Boomer Space


Diskuse ke článku : BATHORY - Blood Fire Death
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

ANGER
23.07.2021 07:22

@spajj
Říkáš “ožijí na poctivém Hi-FI řetězci”? Dobra, jdu to zkusit. Sehnal jsem LP a k tomu jsem si udělal radost novým gramcem, tak jsem zvědavý jak to bude znít…

 

J.Rose
22.10.2020 13:07

Musím se přiznat že já asi nebudu ten "správný" posluchač téhle první Blackové vlny. Děkuji ti ale za radu a doporučení.
Mám v autě SD kartu a na ní abecedně seřazené interprety a alba. Mám tam ale i složku "Hudba mix" a právě tam se zakutálela i zmíněná skladba...

Já proti velikánům jako jsou Bathory v zásadě nic nemám a respektuji je. Je to jak říkáš - osobní preference

 

spajj
22.10.2020 12:57

Jsou lehce lo-fi nebo garážové, ale dynamiku maji solidní.
Otazka osobni preference, zda mít nalestěný sound s mrzkou dynamikou, z které mě začne u třetího songu bolet hlava anebo krásně autentickou špinavou nahrávku, která dýchá a pulzuje a není zničená nadměrnou kompresí.
Za mě vítězí druhá možnost a dám ti malou radu. Neposlouchej tyto starý veci v autě, tam hrajou dobře nahrávky z první skupiny. Tyto naopak ožijí na poctivem hifi retězci.

 

J.Rose
22.10.2020 11:40

Všechny tyhle "True Black" věci, mají strašně zprasený zvuk a po pár minutách mě z toho bolí hlava. Já vím že jde o záměr a beru to (nebo pan umělec neměl prachy na pořádné studio a kryje to jakousi ideou), ale právě díky tomu si takové album pustím tak jednou do roka. Protože ano, musím uznat že ty samotné skladby jsou prostě výborné až nadčasové.

Jednou mi titulní skladba hučela v autě a kolega co se mnou jel mi povídal, že jako chápe mou vášeň pro tvrdou hudbu, ale proč si sakra musím pouštět už i demo nahrávky. To že mu prý hlava nebere :-)

 


 

 

 

 

TOPlist