Boomer Space


Diskuse ke článku : AMARANTHE - The Catalyst
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Gazďa
07.03.2024 13:35

maro: tak :)

 

Maro
07.03.2024 08:02

"souhlas, že je to stále stejná formule, proto si myslím, že by mohli zkusit jít popu víc vstříc, ale právě s pomocí nějakého známého producenta."

Veď kľudne, myslím, že taká Elize by sa v pope nestratila. Otázka znie - či vôbec chcú vykročiť viac smerom k popu. Pokiaľ by im išlo primárne o to, tak v prvom rade sa vzdajú harsh vokálov, obmedzia metalové elementy, "odľahčia" hudbu a môžu ísť "vydělávat" :) Ale fungujú dobrých 15 rokov a doteraz sa k podobným krokom neodhodlali, takže si myslím, že ozaj im nejde ísť na vlne mainstreamu za každú cenu.

Čo už, kúzlo prvej - druhej dosky vyprchalo a dnes tá kapela (aspoň mne) nemá čo ponúknuť, avšak verím, že svoju cieľovku si to nájde bez väčších problémov.

 

Gazďa
06.03.2024 20:22

Maro: souhlas, že je to stále stejná formule, proto si myslím, že by mohli zkusit jít popu víc vstříc, ale právě s pomocí nějakého známého producenta. Je to samozřejmě teoretická debata… na druhou stranu, když většině fandů nevadí stále stejná formule u řekněme Cannibal Corpse nebo Iron Maiden, tak nemusí vadit ani tady (ano, Amaranthe jsou služebně mladší, tedy by měli být i ambicióznější než staří pardálové).

 

Maro
06.03.2024 14:41

A keby ozaj mali potenciál a kvality na to preraziť "hore do mainstreamu", už sú tam minimálne 10 rokov. Si myslím (môj názor), že ani na tie veľké alebo väčšie mená v tvrdej hudbe mať nikdy nebudú, čo do obľuby a nejakého vynášania do nebies v popularite - či ako to nazvať :)

 

Maro
06.03.2024 14:28

Ako vyšli prvé dva albumy AMARANTHE, tak to bolo niečo nové, svieže, energické, špecifické so zaujímavými nápadmi a hlavne docela hitové + traja vokalisti - skrátka čosi nové. Postupom času a ďalšími albumami všetko ochablo, furt o tom istom, so zvedavosti si prejdem takmer každý album, ale na prvé dva veci to skrátka nemá. V podstate sa mi to zlieva všetko dokopy. Jedna skladba ako druhá. Či veci 10 rokov naspäť alebo teraz...

 

Gazďa
05.03.2024 10:39

Já si úplně nemyslím, že se na Crazy Diamond se nějak ulítává na popmetalu :) Souhlas se Strayem, že to není na dlouhodobý poslech. Nejsem moc na sladké, ale občas na něj dostanu chuť a jsem rád, že je k dispozici a mám kam šáhnout... Amaranthe jsou originál, jiná taková kapela není a to jim budiž k dobru. A umějí skládat hitovky. Za mě by mohli navíc do metalu přitáhnout nové fanoušky, což by se mi líbilo. Ale je to asi jen takové snění... :)

 

lukáš
03.03.2024 17:05

Chápu a líbí se mi popové skladby od Kiss. Sure know something, I was ...
Nechápu ovšem nové Amaranthe. Totálně potlačené tvrdší kytary. Ucho mi to nebere. Bohužel kapela má pod písní podklad , jal od umělé inteligence.

 

Stray
03.03.2024 11:53

Nejdůležitější je specifická esence CrazyDiamond, atmosféra v kabině a skeny mozku přispívajících!!! :-) Pokud sem čtenář chodí už s nějakým svým názorem, který žádá akorát potvrdit, pak ať sem radši nechodí.:-))

 

Pekárek
03.03.2024 11:48

Honza H. Asi tak...

Já si myslím, že by sem čteníři měli primárně chodit za náhledem ala CrazyDiamond, který nedokážu vlastně ani pořádně vymezit, což je vlastně dobře.:-)

S AMARANTHE problém nemám, prostě pop metal. V podstatě jsem rád, že se zde Gazďa uvedeného segmentu (mimo jiné) tak trochu ujal.

 

Honza H.
03.03.2024 10:53

V aktuálním Rock Hardu se album krčí na úplně posledním místě. Proto oceňuji, že se našel někdo s jiným úhlem pohledu, komu se kapela líbí a kdo svůj pohled v recenzi řádně vysvětlil.
Ať si každej vybere - vnímání muziky je převážně subjektivní záležitostí a byť mě žánr kapely zcela míjí, nemám potřebu její aktuální cd nazývat hovadinou.


 

Stray
03.03.2024 08:09

Gazďa: Desku jsem zatím neslyšel, ty singly mne moc nenavnadily a taky mám za to, že podobnou hudbou se člověk rychle přejí, takže je potřeba střídmě dávkovat. Do konce roku si to určitě pustím.

carrion: A teď jako co, máme se za článek stydět? :-)

 

carrion
02.03.2024 21:23

Přesně kvůli takovýmm hovadinám jako je Amaranthe jsem přestal odebírat SPARK.Tam si někteří redaktoři nad tímhle sdružením doslova ustříkávali.Ale chápu,je to rockový magazín.Kde jsou ty časy kdy měli v záhlaví -metal-core-independent.

 


 

 

 

 

TOPlist