Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Pekárek
24.01.2024 20:58

Fajn rozhovor, určitě zkusím.

 

Tomáš
24.01.2024 17:10

nedávno mě bylo vysvětleno, že pro mladé děvčata je všechno nad 40 let života už jen hodný strýček...

 

Stray
24.01.2024 17:01

Kriste pane, vidíš to? :-) A to mám za to, že jsem chtěl hlavně udělat co nejzevrubnější rozhovor s kapelou, o které si myslím, že má na to široce zaujmout. O jakém hodném strýčkovi to Prowler mluví? :-)

 

Prowler80
24.01.2024 16:30

Já si vzpomněl na song vod Ivana Hlase. Je mi jasné, že plzeňský Penna Bianca se svou současnou nadváhou pro ni představuje tolikoť jakéhos hodného strýčka z metropole záp. Čech.
Dal jsem náslech tří skladeb, není to špatné. Marii bych doporučil, nechť poněkud zapracuje na své artikulaci. I na studiových počinech místy mírně dyslalická. Jinak kapelce přeji mnoho úspěchů.

 

Tomáš
24.01.2024 14:47

to Prowler80 - ale pan domácí jí chtěl vyzpovídat ohledně hudby, ne pozvat na rande. Aspoň tak jsem to teda pochopil

 

Tomáš
24.01.2024 14:46

Mě se líbí startovací otázka, kterou používá Pavel Kučera ve své sérii On Air - jakou muziku si poslouchal cestou do studia. No a to se dá krásně modifikovat do různých podob hudebních icebreakrů - jaký album sis naposled koupil, jakou novou kapelu jsi objevil, na jakém koncertě si naposled byl a pod.

Kdysi dávno za studentských let jsem taky chvíli dělal na kolejích v rádiu (tehdy to bylo ještě po drátě, už si nepamatuji jestli to jelo taky online) a pár amatérských kapel jsem tam měl na rozhovor. Dokonce to mám někde uložené jako mp3, ale nebudu to radši hledat, určitě to nebyl žádný zázrak. A nepamatuji si právě první startovací otázku.

 

Prowler80
24.01.2024 13:41

Marie, piješ čaj?

 

Stray
24.01.2024 13:41

Tomáš: Schválně s jakou otázkou bys tedy rozhovor začal? Chápej, že jsem se musel na tento typ práce aklimatizovat :-), nikdy jsem rozhovor po telefonu nedělal.

Stran pocitů z tvorby máš pravdu, starší věci mě nezaujaly, od alba "Generace" to začíná růst, věřím že to půjde ještě nahoru. Hodně věcma mě sednou, vlastně nikdy od 89´ tu v mainstreamu nebyla kapela, u které bych si řekl "akože wau", nikdy jsem nefandil Lucii, Kabátům a těm dalším. V mainstreamu zatím nejsou, ale můžou být.

 

Tomáš
24.01.2024 12:56

Hned první otázka takové klišé nejtěžšího kalibru? Studio nebo živáky? To jsem tady nečekal (a ani v jiných rozhovorech nikdy neviděl). To je jako na pracovním pohovoru oblíbená klasika "kde se vidíte za 5 let"

Dělám si samozřejmě legraci, fajn rozhovor. Poslední album se mi hodně líbí, moderní hutný zvuk, dobré texty, supr melodie - takový moderní stadium rock. Ale jak sami v rozhovoru přiznali, přesto, že to točili v SONO, jakoby tomu něco málo chybělo k dokonalosti. Taky mám ten pocit, přemýšlel jsem nad tím několikrát a dospěl jsem jen ke dvěma věcem - zpěv a v podstatě i celkový zvuk kytar je jakoby "umírněn". Chtělo by to více živelnosti, agresivity, možná trochu zvukové "špíny". A mně osobně se zdá, že to bylo takhle utlumeno v rámci nějaké postprodukce. Prostě je to lehce sterilní.

Víc se mí líbí jejich tvrdší písničky, kde si myslím je potenciál to ještě dál posunout, a zároveň se tím i možná stylově víc vymezit a definovat vlastní tvář.

Info, že nejsou pod žádným vydavatelstvím mě docela překvapila. Ale zároveň potvrdila, že když se chce, tak to jde. Klipů mají fakt "neúrekom", a hodně profi, proto mě ani nenapadlo, že by neměli u někoho smlouvu.

Za mě sympatická kapela, velké plus za české texty, a teším se, až je konečně uvidím naživo (jeden únorový termín mám ve svém kalednáři, tak snad to klapne)

 


 

 

 

 

TOPlist