Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Pekárek
20.08.2023 16:11

Ty jo, teď jsem ťuknul poslední Rhapsody of Fire (materiál slušnej a Voli super) a musím říct, že ten zvuk MEGADETH je ještě zlatej.:-)

 

Pekárek
19.08.2023 22:40

První poslech a přečtení komentářů. Zarazil mě utopený zvuk. Tohle dělal Wilbur a Jensen??? Kde jsou činely? No nevím. Snad to zní v peckách líp.:-) Vokál mi nevadí vůbec, spíš naopak. Celkově dost syrové vyznění. Materiál slušný, kytary samozřejmě super. Zatím 70.

 

Ancient_Mariner
20.09.2022 18:37

Uz mam doma vinyl a v booklete je v siedmych songoch (a intre Psychopathy) uvedeny ako spoluautor Loureiro. Uz na Dystopia im to s Mustainom slusne slapalo, takze zeby Dave konecne nasiel adekvatnu nahradu a niekoho s kym mu to klape ako s Friedmanom?

 

/PKR/
16.09.2022 17:15

Čistě pro doplnění: na japonským cd je bonus "Police Truck" aka cover slovutných Dead Kennedys 8)...

 

Fenris 13
15.09.2022 07:33

Výtečná deska! Naprosto jsem nečekal, že MEGADETH budou schopni v roce 2022 natočit takto energickou, nápady nabytou desku. Ta lehkost a energie s jakou pánové hrají je neuvěřitelná. Novinka se může směle postavit po bok triumvirátu Rust In Peace, Countdown To Extinction a Youthanasia a věru nebude v této společnosti hrát druhé housle. Stížnosti na zpěv neberu, zrzek nikdy nebyl Zpěvák, jen to svoje kňučení cedil mezi zuby a kupodivu k tomu dokázal napsat muziku, do které to sedlo jako prdel na hrnec. Ze souboje aktuálně poslouchaných novinek MEGADETH a BLIND GUARDIAN vychází Amíci jako jednoznační vítězové, ačkoliv krefeldští jsou pro mě mnohem větší srdcovkou. Bravo, pánové! A díky za parádní recenzi.

 

Louža
14.09.2022 12:09

Mně se to album líbí tak nějak celý. Vždycky to dohraje do půlky a už se těším až si to postím znova. Marně vzpomínám, kdy jsem měl naposledy podobné nutkání. Většinou jsem rád, že už to končí. Jediný co bych možná udělal je přehození We´ll be Back z konce na začátek. Jasně, textově je to jasný zavírák, ale hudebně rozkopávačka dvěří jak sviň. Mission to Mars poslouchám každý ráno po probuzení. Skvělá práce s melodikou i bičem boží. Závěr v pohodě doklusává Battery. A jak to celý hraje. Prostě paráda. Začínám uvažovat o tom, jestli to Stray náhodou nepodhodnotil :-)

 

Honza
13.09.2022 19:52

Po prvním poslechu jsem to hodnotil jako žánrově a formálně v pořádku, ale trochu nuda :) ale cca po třetím už jsem změnil názor, je to super, uvolněný, žádná křeč, melodie, super sóla, vůbec už jsem takovou desku nečekal. Objednal jsem vinyl, i když za něj teda chtějí nesmysl, za to palec dolů

 

Stray
12.09.2022 22:31

Nejlepší 2 skladby jsou pro mne Mission to Mars a We´ll Be Back, k nejlepším čtyřem připočtěme k oněm dvěma ještě Soldier On! a Celebutante. Opravdu nemám pocit, že tahle kapela vypouští závěry svých desek.:-)

 

Ancient_Mariner
12.09.2022 14:07

Cez vikend som to este trocha popocuval a pridavam 10%, narastlo to pekne na 80% a naozaj je to ich najlepsi album od Youthanasie. Dokonca som prisiel na chut aj Soldier on!. Fakt je ale skoda tej dlzky a nudnejsieho stredu od Sacrifie po Killing time.

 

kelly
11.09.2022 10:40

Fakt velmi dobrá deska. Můj názor na zpěv Mustaina znáte (nemám ho rád) ale je na desce v poloze, kdy mi tak nemečí a sedí to tam. Zdá se mi, že to je deska od srdce od stárnoucího barda, s mnoha jizvami z vybojovaných bitev na srdci, na těle i na duši. Vždycky jsem měl raději Megadeth - thrash než Megadeth - rock. A pro mě mnohem lepší fošna, než Dystopia. Ale každý to má v jejich širokém rozmachu jinak. Mám rád celou jejich tvorbu ale tato deska ji mi bližší.

 

melounek
09.09.2022 22:55

Úplně náhodně jsem si tak před půl rokem pustil Dystopii a po čtvrtstoletí jsem zase propadl kouzlu Megadeth. Do toho začaly vycházet singly z nové desky, a dlouho se mi nestalo, abych se u nějakých matadorů vyloženě těšil na vydání nové desky. Víceméně souhlas s recenzí i když vycpávky tam jsou. Líbí se mi, že do toho Dave pořád jde a poničený hlas mi nijak nevadí. Jinak Ellefson podruhé u Megadeth skončil kvůli obtěžování nějaký mladý holky (posílal ji videa etc.) Protože to nedokázal obhájit, Dave ho vyrazil a prý se už do kapely nikdy nevrátí.

 

Mauglí
09.09.2022 21:56

Výborná recenze, díky Strayi, souhlas prakticky se vším. 90% je pro kapelu, co je na scéně bezmála 40 let, v dnešní době tolerované maximum. My všichni jsme taky už dávno jinde. Desky, co nás formovaly ve 20-ti, neupozadíme za nic na světě, to už by musela být exploze Supernovy. Vyjít tohle album mezi “Far… a “Rest…” , tak mu dáme všichni 300%, byl by to naprostý kult a klaníme se mu dodnes. Holt doba už, bohužel, pokročila…

 

Petro Fiaelenko
09.09.2022 19:43

Už dávno nejsem fanouškem kapely, desku jsem vyposlechl, neb je všude, je to dobrá deska za 80% “vylepšená zpěvem o -20%”. Každopádně pokud srovnám Mega/Blind G …. tak je to jasné a vypomohu si slovy klasika “Kam se hrabe Megadeth, to se nedá srovnat”

 

orre
09.09.2022 19:26

Která klasická kapela nemá dneska zenit za sebou? To věčné porovnívání legendárních nahrávek s novinkama začíná být v téhle zemi pomalu tradice! Mimochodem, Megadeth mají na svůj věk skvělou formu včetně novinky!

 

Ancient_Mariner
09.09.2022 18:55

Je to sice len taky retro thrash, co je na Megadeth trocha malo, ale pocuva sa to celkom prijemne. Mohol to byt dokonca najlepsi album od Youthanasie, nebyt toho totalne nudneho stredu albumu od Sacrifice az po Soldier on!. Zvysne songy ma fakt bavia, ale nie som taky Megafan, aby som sa to nutil pocuvat viac. 70%.

Sice od veci, ale musim sa pochvalit. Som vo Francuzsku a nasiel som tu vinyl store s uplne luxusnymi kuskami. Proste povodne vydania Voivod, Fates Warning, Savatage, Manilla Road, Testament, Destruction ... No a kupil som povodne vydanie Queensryche - Warning, Exodus - Pleasures ... a raritku 1. UK pressing Dark Angel - Darkness Descends.

 

Stray
09.09.2022 18:43

Kde je zakopaný pes netuším a za špatného basáka jej rozhodně nemám, ale víš jak - život nějak běží, lidi se vyvíjejí různě, vydrž s někým kdo ti přestane po třiceti letech sedět jako kolega a kámoš dalších dvacet let. Osobně si myslím, že Ellefson rád užíval té výsady, že je dlouhodobou součástí MEGADETH, špatnej basák rozhodně ne, já ho spíš tipuju na takovou šedou myš, strejdáček, kterej nikdy nepřijde s kůží na trh, v těžkých chvílích nepodstoupí nějaká rozhodnutí... spíš je rád, že jej berou v zlounově kapele jako toho druhého, toho hodného kluka. Osobně tyhle průměráky nemusím.:-) Samozřejmě, že to co píšu je blbost a o situaci nic nevím, ale odhaduji, že Ellefson svou úlohu v rámci kapely viděl na důležitějším místě, než na jakém si jej cenil Mustaine.

 

Zdenos
09.09.2022 18:10

V čem je zakopaný pes u Ellefsona? Byl tragickým basákem nebo to vidíte v něčem jiném?

 

Dave78
09.09.2022 16:19

Těšil jsem se, ale taky zatím bohužel spíš zklamání, některé skladby vyloženě zbytečné (Junkie, Police Truck), ale snad to poroste, šanci tomu určitě ještě několikrát dám. Dystopia mě ale brala víc. Pak si ale člověk pustí “Rust in Peace” a “Countdown to Extinction” a zjistí, že geniální období mají Megadeth daleko za sebou. Zpěv je průser, s tím souhlasím, možná by stálo za to zvážit model “Gamma Ray”. Zbytek sestavy ale skvělý, hudebně, vizuálně i energií naživo.

 

Metalirium
09.09.2022 15:15

mám to presne opačne ako Stray v recenzii...dodnes som nepochopil velebenie Dystopie (50%), ktorú nie a nie dopočúvať. Po šiestich rokoch čakania však prišiel album, ktorý je opäť veľmi rozpačitý. Najväčším problémom je songwriting. Kedysi košaté, vrstvené zaujímavé kompozície nahradili opakujúce sa postupy ohlodané na kosť, kde ešte výraznejšie vystupuje značná sterilita nápadov. Ak príde k svetlejšiemu momentu takmer ihneď nasleduje priemerný riff a sóla.
Pod hnusným obalom je 16-ty album pre mňa ešte väčším sklamaním ako Dystopia.
45%.
+ Dirk Verbeuren, Steve DiGiorgio, zvuk
- nízka miera invencie, prílišné vykrádanie samých seba, coverart.



 

Smolik
09.09.2022 11:25

Baví mě Kiko, ten vždy ty skladby rozsvítí, je jisté, že novinka se zařadí někam k Dystopii a k Endgame jakožto k nej albům od Youthanasie. Ale mě bavilo i experimentování na Cryptic Writings a Risk. ty mám hozené tak nějak mimo. Tohle album je tradiční. 85%, ale jo, asi to nej v novém tisíciletí od nich.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist