Boomer Space


Diskuse ke článku : FAITH NO MORE - The Real Thing
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Valič
11.11.2017 20:05

R.I.P. Chuck Mosley

 

Meresz
26.02.2015 20:36

Síce som to už pár rokov nepočul, tak si pamätám že tento album sa mi páčil. Určite je najlepší v diskografii týchto podivínov. Patton síce ešte spieval dosť nosovo, ale myslím že hocikto by bol lepší po naozaj hroznom Moselym - kto mu preboha dal do ruky mikrofón? Beriem ešte Angel Dust, zvyšok ma nezaujal/nepočul som.

 

Stray
26.02.2015 08:29

No skutečnost, že se něco dobře čte, je pro mne tím zásadním hlediskem. Ještě v kombinaci s originalitou psaného projevu, že tomu autor dá hodně ze sebe. Naopak vůbec mě nic neříká přežvykování obvyklých hudebně-publicistických frází na podkladě soudnické nestrannosti až odtažitosti :-), které je vystavěno bez toho, aby autor do článku vtiskl vlastní zkušenost s objektem.

 

Imothep
23.02.2015 13:40

Stray: To je dobre, Tvoje profily kapel se krom toho, ze mi byly zanrove blizke i velmi dobre cetly.

 

Stray
20.02.2015 15:49

Patrik: Tak to byla asi jiná videokazeta.:-)V díle Headbanger´s Ball, kde jsem viděl poprvé FNM a "Epic", pouštěli hlavně street rock a hair metal (ostatně jako tehdy skoro ve všech dílech), občas se tam objevilo něco, co nás zajímalo, tedy kapely jako Anthrax (Anti-social), Metalicca (One), Overkill (Elimination). Všechny ty naondulovaný borečky Extreme, Mötley Crüe, Slaughter nebo Warrant jsme přetáčeli, ostatně ty jsem začal poslouchat až krátce posléze, když se jim začalo hromadně nadávat:-), v roce 1990 jsme poslouchali hlavně thrash metal, nicméně první setkání s FNM byl šok a okamžitá fascinace. Pak jsem je ještě viděl v telce, když dávali v lednu 91´Rock In Rio, kde hráli s Gánama, Megadeth, Judas Priest a Queensryche, což bylo myslím na Čt2 v záznamu. Prostě půda pro očekávání "Angel Dust" byla (u mne ve spojení s poslechem "The Real Thing") stanovena takto. Louža: Hej Faramire, zjištění, že se ti líbí FNM, řadím k největším překvapením tohoto století.:-) Vždyť tam nejsou žádní rytíři, čarodějové a draci? Jinak nová deska podle mne nebude zázrak, tak nějak s tím počítám, to ovšem nesnižuje zvědavost a doufání v zázrak. Imothep: Těší mne setrvalý zájem o crazydiamond :-), nicméně zajímavé retro-články budou pokračovat, už teď je zřejmé, že se nevyhnu dalším zajímavostem podobného originálního ražení jako FNM - někdy do roka dojde na maping Korn, Deftones, ale povině i Extreme, Queensryche, Motley Crue a Kiss, už teď se mi těšením třesou polštářky na konečcích prstů a sám hořím zvědavostí, jakým způsobem budu postupovat při výstavbě nových historických profilů!!!:-)))

 

Demonick20.02.2015 13:59

Výborná a veľmi nadčasová doska, ale kvôli spevu (ako niekto spomínal - je to také "uměčené") nemôžem ísť vyššie. Nasledujúca doska tieto nedostatky ale šikovne napravila a právom sa radí medzi najlepšie rockové albumu 90. rokov. The Real Thing - 8,5/10

 

Imothep
20.02.2015 11:36

Louza: no, necekal jsem, ze bude i deska, ale uvidime. Kazdopadne i kdyby meli fungovat jen kvuli koncertum, tak to smysl melo, v tom 2009 se mi to potvrdilo :o)

 

Patrik
20.02.2015 08:17

Vypadá to, že jsem FNM objevil stejně jako Stray - VHS s Headbangers Ball. Pamatuju si, že tam byli Venom a další "tvrďáci" a jako zjevení FNM. A u toho tam taky pustili Living Colour - Cult of personality a King´s X - Over my head.

 

Stray
19.02.2015 17:24

Recenze na "King For A Day...Fool For A Lifetime" se mi myslím docela povedla, těš se.:-)To co teď na CrazyDiamond.cz probíhá s FAITH NO MORE, chci v podstatě dotahovat v podobném duchu i řekněme u dalších 30ti velkých kapel, recenze léta napsané tedy o něco vylepšit/zesrozumitelnit (dát četbě vyzrálejší rytmus) a přidat i nějaké nové na jiné položky diskografie daných kapel.

 

DarthArt
19.02.2015 16:08

Strayi, výborně! Po vzpomínce na Kreator další moje hudební láska, a hned v seriálu! Real Thing je fantastické album, ve své době atomový výbuch, který do netušících lidí vpálil manifest úplně nového stylu. Crossover později tu líp tu hůř zvládala tuna kapel, ale na fantastickou úroveň Faith No More se dokázali dostat snad jen Waltari (nepřekonatelné So Fine!) a dobře na to po určitou dobu šli Rage Against, ti se ale poměrně opakali. Dodnes obdivuju "Fejty", že to utnuli na absolutním vrcholu, což nedokáže skoro nikdo. Proto jsem teď trochu rozpačitý, protože záznamy nejnovějších koncertů - to už prostě není ono - kéž to nové album bude dobré! Z Real Thing mám nejvíc rád úvodní trojblok From OUt-Epic-Falling, to je jeden z nejlepších albových úvodů v historii. S každým dalším albem pak přinášeli něco úplně jiného a přitom vždy na 110 %. Těším se na postřehy ke King For A Day, to mám já od Mika a spol. úplně nejradši!

 

Louža
19.02.2015 12:10

Imothep : Kdysi dávno jsi se nechal na nějakém fóru slyšet, že comeback FNM je jeden z mála který by měl smysl. Trvalo to pár let ale je tu. Tak stále doufám, že jsi měl pravdu. Na nové album jsem zvědavý, ale mám určité obavy. Jestli se mi nebude líbit, padá vina čistě na tvoji hlavu ;-)

 

Stray
19.02.2015 12:00

V dalších dnech až do neděle budou následovat recenze na všechna následná řadová alba. Umečený Pattonův hlas z "The Real Thing" mne naopak nalákal, bylo to mé první setkání s ním (úplně první moment byl klip "Epic" na videokazetě s nahraným headbanger´s Ball z MTV v roce 1990 - strhnul jsem džísku, šel si nazout bermudy a vyholil si jednu stranu hlavy a sháněl se po fosforové zeleno-růžové kšiltovce):-), takže prostě nedám dopustit. P.S.: "SOL INVICTUS" nejočekávanějším albem prvního pololetí 2015.

 

Imothep
19.02.2015 11:21

Skvele album, ktere trochu "kazi" nosova/umecena barva Pattonova hlasu. Nastesti ji brzy opustil a nasledovnici jsou uz uplne v poradku. Takze ja bych si na pusty ostrov vzal asi spis Angel Dust.

 


 

 

 

 

TOPlist