Boomer Space


Diskuse ke článku : BLACK SABBATH - Paranoid
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

DarthArt
09.12.2015 12:29

Samozřejmě naprostá klasika s největšími metalovými hity všech dob, ale nějak se mi dneska poslouchá trochu hůř než dřív. Možná je to relativně střídavou atmosférou jednotlivých skladeb, spíš ale totálním přeposloucháním Paranoidu, Iron Mana a War Pigs za ty roky, co Sabbathy poslouchám, ale Paranoid si poslechnu asi nejmíň často. Jinak je samozřejmě neuvěřitelný, s jakou rychlostí Iommiovci tehdy chrlili jednu skvělou desku za druhou, eponymku a Paranoid dokonce v jednom roce.

 

Imothep
01.06.2015 15:32

Stray: ano, je treba se na to divat i z tohoto uhlu pohledu, souhlasim. Ale muj vztah k tem "skladbam" se stejne nezmeni. :o)A stavet Buranoid nad skvosty, co vyjmenoval je ciste kacirstvi!! :o) Plus pri srovnani s Ramones by asi cleny BS a nejednoho skalniho otrepaly zimomrivky :o) :o)

 

Stray
01.06.2015 15:22

Ale vždyť "Paranoid" od BS, "Light My Fire" od THE DOORS, ale i třeba "Anarchy In The UK" od SEX PISTOLS nebo "Jumpin´Jack Flash" od Stounů JSOU prostě skvělé věci. :-)Osobně mám song "Paranoid" výše než "War Pigs", "Iron Man" a "Black Sabbath", je mi jedno jak je přímočarej a jak malá je jeho stopáž, ten motiv je prostě kouzelnej a boží, připomíná mi to hippie verzi RAMONES. :-)Vždyť je přeci pro každou normální kapelu naprostá paráda, když se jí povede song, kterej přitáhne ve velkém tančící a křepčící omladinu, ne? Co je pěknýho na audienci několika dědků, kteří akorát muzikantovi čumí po prstech? :-)

 

Imothep
01.06.2015 15:04

Valic: Paranoid, Smoke on the Water, Light My Fire, Iron Maiden . . . a takhle muzu pokracovat donekonecna. Koneckoncu kazda kapela si obcas vybere slabsi chvilku. Blby je, kdyz se stane to, cos popsal = kapela to pak uz navzdy musi chte nechte hrat :o)

 

Valič
01.06.2015 14:40

Dost radikální názor se kterým moc lidí (včetně mě) souhlasit nebude, nicméně samotná kapela tenkrát nebyla moc nadšená z toho jaký typ posluchačů tento úspěšný singl přitáhl na jejich koncerty. Tony Iommi: "That single attracted screaming kids. We saw people dancing when we played it and we decided that we shouldn´t do singles for a long while after that to stay true to the fans who´d liked us before we´d become popular."

 

Imothep
01.06.2015 13:58

A velka skoda, ze se mu to nepodarilo prosadit. Hudebni svet by byl usetren (aspon) jedne straslive odrhovacky.

 

Valič
01.06.2015 11:31

Je zajímavé, že Geezer Butler byl tenkrát proti zařazení skladby Paranoid na album, protože měl dojem, že je až příliš podobná Communication Breakdown od Led Zeppelin.

 

Geronimo01.06.2015 09:40

Pamatuju si, jak jsem asi v 14ti letech slyšel Paranoid (píseň, ne celý album) a úplně mě to uchvátilo a chtěl jsem slyšet zbytek. Tak nějak jsem doufal, že ostatní písně budou taky takhle rovný vypalovačky :) Když jsem se pak slyšel celou desku, tak jsem to nějak nechápal - "divný" bicí, na hard rock/metal je to moc houpavý, jazzová balada... ani se mně to moc nelíbilo (teď bych si za to dal facku:). Teď to jednoznačně je moje nejoblíbenější album od BS (no dobře, ještě tady je Master of Reality) - War Pigs, Hand of Doom, Fairies Wear Boots - mně ty písně svým výrazem a atmosférou přijdou tvrdý a daleko hustější něž nějaký deathmetalový řezničiny :)

 

rumcajs31.05.2015 10:41

Tak zde je již vše tak, jak má být. Jistě, stylové ústřely jsou i zde, ale celkově je deska kompaktní, temná a hlavně hitová.Osobně mám z Paranoid nejradši Electric Funeral, Iron man, Hand of Doom a otvírák War Pigs, který je pro mě ale opět lepší ve verzi z The Ozzman Cometh.Nicméně jde opravdu o jedno z absolutně NEJ alb metalu a světové hudby vůbec a jen pro mě dokonalá Vol.4 mi brání označit Paranoid známkou absolutní. 95%

 

Daveyy31.05.2015 01:11

Ta deska na mě vždy působila depresivně. Příjemně depresivně. A ta psychedelicko jazzová část (Planet Caravan) moc zajímavě. A Iron Man byla na základce hymna! Vedle Smoke On The Water samozřejmě :-)Vedle Sabbat Bloody Sabbat nejlepší Ozzy.

 


 

 

 

 

TOPlist