Boomer Space


Diskuse ke článku : ENSLAVED - In Times
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

zdenos26.10.2017 21:09

budou je nosit možná i ve Valašských Kloboukách :))

 

Valič
26.10.2017 21:03

K mým nejoblíbenějším klipům z poslední doby patří tenhle dechberoucí vizionářský majstrštyk:

https://www.youtube.com/watch?v=xK402tUQU1g

Vsadím se, že podobné klobouky budou na black metalové scéně za pár let nosit úplně všichni. :-)

 

zdenos26.10.2017 20:52

je to tak :) to házení sněhových koulí je fakt mazec

 

Valič
26.10.2017 20:36

Zdenos: Celkem srandovní video, skoro jako ten nový videoklip Satyricon (ten ale bohužel nebyl myšlený jako parodie).

https://www.youtube.com/watch?v=IGCp3xcrybI

 

zdenos26.10.2017 20:20

only TRUE =

https://www.youtube.com/watch?v=XOibIxl3dLo

Black satans

 

Valič
26.10.2017 20:14

The only true black metal band:

https://www.youtube.com/watch?v=sbWmx3IGCJA

 

zdenos26.10.2017 13:37

BM vyznání ala Stray:) mám to podobně, na vrcholu mám SATYRICON, ENSLAVED, EMPEROR, IMMORTAL a starší DIMMU. Každá kapela je jiná, zajímavá svým způsobem. V celkovém souhrnu u mě nikdy takový MAYHEM, BURZUM nebo DARKTHRONE nedosáhli takový kvality, jde tam spíš o prvenství a kult. Experimenty MAYHEM mě prostě nebaví, to mám od nich radši debut.

Poslední dobou u mě značně konkurujou švédští MARDUK, WATAIN a kolumbijsko-američtí INQUISITION.

No a u nás ROOT a MH, a tím moje BM dobrodružství pomalu končí:))
BATHORY a jejich deriváty, jako třeba MOONSORROW, mám taky moc rád, je to pro mě takovej repetativní melodickej oddech :)

 

Stray
26.10.2017 13:30

Zvláštní, že já jsem až v posledních letech docela propadl norské blackmetalové scéně, tedy spíš jen jejich lídrům, některým a když jsem si to celé rozvrhl, tak jsem si utvořil takovou strukturu (připomínám, že tu hudbu jsem třeba ve 20.století vůbec nesledoval, prostě zpětně jsem si to doplnil) sedmi zásadní těles - DARKTHRONE, MAYHEM, IMMORTAL, EMPEROR, SATYRICON, ENSLAVED, DIMMU BORGIR. Přičemž při výběru jednoho "panovníka" jsem před ostatními upřednostnil (pro mne) nejoblíbenější trojici SATYRICON, EMPEROR, ENSLAVED... (proč ne ty ostatní? - DARKTHRONE nekoncertují, chrlili desky jak na běžícím páse, navíc mnohdy s nevyrovnanou kvalitou, MAYHEM považuji za kapelu jen pro otrlé a silné nátury, otázka humus nebo genialita? je v jejich případě dost často na pořadu dne, i když se spíš kloním k prvnímu, DIMMU BORGIR nastoupili velkolepě v roce 1997, pak samozřejmě dmychadly nafukovali svůj zvuk, ale nejde o kapelu, která by měla nějakej uměleckej přesah, prostě kinder-metal zábava, no a IMMORTAL v sobě prostě tu neobyčejnost taky nemaj, jakkoliv naživo jsou dost silní)...takže zpět k vládcům :-) SATYRICON fakt miluju, hrozně mě baví, i jakou si pěstují image, baví mě jejich hymny, jednoduchost, údernost, chlad, ale pořád to jsou takový "kralevicové", nikdy pro mne nebudou "norská jednička", při optimální konstalaci hvězd udrží pozici "současné dvojky":-) EMPEROR - jasně, vládcové, nejvznešenější z blackmetalu, skvělá instrumentace, geniální nápady, skvělá alba, jsou pro mne takovou tou aristokracií stylu, zloba a vzdělanost a šlechtický původ, jenže 4 alba a konec, 16 let bez nahrávky, a proto na trůn usedli jejich neotesaní, venkovští bratři ošlehaní divokým větrem a mrazem a jali se svou hudbu zdokonalovat do té míry, že jsou pro mne už dlouho "jedničkou" v trojúhelníku mezi Bergenem, Trondheimem a Oslem - ENSLAVED. plebejec jenž se stal vladařem, neb jediný urozený blackovým trůnem pohrdal. To jen pro zajímavost! Oprášil jsem svého thrashového křiváka z raných devadesátek a sháním norskou vlajku na rukáv. :-)

 

zdenos26.10.2017 13:12

Já mám nejméně rád období ,,Blodhemn' až ,,Isa', i když uznávám, že Isa určitě má svoje kvality a je to prog jak prase. U tý desky mi chybí větší zábavnost. Důvod proč to období nemám rád je ten, že ty desky už nejsou dřevní, a není to ten vichr a Ragnar z prvních dvou alb 94/97, a taky mají ta prostřední alba takový nevýrazný tenký zvuk, který mi nesedí.

Od Ruun se to pro mě všechno změnilo, tam jsou to hitovice jedna za druhou - viz Essence, Path to Vanir aj. Navíc začaly zapojovat více čistý vokály a jasnější struktury, což jim prospělo. Určitě alba z posledních 7 let jsou nejdospělejší, nejzajímavější, písničkovější, ale zároveň s velkou uměleckou hodnotou. Jsou to profíci.

 

Stray
26.10.2017 12:55

Ruun jsem nikdy neslyšel, Verbetae se mě zas až tolik nelíbila, Jakej máš názor na Isa? Tam znám jen titulní kus. Mě prostě vyhovuje současná učesaná forma Enslaved, včetně dnešního čitelného loga :-), před cca 15-20 lety to byla jen taková nějaká vikingská hovádka s nečitelným logem. :-) Nejlepší obal má deska Riitiir.

 

zdenos26.10.2017 12:42

u mě se to čas od času mění :) ale ty první místa cca takto: 1. Ruun, 2. Riitiir, 3. Eld, 4. In times, 5. Ethica, 6. debut, všecko je to velká kvalita :)

 

Stray
26.10.2017 11:31

Mě se pro změnu "In Times" jeví jako úplně nejlepší deska ENSLAVED, následována "Axioma Ethica Odini". "Riitiir" i "E" jsou dle mého lehce slabší.

 

zdenos26.10.2017 11:29

,,Building with fire'

 

zdenos26.10.2017 11:28

ačkoliv In Times nepovažuju za úplný vrchol, a desku bez slabších míst, tak song ,,Building Fire' je pro mě pořád nejlepší skladbou v jakýkoliv odnoži BM za posledních 5 let :) miluju to!

 

paco08.09.2016 07:47

Tady mám growlingplachost... Hudebně mě to velmi baví, opravdu velmi, ale tenhle pán growler mě prostě sere... Ví někdo o nějaké hudebně spřízněné alternativě s méně ostrým hrdlem?

 

zdenos18.02.2016 18:51

taky bych se přimlouval, stejně jako Valič, za desku RUUN, z roku 2006 :)Moc příjemná a lehce poslouchatelná deska, má podle mě odlehčenější atmosféru než In Times

 

Stray
13.03.2015 23:29

Valič: Díky a tipy. Norští ENSLAVED jsou pro mne kapela, u které si radši budu užívat jen těch nejzářivějších a nejvyzrálejších albových odlesků, než abych nějak dopodrobna zkoumal její vývoj, na to mne ty staré věci fakt až moc odrazovaly.

 

Valič
13.03.2015 18:41

Stray: Pokud se chceš seznámit se staršími deskami Enslaved, tak Mardraum a Monumension nepředstavují zrovna nejlepší místo, kde začít. Já obě dvě řadím v rámci diskografie kapely k těm nejslabším. Doporučil bych spíš Below The Lights, Ruun a případně již zmíněné Vertebrae (i když mě osobně zrovna tahle deska až tak moc nenadchla). Jinak souhlasím s tím, že poslední tři řadovky tvoří naprostý vrchol tvorby Enslaved, u většiny ostatních alb u mě převládal pocit, že kapela ani zdaleka nevyužila svůj potenciál.

 

Stray
13.03.2015 12:44

Jiné než svoje recenze (jako kontrolu po napsání) už hodně let nečtu. Jsou výjimky, ale to je dnes jen jednou za uherskej rok, s čistou hlavou je snazší něco začínat. P.S. Já jsem si to ted taky uvědomil - ENSLAVED mám výš než OPETH, i když od nich vlastním jen poslední 3 CD a OPETH mám komplet. OPETH jsou prostě "intí", za to ENSLAVED umí vraždit, a to se v metalu zvláště počítá!:-)

 

Pekárek
13.03.2015 12:04

Recka se mi také líbí (i u těch Melechesh, rozhodně lepší než třeba na Abyssu, tam teda neměli svůj den:)), napsals to přesně, jak to je, prostě se jedná o mazáky, kteří "umějí melodie", nezapomínají na kořeny a stále se posunují (ta evoluce je prostě úžasná, dost se mi líbí i jejich starší alba). Osobně mám Enslaved výš než Opeth, i když jen nepatrně:).Na Europe si mě fakt navnadil, už mi říkalo i pár dalších lidí, že je to skvělé album. Moonspell - no nikdy mě moc nebrali, ale dám jim šanci:)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist