Boomer Space


Diskuse ke článku : IN FLAMES - Siren Charms
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Exodus
11.01.2015 11:31

80%

 

Zetro
11.01.2015 11:31

75%

 

zdenos03.11.2014 16:59

75% uplná pohoda, navzdory všem hejtům kolem desky :) hezká recenze

 

myšák max
07.10.2014 21:32

Výtečné album, výtečná recka!

 

Ministr01.10.2014 22:22

Recenze je skvělá a mluví mně prakticky z duše. Ale Rusted Nail rozhodně není zbytečná skladba, určitě patří k těm slabším, ale za to je dost chytlavá a na singl v tomhle albu jak dělaná. Každopádně to, že Dead eyes je málo nápaditá skladba je naprostej ale naprostej nesmysl a vůbec nechápu, co tenhle názor v téhle recenzi dělá. Dead eyes je možná vůbec nejlepší, nejpromyšlenější a nejprocítěnější skladba na albu... Asi bys jí měl dát ještě šanci...

 

Jestper22.09.2014 09:34

Súhlasím so Strayom. Okrem toho, ze rusted nail je podla mna nie zbytočná, ale chytlavá skladba. Určite je nový album zaujímavejší, ako ich prvé albumy, ale ti emam tiez rád. Málo kapiel dokážeprejsť 3 tvorivé obdobia a v každom si udržat kvalitu a hlavne ten svoj rukopis. Keby som nevedel, ze je to in flames a dakto mi to pustí bez spevu, viem, že sú to oni. A Anders Fríden súhlasím , ze najlepsí výkon. Chlapec sa naučil spievať. Niekomu sa ot možno páči, niekomu nie, ale je to tak. Aj ten hlas znie prirodzenejsie, ako v predchádzajúcich nahrávkach, kde to mal dost naefektované a aj live. Som zvedavý ako o pár dní zahrajú naživo. A niekomu sa to možno naozaj nepáči a má na to právo, ale mnoho ludí ani nepoculo ten album a už hovoria, že to neni ako staré, takze tak

 

Stray
12.09.2014 12:43

Víš, já mám pocit, že je daleko víc těch s názorem podobným tomu Tvému než tomu mému, takže když někdo někoho odpálkovává, pak jsme příjemci my, kterým se ta hudba líbí.:-)

 

Stray
12.09.2014 12:40

To co tam podle mého oproti minulosti chybí, jsou především kytarový Maiden vyhrávky a taková ta metalová energie, novinka je víc statická, což je pravda, i pop je statičtější než metal, že jo? Ale já to mám prostě v jejich případě za klad, lepší práce se syntáky než z nich dělat nějakej zpěvnej bodrej mega-KABÁT, vyhrávky ať si nechaj HAMMERFALL. Ostatně recenze na tyhle grupy tady nikdy nebude. :-)

 

Svářeč12.09.2014 12:09

Tak pokud si myslíš, že Fridén na této desce zpívá nejlíp v kariéře, asi nemá smysl moc diskutovat, neshodneme se :DPokud se ti to líbí, neberu ti to, ale svůj názor jsem napsal. Když tuhle desku srovnám s předchozí SoaPF, tak ta byla natřískaná říznými riffy, chytlavými refrény, Fridén v rámci možností taky zpíval dobře. Tohle mi tady chybí, je to takové unylé. Po porvních posleších jsem měl u poloviny písní problém vybavit si jakoukoli melodii. Působí to na mě tak unaveně.A jen aby bylo jasno, určitě existuje spousta fandů starých IF, kteří na novou tvorbu nadávají jsem kvůli změně stylu a přijde mi to směšné už jen kvůli tomu, že ani ty staré desky mi nepřipadaj jako bůhvíco. Ale na druhou stranu mě už unavuje, že snad v každé diskuzi, které jsem se účastnil, byl jakýkoli kritický názor odpálkován s tím, že daný posluchač je zastydlý "close-minded" metalista - to je prostě takový univerzální argument dnešních fandů IF.

 

Stray
12.09.2014 08:23

"Nadhodnocená" je v mé recenzi novinka z jediného důvodu a sice, že se mi moc líbí a sedla mi do nálady. Když to srovnám třeba s poslední deskou OVERKILL, která absolutně nic neřeší a dostala stejné hodnocení, tedy 80%, tak se přiznám, že IN FLAMES se mi letos líbí víc. Ale ne že bych zvyšoval jejich 80%, ale naopak OVERKILL bych spíš snižoval.:-)Svářeč mele celkem ptákoviny, ale pár podnětných věcí tam taky má.:-) Jenom si říkám, jaký má fanoušek nových IN FLAMES důvod, myslet si, že na tu kapelu ti její staří fans nadávaj kvůli něčemu jinému než změně stylu? Vždyt ten Fridén letos zpívá úplně nejlíp za celou historii souboru. Mě ty letošní skladby prostě přijdou úplně bezvadný a nejlepší je řada započatá skladbou 2. a ukončená skladbou 5., tam se odehrává to nejlepší.

 

Smolík
12.09.2014 07:32

2Svarec - podepisuji na 100%.2Stray - tak víš co, u konkurence je to pro mně mimo jiné i nostalgie, chodím tam samozřejmě také, v poslední době se kluci opět snaží (podle mně), recenzí také dost, takže proč ne :-) . Nevšiml jsem si, že tady už je recka novinky. A rejpnu si - nadhodnocená hodně moc :-) .

 

Svarec11.09.2014 18:15

Já nechápu tu utkvělou představu zastánců dnešních In Flames, že jediným důvodem, proč se někomu nové desky IF nelíbí, je změna stylu a příklon k mainstreamovější hudbě. Ne. Ať se mění, ať klidně hrajou "pop metal", s tím problém nemám. Ostatně poslední desku Sounds of a Playground Fading považuji v diskografii plamenů za vůbec nejpovedenější. A líbí se mi kupříkladu vývoj takových Within Temptation.Jediným důvodem, proč se mi Siren Charms nelíbí, je prostě kvalita hudby samotné bez ohledu na žánr. Jediné dvě věci, o nichž můžu říct, že se mi líbí, jsou Rusted Nail a Filtered Truth. Špatné nejsou ještě Monsters in the ballroom a Paralyzed, občas si poslechu ještě In Plain View a to je všechno. Zbylé skladby jsou v lepším případě nudné, v horším strašné. když bych měl jít postupně: Everything´s gone s tupým riffem, nudnou odsekávanou slokou a ne úplně špatným refrénem; utahaná Through Oblivion s příšernou slokou a slušným refrénem, což jsou také jediné dva (!!) motivy, které v celé písni uslyšíme. With Eyes Wide Open, podobná Liberation z předchozího alba, ale mnohem nudnější. Bezvýrazná Siren Charms bez jediné kloudné chytlavé melodie. Otřesná When the world explodes s kostrbatým riffem a příšerným Andersovým řevem ve sloce a nudným refrénem. Dead Eyes, která je tak pomalá a utahaná, že si říkám, jestli tohle myslí bubeník vážně.Za mě 5/10, díky pěti písním, které mi přijdou v pohodě. Celkově se mi to album ale nelíbí, působí na mě tak nějak unyle, utahaně, chybí nějaké pořádné výrazné hitovky. A Andersův zpěv je strašný, ty jeho pokusy o "procítěný" zpěv jsou směšné (dokonalou ukázkou je sloka Through Oblivion) a co je nejhorší, už ani ty screamy nestojí za nic (When the world explodes).

 

Stray
11.09.2014 17:33

Smolík: Už jsem si chtěl na tebe stěžovat na nádraží - proč házíš své dojmy z nových IN FLAMES "jinam - víme všichni kam" a sem prostě ne. Ale nakonec - táááák, tak je to v pořádku. :-) Dík za názor. Já to prostě slyším úplně jinak - tahle kapela pro mne v devadesátých letech absolutně nic neznamenala, vydávala desky, které jsem neposlouchal, až Reroute mne upoutalo, trochu, zpětně jsem si sehnal i nějaký starý, ale to už měli na svém kontě i Come Clarity, tahle nová deska je pro mne jedna z jejich nejsympatičtějších. Zrovna včera jsem si koupil na blind "The Jester Race", kterou jsem nikdy neslyšel, a už během prvního poslechu jsem uvažoval o tom, že to byl tedy nákup pěkně na hovno, protože mě to vůbec, ale vůbec nebavilo, ale prostě jsem je chtěl mít komplet, no... mě prostě vlastnosti jejich staré tvorby neimponujou. Nic pro mne neznamená.

 

Smolik
11.09.2014 16:54

Tentokrát jsem se Strayem v rozporu, takhle prostě ne. Novinka In Flames je jedno z nejslabších, ne-li úplně nejslabší CD v historii této bandy. Zpěv Fridéna není procítěný, ale nasrkz mizerný, mísy tradičně ukňouraný...

 

Plameň
10.09.2014 16:33

Konečne normálna, pozitívna recenzia na novinku IF v záplave tých negatívnych, ktoré v drvivej väčšine prevažujú. Inak zaujímavé, že tu sa to páči snáď každému :-)Keď na novinke "fans" starej tvorby popri tom pope, Linkin Parkoch, Nickelbackoch atď. nepočujú znaky typické pre starý IF, gitarové vyhrávky, sóla, tak buďto sú tak zabednení, že to všetko jednoducho nechcú počuť, alebo sú to totálni ignoranti, ktorí nemajú ani šajnu o starej tvorbe IF.

 

zdenos10.09.2014 15:37

výborná recenze, ve které téměř se vším souhlasím, taky seru na ty hejty:) slušný album 7/10

 

Pan Mara / Mara 9110.09.2014 15:35

Stray: Klídek Strayi, vždyť nehoří, odpočni si, zasloužíš si to :-) já jsem semka psal koment jenom kvůli In Flames, nic víc, nic míň. Se Sisters si nelam hlavu, když budou za 2 nebo 3 tejdny, nic se nestane ;-)

 

Stray
10.09.2014 14:42

Imothep: Čekal bych, že se ti to bude líbit - jak novinka IF, tak ten malej prostřední odstavec.:-) Pan Mara: Sisters of Mercy za týden a kus, strpení. Makám na stránkách 28hodin denně.:-) Louža: Já bych řekl, že pokud je kapela talentovaná, což je jasnej předpoklad, pak její cesta závisí dost na tom, jak je u posluchačů úspěšná - 1. pokud je úspěšná, vývoj tvorby jde pozvolna, 2. pokud není moc úspěšná, zkouší o dost zběsileji nový věci a závodí s časem. I Crazy Diamond se bude měnit po malých krůčcích, aby měli čtenáři ještě dlouho co číst, že jo Loužo?:-)

 

Louža
10.09.2014 14:15

Taky jsem spokojen a naprosto souhlasím s recenzí. Pamatuji si, že v dobových recenzích ve Sparku Čermák pravidelně roznášel IN FLAMES na kopytech za jejich strnulost. Pravda ale je, že kapela se i tehndy stále posouvala, byť po malých, někdy neznatelných krůčcích. Otázka je co je lepší. Nahrát tři diametrálně odlišná alba a skončit, nebo projít průběžnou dvacetiletou evolucí. Skoro bych řekl, že pro posluchače z dlouhodobého hlediska to druhé, protože mají pořád co poslouchat.

 

Pan Mara / Mara 9110.09.2014 14:07

Imothep: Já jsem si s tou kritikou proti jakýmukoliv vývoji kohokoliv už dávno přestal lámat hlavu. Ti muzikanti jsou prostě lidi, vyvíjet se je v jejich přirozenosti. Je nesmysl uvažovat automaticky stylem: "Dali tam harmoničtější melodii než jsem čekal = chtějí rejžovat love" Jinak s novýma In Flames jsem spokojen.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist