Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Prowler80
15.06.2023 16:04

Ručník končí!

 

orre
14.06.2023 15:10

K tomu nedojde. Odejde jeden a Maiden končí!

 

Marek
13.06.2023 23:08

Byl jsem asi 15m od pódia a zvuk tam byl fakt celkem špatný. Minimálně 2x jsem během prvních pár okamžiků nedokázal poznat co zrovna hrají za písničku a to mám komplet diskografii pěkně naposlouchanou a znal jsem setlist ze Slovinska. Mluvené slovo mezi písněmi jsem také skoro nerozuměl. Zvukově za mě horší než Eden, tam jsem byl loni celkem spokojen (ale třeba kamarádi na tribuně celkem brblali). Že nám Maidni stárnou je jasný, ale že by se to nějak dramaticky podepisovalo i na živých vystoupeních si zatím nemyslím, ale říkám to jako laik, který hudbu jen poslouchá a nemá tak vycvičené ucho. Basa i kytary to myslím dávají úplně v pohodě. Bruce už se možná se zpěvem občas trápí, ale celkový dojem z něho je pořád fantastický. Několikrát mě v průběhu večera překvapil tím, jak některé i těžší pasáže perfektně zvládnul. Snad v nejlepší hlasové formě byl za mě mezi lety 2000 - 2010 (třeba sedmého syna dal ve 2014 lépe než v osmdesátých letech). Že by bylo něco v nepořádku s Nickem jsem při koncertu vůbec nezaznamenal, ale všimnul jsem si, že se okolo něj vede skoro všude diskuse. Troopera hrají trochu pomaleji už několik let, ale to je myslím spíš kvůli Bruceovi, protože už nestíhal to rychlé frázování. Za mě, pokud by ze současné sestavy odešel libovolný člen, pak by bylo nejlepší kdyby to Maidni zabalili. Nejsem úplně příznivcem toho co dělají nyní třeba Judas Priest.

 

Jan Tleskač
06.06.2023 09:06

Za mě bohužel jeden z těch slabších koncertů IM co jsem viděl a to šlo o jedenácté vystoupení. Nicko už je v 71 letech patrně lehce za zenitem a pokud nestíhá bubeník, je to pro kapelu vždy zásadní problém. Troopera, Wasted nebo Prisonera hrál dost jinak než dřív plus tam měl nečekaně dost nepřesností. Mám ho hrozně rád, ale tak to je, sorry jako. Naopak Bruce a Adrian naprosto špičkový výkon, Steve to samé, ten chlap snad nestárne. Zvuk na ploše hrozný, od druhé půlky se trochu spravil, ale když Bruce mluvil mezi písněmi, nebylo mu skoro rozumět. P.S. Fakt jsem zvědavý, co bude s Mejdny dál. Turné mají do podzimu, pak asi nějaká pauza a co potom? Aby už nepřišlo nějaké rozlučkové turné, u něhož teda budu brečet jako želva, protože Iron Maiden jsou kapela, která mě přivedla k téhle hudbě.

 

Louža
05.06.2023 12:27

Byl jsem 30tého. Na jednu stranu splněný sen na druhou stranu splněná noční můra. Somewhere je moje historicky nej album a slyšet otvírák s intrem i Alexandra na živo...to bylo famozní. Ocenil bych The Loneliness, nebo Deja-vu, ale člověk nemůže mít všechno. Na druhou stranu vybrali z mého ne úplně oblíbeného Senjutsu spíš ty horší skladby a i ta studiově geniální Hell on Earth tu byla jen taková mírně příjemná. Death Of The Celts byla fakt terror. Každopádně jak už padlo v reportu. Není to ještě kritický, ale Maidnům přirozeně dochází síly. A přesto, že to bylo fajn, byla to jen taková ne úplně stoprocentně padnoucí záplata na nemožnost vidět to těsně po vydání v dobách největší slávy.

 

I Am Groot
05.06.2023 09:24

mě se stala situace, která se stane jednou za život, doufám, můj 17syn si těsně před Prahou vzpomenul, že druhý den píší čtvrtletku z fyziky a že nic neumí a tak jsme se otáčeli a jeli se učit ... takže Projekt XIII zůstává nepřekonán ... a štve mne to :) protože Sensutsu a Somewhere :)

 

miki
04.06.2023 20:34

Uplne suhlas,všetko šlapalo ako malo

 

Leo
04.06.2023 09:07

Omládli jsme, o adonáj

 

Honza
03.06.2023 13:42

Recenzi podepisuju :) byl to zážitek, když zazněly první tóny, měl jsem husí kůži, fakt stroj času, nevěřil jsem, že ty věci ze Somewhere in time někdy naživo uslyším. Up the Irons!!! :)

 


 

 

 

 

TOPlist