Boomer Space


Diskuse ke článku : FOO FIGHTERS - But Here We Are
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Tomáš
16.07.2023 21:38

FF jsou prostě už zaběhnutá "fabrika" na muziku, nečekám od nich nic revolučního, jen poctivej rokec. A to poslední album splňuje, takže za mě dobrý.

"Alternativu" jako žánr taky poslouchám minimálně, velice opatrně si z ní vybírám, a takhle bych skutečně Taylorovu tvorbu neškatulkoval. Ale jak jsem psal, osobně se mi víc líbila bokovka Nata, ale ještě jsem neslyšel Chrisovi věci.

 

Kropis
16.07.2023 19:49

Tomáš: Jo, už asi chápu, když se řekne alternativa, tak se mi prostě vybaví určitý hudební žánr, který nevyhledávám a to není případ žádné desky Hawkinse.
Srovnání s FF je na místě z pohledu kreativity a zábavnosti a tam to u mě bylo u FF od In Your Honor dolů a ve stejné době u Hawkinse stále nahoru až k NHC, což je totální pecka a sere mě, že neudělali celou desku.
Další věcí je, že v credits je sice uvedeno, že hudbu FF skládá celá kapela, ale já tomu moc nevěřím. Podle mě je 90% všeho práce Grohla a tuhle teorii mi celkem potvrzuje tvůrčí přetlak ostatních členů, kteří si pak vydávají vlastní hudbu bokem.

 

Tomáš
14.07.2023 18:08

uvozovky jsou tam, protože měl přece regulerní kapelu, ale to je jen otázka pohledu

já k tvorbě domovských FF tak kritický nejsem, ano, šlo to sice kvalitativně trochu dolů, ale dno už podle mě dosáhli s Concrete a Gold a hůř snad už nebude

pro mě jsou Hawkinsovy věci alternativní záležitost - zvukem, strukturou, humorem a celkovým lehce crazy přístupem, s tím že FF beru jako mainstream. A to, že je to alternativa, přece neříká nic o kvalitě. Jen, že je to jiné.

 

Kropis
14.07.2023 16:58

Proč solovky v uvozovkách? Proč nesrovávat s tvorbou FF? Já hodnotím hudbu a od Wasting Light to šlo totálně z kopce, až skoro do sraček.

A teď si říkám, solovky Hawkinse jsou alternativní záležitost? Vždyt je to v 80% úplně "classic rock", pocta James Gang, Joe Walsh, Queen atd. atd.

 

Tomáš
14.07.2023 15:52

Ty "sólovky" Taylora nejsou špatné, ale je to spíš taková alternativní záležitost. S hlavní tvorbou FF bych to vůbec nesrovnával.

Stejně jako třeba bokovku Nata Mendela, Lieutenant, což je skvělá věc, ale v ranku indierocku. Škoda, že to zůstalo bez pokračování

 

Kropis
13.07.2023 22:00

Jednoznačně nejlepší deska od Wasting Light, bohužel ji neposlouchám moc rád. Taylor Hawkins byl pro mě hudebník, který byl někdy od In Your Honor rovnocenný partner Grohlovi a ve svých bočním projektech ho už přerůstal. Neskutečně mě sere, že odešel na vrcholu a ve formě, ale asi měl příliš mnoho svých démonů.
Kdybych měl vytáhnout jednu desku Hawkinse, tak si všichni poslechněte Red Light Fever.

 

Tomáš
20.06.2023 07:12

Za mě 80%, slušná deska

Po slaboučké Concrete and Gold mě naopak Medicine at Midnight příjemně překvapila, a tak jsem doufal, že i novinka bude minimálně průměrná (na poměry FF, což je obecně stejně hodně vysoká laťka)

Za mě bych to popsal jako moderní hard rockovou/ stadium rock desku, v nejlepším slova smyslu. Není to žádná alternativa, není to žádná revoluce, je to poctivá deska neúnavného dříče a srdcaře. Možná to bude pro někoho tisíckrát obehraný koncept, sázka na jistotu, třeba i nuda. Ano, se vším se dá souhlasit, a přesto mě ta deska baví. Svou upřímností, svojí civilností, na nic si nehraje. Dave má neustále cit pro skvělé melodie, slušné texty, drive, a na bicí taky pořád trochu umí (měli by ho naklonovat, aby jsme mohli mít jednoho kytaristu a zpěváka, a jednoho bubeníka).

Za mě vrcholy alba:

Hearing voices - krásná, vrstevnatá skladba se smutným nádechem, která se na chvilinku v refrénu rozjasní, aby ten záblesk světla opět přelila ještě mohutnější vlna melancholie

Show me how - duet s dcerou, která má neskutečně krásný hlas. Že by pokračovatel rodinné dynastie? Chci věřit, že ano

The Teacher - mám vrozenou nedůvěru ke skladbám s délkou 7+ minut. A Dave to tady natáhl až přes 10 minut. A já s tím nemám nejmenší problém. Má to hlavu a patu, skladba se krásně klikatí přes různé nálady, je tvrdá, je citlivá, je lehce psychedelická. Povedlo se.

A ještě koment k novému bubeníkovi - Josh Freese je podle mě supr volba. Technicky špička (mám ho ve svém TOP10 nejoblíbenějších bubeníků, dyť taky nabubnoval fantastický debut A Perfect Circle!), stylově chameleon, ale myslím, že do nálady FF zapadne velice dobře.

 


 

 

 

 

TOPlist