Boomer Space


Diskuse ke článku : BLACK SABBATH - Master Of Reality
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

DarthArt
09.12.2015 12:32

Asi nejlepší okamžik Black Sabbath, kromě skvělých nápadů je tady taky naprosto masivní zvuk a celá deska od začátku do konce jede jako mamutí parní válec, který boří všechno co mu přijde do cesty (něco jako měl kamenožrout z Nekonečného příběhu :) Tahle deska se mí naopak nepřeposlouchala nikdy a vždycky jen čumím, co bylo možné v roce 71 vytvořit. Mimochodem, BS jsou asi jediná kapela na světě, která měla na každým albu jiné logo.

 

Valič
01.06.2015 11:45

Pro mě jsou nejlepší skladby Sweet Leaf, After Forever, Children of the Grave, Lord of This World, Solitude, Into the Void... no počkat, vždyť ono jich tam vlastně ani víc není. :-) 100%

 

Stray
01.06.2015 10:48

rumcajs: "After Forever" je pro mne nejenže jedna z úplně nej skladeb na tomhle albu (mimochodem druhém nejlepším v historii BS), ale i jedna z nej skladeb BS celkově. U alba "Paranoid" si zřejmě něco psal na téma jak se ti líbí song "War Pigs", no vidíš a tu já zrovna občas přeskakuju, klasika sem klasika tam, nezájem, prostě jedna z horších z té placky (spolu s Hands Of Doom), tza to na "Fairies Wear Boots" nedám dopustit - spolu s titulní a "Planet Caravan" nej ozdoba. Prostě se mi líbí, i v rámci kapel jejichž hudba se spíš valí, právě skladby co vyznívají buď lehčeji nebo naopak sviští. Dvacetitunová monstra až posléze. :-) Ale na Master Of Reality" se vydařily i ty monstra - "Children Of The grave" a "Into The Void", byť "Solitude" a "After Forever" mám osobně ještě výše. :-)

 

rumcajs01.06.2015 10:38

Tak trojka je kult, že. Pro mě ovšem nejde o tak silné album, jakým bylo album předešlé a jakým bude album následující. Otvírák se dá, ale After Forever mě vyloženě irituje a mám pocit, že nikdy neskončí. Neoddiskutovatelnou trefou do černého jsou Children of the Grave a pro mě nejlepší věc alba Into the Void. Ostatní songy tam tak ... nějak jsou. Oproti Paranoid kvalitativní pokles, přijde mi, že kapela prostě nenapsala na MoR dost silných písní.Přesto se nejedná o žádný průser, album docela hezky odsýpá, jen mi přijde, že většina písní, na rozdíl oproti kolegům z jiných alb, prostě neobstála ve zkoušce časem. Pro mě 75%.

 

Geronimo01.06.2015 09:45

Tak tohle album (a hlavně Children of the Grave) pro mě přesně vystihuje význam slova "hobluj" :). Kde by bez tohoto byli Kyuss, Down, Saint Vitus a stovky dalších.

 


 

 

 

 

TOPlist