Boomer Space


Diskuse ke článku : MEGADETH - Ani o krok zpět 4/12
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Valič
05.08.2017 19:46

Zdenos: Ať si Gerre ty blivajzy klidně chlastá. Mě jen zaráží, že s podobným "coming outem" přišel zrovna frontman kapely, která se svými texty, obaly, videoklipy a vůbec celkovou image snaží více než třicet let vzbudit ve svých posluchačích dojem, že funguje čistě na chmelové bázi a to pivisko jim snad teče i doma z kohoutků v koupelně (z rozhovoru vyplývá, že Gerre sice pivo občas pije, ale pouze to, co kapela dostane zdarma na koncertech). Mě to přijde podobné, jako kdyby třeba Glen Benton najednou přiznal, že celý život tajně miluje Ježíše. :-) Fanoušků kapely je mi celkem líto. Ti chudáci si teď musí připadat jako hrdina divadelní hry Hodina pravdy:
https://www.youtube.com/watch?v=GA6vkcqm_5Y&t=14s

 

zdenos05.08.2017 14:56

tak ta série metalových videí o podobných riffech je celkem zábavná (tak trochu ANTI-megadethovská :))) Některé jsou si hodně podobné, jak píšeš. Něco dokázalo i překvapit. Moje oblíbená dvojice riffů je bizarní - Arakain - Prominte slečno / Six feet under - Shadow of the reaper :) Zpěvák TANKARD tedy pije dobrej kentus :)

 

Valič
04.08.2017 22:57

Jo a omlouvám se za ty chyby (mělo tam být „příkladem“, ne „případem“). Mám teď trochu problém se na to psaní soustředit. Testoval jsem tu nějaké ty cidry, abych zjistil, co na nich ten Gerre má (viz můj komentář u novinky Tankard). Jsem z toho ale nějaký zmatený. Nejen, že ten sajrajt chutná jak šťáva z kompotu, on taky navíc vůbec nepění. :-(

 

Valič
04.08.2017 21:33

Dřív mi tyto věci trochu vadily, ale postupem času jsem zjistil, že podobných případů existují stovky a často i u mých nejoblíbenějších kapel. Každopádně jsou mi sympatičtější muzikanti, kteří se k tomu otevřeně přiznají jako třeba Mikael z Opeth ("Naše kapela krade ráda a často.") než ti, kteří si vymýšlejí trapné výmluvy, kterým mohou věřit snad jen jejich nejzaslepenější patolízalové (krásným případem je třeba Quorthon a jeho: "Manowar jsem nikdy neslyšel, za všechno může bubeník."). :-)

 

Valič
04.08.2017 21:22

Pokud někoho baví hledat v metalu takovéto náhodné podobnosti (ať už s uvozovkami nebo bez), doporučil bych mu hodně zajímavou sérii videí Metal That Sounds Like Other Metal:
https://www.youtube.com/watch?v=adukrwHY09s&list=PL22CB0014DD675294
Věřím tomu, že v hodně případech se opravdu jedná o náhodu (a někdy tam ani žádnou velkou podobnost neslyším), ale párkrát se mi stalo, že mi čelist spadla údivem až někam do sklepa (a to jsem obě ty srovnávané skladby třeba už dvacet let znal a nikdy jsem si na nich ničeho podezřelého nevšiml). :-)

 

zdenos04.08.2017 21:14

to takovej Kolinss přiznal vypujčku od Assassin (1987 tuším), do songu Apokalypsa. Napsal mi to do chatu jednou :) A za to si ho vážím :)

 

Valič
04.08.2017 20:42

Hned ta následující pasáž zase jako by z oka vypadla další srdcovce (1:37): https://www.youtube.com/watch?v=9MsiHRPiXCI
Strýček Tom nedávno tuto "náhodnou" podobnost komentoval následovně:
"I had never heard it. I think there is a guitar part that is the same, or whatever… I had never heard it. I would never… if you are a guitarist, you can come up with an idea and sometimes you can think you heard it before, and you do some research or whatever. If we find out the riff is the same, we’re never going to use it. Well, Frank Blackfire came up with this guitar riff. I had never listened to this band, there were so many bands at this time… Frank would never say "Oh, I like this guitar riff, I’ll take it for SODOM.” He never did it. And we as a band would never do it.”
http://www.voicesfromthedarkside.de/Interviews/SODOM--11049.html

 

zdenos04.08.2017 20:30

no jejda, pravda. Další srdcovka, ale uvědomil jsem si tu podobnost až teď.

 

Valič
04.08.2017 20:24

Zdenos: Ten riff se asi líbil více lidem (překlikni na 0:25): https://www.youtube.com/watch?v=h-x59ON5Q88

 

zdenos04.08.2017 00:34

Ve chvíli, kdy jsem poprvý v životě slyšel klíčovej riff skladby ,,In my darkest hour' , následující po tý úvodní brnkačce, v čase 0:51, jsem začal milovat nejen Megadeth, ale i thrash metal. Podle mě jeden z nejlepších pěveckých výkonů Mustaina. K profilu Megadeth na CD - jeden z vůbec nejpovedenějších pro mě.

 


 

 

 

 

TOPlist