Boomer Space


Diskuse ke článku : KREATOR - Renewal
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Domy
09.07.2022 10:03

Mám naprosto totožnou zkušenost. V době vydání jsem Renewal odvrhl : ( Teprve nedávno jsem měl odvahu ho znovu zkusit a ejhle ono je to dobrý !!! Podobně jsem přišel na chuť Chameleonu od Helloween a Risk od Megadeth --- trvalo to jen něco přes 20 let :)

 

Demonick19.02.2015 16:39

9.5/10

 

Carloss
17.02.2015 15:24

Jo,tak v té době jsem koukal maximálně tak na pořad kuřátka v televizi :D,ale jinak když sem slyšel poprvé tohle album,tak sem si říkal co to je,poprvý sem to vypnul hned co sem slyšel zpěv.Ale je to pecka a z odstupem času tomu člověk přijde na chuť.

 

DarthArt
15.02.2015 11:45

Ve své době snad nebylo fanouška Kreator, který by nebyl z Renewal zklamaný až nasraný, protože se očekávalo pokračování dokonalé desky Coma of Souls. Stejně na tom ve své době byly očekávané a "tak nějak" přijaté desky Slayer (Divine), Sepultury (Chaos) a konceckonců za pár lety i Metalliky (Load). Ze všech čtyřech si změnami nejvíce pomohla Sepultura, nejméně pochopené a zároveň nejvalitnější dílo ale vyvrhli Kreator, ke kterému jsem se já stejně jako Stray a asi i spousta dalších propracovával postupně, abych po nějaké době již pevně věděl, že z Porúří (pokud tam tehdy ještě Kreatoři bydleli:) přišla jedna ze zásadních desek evropského metalu. Hned na úvod začne ve Winter Martyrium (jedna z nejlepších skladeb vůbec!) mlátit železná kovadlina do obnaženého mozku, aby ji doprovázel Milleův řev v takové intenzitě, že doslova praskají cévky na spáncích. Spojnice k Renewal a další plochy v různých částech alba skutečně připomínají jakési podivné spojení mystiky Pink Floyd s hnusným post-moderním světem plným svinstva, podrazů a jedovatého deště. Celé album je nesmírně depresivní, ale působí strašlivě přesvědčivě a i když je na poměry Kreator i celého stylu poměrně ojedinělým úkazem (klasičtí industrialisté jsou přece jen někde jinde), je jakoby stylotvorným majákem, který ovšem zůstane vlastně nenásledován a září na oblohu zasaženou světelným smogem z porúrské aglomerace jako varovný a hrozící prst. Vše pak doráží hrubý a děsivý obal, který si přesně sedl tam, odkud vyšla hudba. ------ Nečekané a nenapodobitelné album, které Kreator už nikdy nezopakovali, ale kterým dosáhli vrcholu nejen svého, ale celé jedné metalové generace hledající jak přežít na rozcestí mezi analogovým a digitálním světem krátce před koncem tisíciletí.

 


 

 

 

 

TOPlist