Boomer Space


Diskuse ke článku : MUSE - Will Of The People
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

spajk
25.09.2022 23:52

https://youtu.be/OhqzH_ALzZ4

 

prasezlesa
23.09.2022 13:20

Vtipná věc. Bellamy si koupil kytaru Jeffa Buckleyho. Přesně tu, na kterou tady Jeff vystřihl geniální kytarové sólo v cover verzi The Way Young Lovers Do od Van Morrisona.
https://youtu.be/XW2XCC2r6Uk?t=4262

Každý, kdo se zajímá o hru na kytaru a hodně toho už slyšel, okamžitě pozná, že tohle je naprostý vrchol pyramidy. Já jsem tak strašně smutný, že ten člověk nemůže dál žít a hrát na svoji kytaru. Místo toho skončila u nějakého chlubílka doma...

 

prasezlesa
16.09.2022 12:43

Tomáš: Já bych ani Jeffa Buckleyho neomezoval tímto obdobím. O něm Robert Plant řekl, že byl lepší zpěvák než on a Jimmy Page o něm prohlásil, že co se kytary týče, byl to mistr. Ten člověk měl mnohem větší přesah a potenciál, než co předvedli nějací Radiohead/Muse/Coldplay a další kapely, co by bez něj v dnešní podobě nebyly.

 

Prowler80
11.09.2022 14:05

Ještě si k tomu dejte fošnu Muse vod Grace Jones.

 

Tomáš
11.09.2022 09:25

Grace rozhodně doporučuji, perla alternativní kytarové muziky první poloviny 90tých let. Obrovská škoda, že Jeff umřel tak mladý.

Viděl jsem dokument o přípravě druhého alba Radiohead - Bends. A v rámci nahrávání si Tom York jeden večer zašel právě na koncert Jeffa Buckleyho a ten ho inspiroval k většímu využívání zpěvu falzetem (na prvním albu je ho pomálu).

No a Matt Bellamy taky už od prvního alba Muse falzetem nešetří. Ta podobnost díky tomu s Radiohead (potažmo až s Jeffem) tam pak rozhodně je cítit.

Bohužel dnešní Muse jsou fakt spíš parodie na rockovou kapelu... A to radši nebudu řešit jejich texty, to je až na hranici patetických klišé... Já zůstávám u prvních čtyřech zářezů, ty jsou supr.

 

prasezlesa
10.09.2022 22:18

Stray: Ano, raní Muse zní hodně podobně jako Radiohead. Ale sám Bellamy říkal, že to je proto, že jak Yorke, tak on vycházeli oba z Buckleyho. Až si poslechneš Grace, pochopíš. Bez něj by nebyli Muse ani Radiohead.

 

Stray
10.09.2022 22:12

prasezlesa: Dík za tip Jeffa Buckleye, občíhnu to. Stran nějaké souvislosti raných MUSE s RADIOHEAD, dle mého záleží na tom, kdy ses k nim dostal. Já v roce 2001 skrz jejich druhou desku Origin Of Symmetry a v té době se prakticky o jiném příměru ani nemluvilo, byl prostě zřejmý (třeba song "Bliss"). Postupem let ta příbuznost rychle opadávala. Osobně považuji právě dvojku a ještě trojku Absolution za jejich nej alba.

 

prasezlesa
10.09.2022 21:24

Grace je výjimečné album. Ne nadarmo ho David Bowie jmenoval jako jedno z alb, co by si vzal na pustý ostrov.

Každopádně OK Computer od Radiohead je klasika, co stojí za poslech.

 

spajk
10.09.2022 14:17

Občas Grace pouštím. Skvelá hudba, nedostižná emoce ve zpěvu a fantastický zvuk! Zmíněné kapely jsem nikdy neslyšel :-)

 

prasezlesa
09.09.2022 10:28

Jenom bych upřesnil - podle mě Muse nikdy moc nevycházeli z Radiohead, ale pouze obě skupiny vycházely ze stejného zdroje inspirace - a to byl největší talent svojí generace, geniální a bohužel příliš brzy umřetý Jeff Buckley.

Jinak ano, současní Muse jsou hudba vhodná tak do fastfoodu.

 

Tomáš
08.09.2022 18:13

Tak jsem se k tomu dokopal

asi takhle - nebýt to Muse, ani to nedoposlouchám. Takhle tomu ze staré známosti chci dát aspoň jeden pokus (a až se z toho vzpamatuju, tak možná ještě jeden)

na první dobrou bych dal max. 40%, ale jak říkám ze staré známosti...

 

afro
07.09.2022 13:43

Recenze je velmi zábavná. Jinak já znám od Muse jen Black Holes and Revelations, která se mi líbí a inspiraci Queen jsem tam slyšel už tehdy. :-)

 

Pekárek
06.09.2022 21:45

Souhlas. Nevím, jak si MUSE doopravdu stojí, ale díky recenzi mám opravdu dobrou představu, jak by si stát mohli.:) Goood, Strayi!:-)

 

Tomáš
06.09.2022 20:34

Tož mám to taky připravený, ale normálně si to bojím pustit. A recenze přesně vystihuje proč...

já je sleduji od prvního alba, kdy to byl nadějný klon Radiohead přebírající štafetu poctivého moderního kytarového rocku, po tom co výše zmíněný odložili kytary a začali si hrát s krabičkami. Druhý album geniální, dotáhli zvuk (taky jim to dělal Botrill, který ve stejný rok spáchal i Lateralus s Tool), tvrdý, zároveň melodický, neprvoplánový, fakt paráda. Třetí album a koncert ve Vídni, paráda. Čtvrtý album taky supr, i když už trochu tam začíná probleskovat ten "korporátní kolotoč style".

a pak už to šlo nějak z kopce. pár songů fajn, ale hlavně posledníc 2 desky a jejich stylizace do moderních Queen (které teda nemám rád ani v originále) mě totálně míjejí. Na koncerty už nechodím.

Krásně si to vystihl s aktuální cílovou skupinou - tuším na turné k albu Drones byly v O2 Areně, sousedka dostala od někoho lupen a byla nadšená. V životě předtím od nich nic neslyšela, ale koncert byl prý fajn šou - světla, drony, dalo se na to asi i trsnout do rytmu...

Škoda, tak skvělý hudebníci to přitom jsou. Asi došli nápady... Zatím jsem slyšel jen ten singl s tím Halloweenem a teda nepřekvapil... změna zjevně nenastala

 


 

 

 

 

TOPlist