Boomer Space


Diskuse ke článku : BLACK SABBATH - Volume 4
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

DarthArt
09.12.2015 12:40

Zajímavé je, že hodně fans Sabbath má tuhle desku nejradši ze všech (jak vidno i tady z diskuse), ale já si na ni musel zvykat zhruba deset let. Jestli je to tím, že jsem ji dřív poslouchal jako dřevní metalista se zálibou v takových těch přímočařejších hymnách, zatímco skladby na "čtyřce" jsou evidentně experimentálnější a náročnější, těžko říct. Každopádně po letech si její poslech neskutečně vychutnávám, hlavně geniální úvodovku Wheels of Confusion. Jediná Changes mi na albu nesedí (i když je to skvělá skladba) stejně jako Valičovi, jakoby byla deska ve studiu hotová a při posledním mixu Tony Iommi zavelel: "Ty vole, je to moc krátký, dáme tam tu Changes, co máme natočenou pro singl." Ale jinak veledílo, který mě bude provázet ještě hodně dlouho. A sakra se na to těším!

 

rumcajs02.06.2015 21:01

Tak konečně Vol.4. Nejpromakanější deska BS s Ozzym za mikrofonem. Od prvních tónů otvíráku Wheels of Confusion po závěr kultovní metalové nakládačky Under the Sun nenechá album posluchače vydechnout.Na desce se podařilo skloubit dokonalé a rozmanité skladby s dosud nejvíce heavy zvukem, jaký zatím kapela dosáhla, a hardrockové opusy s přirozeně vyznívajícím blues feelingem. Zmínit je třeba rovněž krásně tklivou baladu Changes, jednu z nejkrásnějších v hudebním byznysu vůbec. Krásná svou jednoduchostí, čistotou, texty a přesvědčivým Ozzyho zpěvem.Kapitolou samou o sobě je pak monolit Snowblind. Souhlasím se Strayem, že ve střední části písně je Ozzyho zpěv opravdu úžasný. Vol. 4 prostě nemá chybu a je jen ironií osudu, že stojí ve stínu známějších, nikoli však lepších, alb Black Sabbath.Uznávám, že jsem v případě Vol. 4 nekritický, ale opravdu jej považuji za zcela zásadní pilíř rockové hudby, který stojí plnohodnotně po boku nejuznávanějším albům veličin žánru Led Zeppelin, Deep Purple či Uriah Heep.Za sebe říkám, kdo chce poznat tvorbu BS z Ozzyho éry v tom nejlepším podání, ať sáhne po tomto albu.

 

Valič
02.06.2015 08:40

Moje nejoblíbenější album od Black Sabbath. Absence nějakého komerčního trháku typu Paranoid mi absolutně nevadí, spíš naopak. Jediné, co mi na albu nesedí, je balada Changes, která se mi zaprvé moc nelíbí a zadruhé se ke zbytku materiálu vůbec nehodí. Ale i tak je to pořád za 100%.

 


 

 

 

 

TOPlist