Boomer Space


Diskuse ke článku : JUDAS PRIEST - Invincible Shield
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

sanntrik
31.03.2024 12:03

Stray:úplne súhlasím. Po vypočutí 2,3 piesni na YouTube som si povedal ze ôk ale Firepower to neprekoná. Keď som si to začal púšťať ako celok tak ma to dostalo, hlavne tie rýchle songy, Panic Attack, The Serpent and the King, Invicible.. , As god is my Witness atď,zamozrejme aj ostatné songy sú super, s tých pomalsich ma najviac bavy Crown of Horns to je pecka.je to proste energickejsie ako Firepower a to som veru nečakal.

 

Prowler80
31.03.2024 12:02

Lehce? 100% a 80% je sakra rozdíl.
Nakonec jsem před onou akcí dal 10 poslechů, po ní další dva. Hodnotím stejně jako album předešlé - 75%. Na víc to není.

 

Stray
31.03.2024 09:25

sanntrik: Ano, je to hodně srovnatelné, pro mne Firepower lehce výš, ale i tak smekám, takovouhle desku po sedmdesátce? Velkej respekt! JUDAS PRIEST válcujou vše.

 

sanntrik
31.03.2024 08:20

Ešte stále neverím ze to píšem, ale bavy ma to viac ako Firepower,dávam zaslúžených 9/10.

 

pedrosph
29.03.2024 13:37

Za chvíli taky vyrážím, natěšení velké, páč na Judas jsem dosud nebyl.

 

Stray
29.03.2024 13:14

Mauglí: Dík, nevím jestli to stihnu na pivko, budu mít frmol.

 

Mauglí
29.03.2024 12:43

Stray: Honzo, před koncertem si jdeme s kámošem sednout na dvě zahřívací pivka.
Když by se ti chtělo, budeme cca od 16 h v restauraci U Pecků, je to hned vedle metra Vysočanská a do O2 pak kousek. A na čepu mají tankovou Plzeň ;-))

 

Prowler80
29.03.2024 11:39

Buďme rádi, že z nového alba zahrají pouze tři.
Maně v mysli vytanula vzpomínka na článek v červencové Melodii z roku 1989 - Beseda u hranatého stolu: Metal za bodem nula. Za publicisty účastni "Zub" Vlček a Vláďa Vlasák. Za muzikanty Aleš, Vlasta, Dodo a Láďa. Jeden z Alešových příspěvků končí konstatováním: "Když se podíváme na polskou nebo sovětskou televizi, je tam pořád něco, od klasického popu po metal. Včetně oblečení a stylizací. A u nás vidíme akorát co? San Remo?" Vlasta dodá:"Ani toho M. Jacksona, který je špička v popu, u nás nedali." Načež Láďa opáčí: "Buďme rádi, že neběžel..."
Mimochodem v tomtéž čísle z licenčních alb Tunnel of Love průměr rovných 5/5 (Jaromír logicky 5); A Momentary Lapse of Reason rovné 4/5 (Jaromír 5). Dále mj. V penziónu svět rovné 4/5 (Jaromír 4,5); Žeravé znamenie osudu 3,1/5 (Jaromír 4); Team 2,5/5 (Jaromír 3,5). Za případná pochybení stran citací a faktografie se předem omlouvám. Spoléhám se pouze na fotografický otisk ve své paměti.

 

Stray
29.03.2024 10:30

já osobně bych tedy uvítal víc skladeb z Painkiller. Má druhá nejoblíbenější deska Screaming for Vengeance je zastoupena dvěma kusy, takže budiž, British Steel čtyřmi. Je jasný, že kapela sama považuje british za své zásadní dílo. Ano, osobně bych se bez Green Manalishi, a nebo i Living After Midnight, obešel. Zařadil bych na místo toho The Sentinel a nebo opomíjený klenot Blood Red Skies. Já vím, věk, ale nepohrdnul bych ani více věcmi ze 70´s, bu´d proběhne Victim of Changes nebo the Sinner, spíš asi ta první, pak je jistá Saints in Hell, Hell Bent For Leather, za mne by byla skvělá Beyond the Realms Of Death, rozhodně by prospěla Dissident Aggressor, zrovna jsem zjistil, že riff v songu Invader ze Stained Class od nich okopčil Visací zámek ve svém nej hitu Traktor, to je jasná krádež.:-) Kdyby mě bylo v roce 1978 tak 15, tak by byli JUDAS mou jasně nejoblíbenější kapelou (spolu se SABBATH samo), ty obaly alb Sad Wings Of Destiny, Sin After Sin, Stained Class, Killing Machine jsou naprosto úžasné! Ta kapela, kdyby to fyzicky šlo, by byla schopná utáhnout pětihodinovej koncert plnej naprostejch fláků!:-))

 

Pekárek
29.03.2024 10:27

Ano, to je další aspekt, do kterého jsme mohli zarýt a který se dal předvídat. Tři skladby jsou prostě málo, zvlášť při těch pozitivních reakcích. Ale i tak půjde o obřad.:-) Užijte si!

 

Mauglí
29.03.2024 10:05

Stray: Přesně! Vychází to i podle kalendáře - dnes je Velký metalový pátek! Taky s kámošem sedíme, sektor 122, je to vlevo při pohledu na pódium. Škoda, že z novinky zazní pravděpodobně jen 3 kusy (Panic Attack, Crown of Horns a titulka), dal bych si klidně ještě další 2-3 pecky, např. Gates of Hell, Escape From Reality nebo A God Is My Witness. Třeba nechápu, jak je může bavit pořád dokola drhnou ten cover od Fleetwood Mac, Green Manalishi. Není to ani jejich skladba, do hitovky to má taky daleko, tak proč to furt hrají?

 

Stray
29.03.2024 09:20

Budu tam. Podařilo se. Někde nahoře, nebudu na ploše. Těším se jak sviň. Svátek pro heavy metal, koncert roku, letos není nic víc.

 

Mauglí
29.03.2024 09:16

Stray: Takže nakonec přece jen dnes dorazíš do O2 na Metal Gods & Comp.?

 

Stray
29.03.2024 08:30

Na Robu Halfordovi se mi líbí, že zaručeně ví kdo je. Legenda heavy metalu, globální fenomén, jeden z největších žánrových hlasů. Za mne triumvirát (Rob, Ozzy, Bruce). Kožený hadry, kérky, holá hlava, odstátý uši. Jde a je s tím seznámen, dočetl jsem právě jeho knihu a vím to, že to ví.:-) Dnešek bude patřit Robovi a heavy metalu!
Dopoledne poslech alb:

Firepower
Invincible Shield
Painkiller
Screaming For Vengeance
a výběr největších hitů vybraných dle chuti

 

Mauglí
28.03.2024 23:26

Díky za zábavnou přestřelkovou recku, zařazení speciálního formátu k vydání novinky jedné z největších legend historie - za mě super.
Před vydáním jsem byl přesvědčen, že se Invincible Shield svou kvalitou Firepower určitě nevyrovná a když se mu přece jen aspoň trochu přiblíží, budu to brát jako úspěch. Ta deska je však tak neskutečně skvělá, že se musím JUDAS PRIEST v duchu omluvit za to, jak jsem jim nevěřil. Teď jsem ve fázi, že se neodvážím tvrdit, která z těchto posledních dvou desek má navrch. Pro majestátní Firepower jednoznačně mluví dlouhodobá prověřenost časem a jízda Invincible Shield u mě zase pro změnu boduje rozmanitostí skladeb se všemi historickými tvářemi klasických J.P. Svoje určitě sehrál i moment překvapení a pak následná radost ze zvířecí dravosti rychlých songů.
Momentálně je mám zhruba tak na stejné úrovni, rozhodne se později, až se mi I.S. ještě více usadí.
A uvidíme se zítra v O2 - doufám v dobrý zvuk a z toho plynoucí pořádnej tlak :-))
Uvidím je, kluky, myslím, už posedmé, ale těším se zase jako malej parchant!

 

Kuklač
24.03.2024 07:38

....streamovanie nestreamovanie...myslím si ze klasicky konzervativny metalista /za ktoreho sa ja povazujem/ ktory vyrastavl na hudbe 80 a 90 rokov si cd, lp kupi bez problemov. Aspon v mojich koncinach vzdy platilo ked sme sa bavili o muzike pri pive...ze aku mas zbierku cd, lp? Bola to taka pycha kazdeho metalistu. Ja dodnes kupujem cd prakticky rovnako ako pred 30 rokmi....preto nikdy nemam peniaze nazvys ha ha ha....takze si myslim ze je este stale dost takych "cudakov" ako som ja!!!!! Nie je nad pocit drzat cd, lp fyzicky v ruke a kochat sa obalom-bookletom a hlavne ma hreje pri srdci ze viem ze som aj podporil svoju oblubenu kapelu!!!!

 

Tomáš
24.03.2024 04:36

no, já nestreamuju, primárně právě jako protest proti business modelu za ním, většinu věcí jedu pořád na CD, případně u důležitějších věci jdu i do LP

teď jsem četl nějaké statistiky o poslední desce Green Day, a tam teda fyzické nosiče minimálně první týden výrazně překonali streamování (několikanásobně)

asi to bude hodně záviset kapela od kapely. V mém okolí spousta lidí jede Spotify, a pár si jich občas koupí nějaké CD, spíš kvůli poslechu v autě, což taky ale postupně mizí, jak novější auta už na to nemají mechaniku. Takže se ze mně stává poslední mohykán, který si pořizuje ještě fyzické nosiče. Jo a to se bavíme o dospělých lidech, děcka jedou komplet digital, ty už by snad ani CD nedokázali vložit do přehrávače.

(Bohužel) hudební business je primárně tvrdý business, a s novou vlnou zájmu o LP má další možnost prezentovat svojí nenažranost - ty ceny jsou šílené. Nejspíš si tím kompenzují ne-ziskovost streamování, ale někdy je to až nechutný. Na druhou stranu mě nikdo nenutí to kupovat že? Snažím se nakupovat co nejvíc nosičů přímo od kapel - na koncertech, z jejích stránek apod.

 

Honza Š
23.03.2024 22:51

Stray: když jsem viděl ten obal na netu, taky mi to přišlo hrozný :) taková laciná počítačová grafika, jsem si říkal. Ale úplně souhlasím, že na desce to působí úplně jinak, skvěle. I ten štít, ale celá deska je krásná. A hraje! Já jsem za tu renesanci vinylu fakt rád, na deskách jsem začal, ty obaly metalových kapel v tom velkém rozměru pěkně vynikly. CD je samozřejmě technicky dokonalejší, ale měl jsem za mlada spíš dobu kazetovou (prachy :) ) takže i když CD občas koupím taky, promárně chci na soustředěný poslech vinyl. Jinak jedu spíš z MP3, nestreamuju.
Fyzický nosiče už fakticky skončily, to není nic nového. A to bych řekl, že metaláci je ještě kupují dost, v porovnání s mainstreamem.

 

Potměšilý metalový recenzent
23.03.2024 22:39

Pominu recenzi samotného alba, které je na poměry JP opravdu pozoruhodné a skvělé. Rád bych, s vaším dovolením, chtěl nadhodit jedno stále aktuálnější téma, jež rezonuje mezi fanoušky všech hudebních směrů na různých komunikačních platformách a tím je streamování. Tento trend je třeba krásně vidět na posledních umístěních Invincible Shield (No. 18) a Mandrake Project (No.176) na žebříčku Billboard 200. Mělo by nám být nemilo či přímo nevolno při pohledu na tento žebříček prodejnosti a pochybné popularity? Zde se stáváme přímými svědky právě probíhajícího historického přerodu. Stává se snad fyzický nosič anachronismem? Předchozí umístění post-reunionovýchg alb jako je Angel of Retribution nebo mnou milovaný Nostradamus až po Firepower měla vzestupnou tendenci, ale nyní (až) na 18. místě navzdory obřímu hypu měsíce předem. Toto může znamenat snad jen jedno. Streamování hraje stále větší roli a stárnoucí věrná fanouškovská základna upřednostňující fyzické nosiče nemá šanci toto změnit. Navzdory solidnímu prodeji desek, CD či kazet se IS umístil tak, jak se umístil. U Bruceho je tento sešup o mnoho markantnější. Je toto začátek konce reálných 3D zvukových nosičů? Nejsem si jistý, kolik si vydělají skupiny za streamování svých děl, ale dle komentářů je to žalostné. Shledáte-li tento příspěvek relevantním, tak by mne zajímaly vaše postřehy, komentáře. Díkec

 

Stray
23.03.2024 22:13

Ještě něco k obalu Invincible Shield. Slyšel jsem pár názorů, že ten obal je prej na hovno a po koupi vinylu s tímto tvrzením fakt nesouhlasím. Ten štít sice může působit banálně, ale když vyndám ty vnitřní fochy na elpíčka a komplet 2LP rozevřu, tak je celek zdoben nádhernýma mytologickýma výjevama a kresbama. Nevím jak moc pestrej je booklet céda, mám sice všechny alba Judas na cd, ale u Firepower a Invincible Shield jsem šel do vinylů a nelituji toho. U Firepower jsem si nejdřív říkal, co to je za změť trysek v ohni, ale když na obal koukám hezky z dálky, úplně tam vidím toho robocopa-futuristickýho bojovníka poháněného ohnivou energií, za mne dva poslední obaly JUDAS PRIEST jsou super.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist