Boomer Space


Diskuse ke článku : ARCH ENEMY - Deceivers
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Smolik
28.08.2022 20:42

Mé pořadí je 1.Domination, 2. Formulas, 3. Covenant. Ta teorie nesedí...? :-)

 

Stray
28.08.2022 10:55

Merrick: Trefná teorie. Vždy jsem měl nejvýš první čtyři 1.Domination, 2.Altars, 3.Blessed, 4.Covenant, těsně za sebou s občasně prohozeným pořadím mezi druhým až čtvrtým místem. Formulas vždy v diskografii MA předposlední, za ním jen Heretic tzn. i Illud výše.:-) Hudba ARCH ENEMY mě neuráží, to spíš Formulas už nepotřebuju slyšet.:-)

 

Merrick
28.08.2022 00:29

Archetyp death metalisty se pozná dle toho, jakou desku Morbid Angel má na oltáři na nejvyšším stupni.Pokud je to Formulas, tak Arch Enemy nejsou jeho cílová skupina :D

 

Martin
25.08.2022 00:09

Čau, je to skvělé album, úžasně chytlavé, už ho sjíždím asi po patnácté co mě přišlo domů a je čím dál tím lepší, od začátku až do konce. Za mě Od Angely Gossow až po Allisu nejlepší alba, mistři melodiky v kombinaci s deathem zase nezklamali.

 

Widl
24.08.2022 12:55

Zlaté časy prvních alb už se nikdy nevrátí. Ale tohle je překvapivě poslouchatelné. Od těch posledních alb určitě krok kupředu. Možná to bude i tím, že si tak nějak přestali hrát na tvrďáky. Alespoň mi to tak přijde.

 

Stray
24.08.2022 11:03

To je jenom představa nás do tvrdší hudby zapálených, že by civil něco jen trochu chytlavějšího z tohoto ranku bral jako hitovou hudbu a mainstream.

Já se mezi civilama pohybuju ze 100%, mezi metalistama z 0%, tak to prostě vím. Vlastně v reálném životě nemám žádného metalového kamaráda, nikdy jsem neměl, holt ten obor beru až moc vážně.:-) Jeden z mých nejlepších a dlouholetých kamarádů třeba skousne FOO FIGHTERS, ale QUEENS OF THE STONE AGE už ne, protože mu to přijde jako komplikovaná, nemelodická avantgarda.:-)

 

melounek
24.08.2022 10:01

Smolik - běžné osazenstvo fitka to jako komerční hudbu či hudbu pro masy nevnímá, vyzkoušeno. Dokonce v ní nejsou schopni rozeznat ani jakýkoliv kalkul či sázku na jistotu. Většina z nich pořád čeká až konečně začne zpívat ta krásná holka, kterou jsem jim ukázal.

 

Aldys83
23.08.2022 10:42

Zatím jsem to album slyšel jen jednou, takže ohodnotím jen velmi okrajově. První půlka velmi rychlá. Za mě je v tom slyšet švédská a finská scéna. Jmenovitě Impaled Nazarene, In Flames, Amon Amarth a asi i výše níže zmiňované kapely + snad i první dvě alba :) Druhá půle je slabší, ale asi jen v tom, že zbytek alba už je jen ve středím tempu. I tak jednu dvě písničky určitě budu mít rád :)
Hodnocení prozatím tedy pozitivní, zvuk si myslím, že už měli i lepší, ale pokud chtěli zvukově návrat ke kořenům prvníh alb, proč ne? :)

 

Marek Landa
22.08.2022 09:44

Arch Enemy JSOU Angela Gossow. S Eliškou to paradoxně (protože je IMO lepší zpěvačka) šlo tak nějak k delfínům a velrybám. Ale asi to tak má být. Eliška chtěla z Agonist, Andělka zas z AE. Ta tvůrčí energie tam ale pořád je.

 

Smolik
20.08.2022 08:57

Hele ale já to cítím téměř stejně. OK, tak tedy nenapíšu do výtahu, ale do fitka to bude super. To není hejt. Je to něco, co hraje na pozadí, nějakou energii to má a nevyžaduje to soustředěný poslech. Hejt by to byl, kdyby mě ta muzika na pozadí nějak štvala.

 

Majk
20.08.2022 08:47

Uznávám náhled na současnou tvář AE jako částečný "kalkul" ale aby se kapela do takové situace a možnosti vůbec dostala, musí odvést obrovské kvantum práce a umu. Navíc ta kapela si dokázala udělat mainstreamové jméno hlavně na základě poměrně extrémnější hudby, na poměry mainstreamu. Stálo to tisíce koncertů, dřiny a marketingového umu, v podstatě je to obrovský konstrukt, kterého stavba stála kurva hodně. A proto hlášky typu, že mě poslech takové hudby až uráží, je trochu jak z jiného světa. Kovbojsky-diskuzniho, jak jinak. Jasně, pravověrného deathmetalistu už ta nahrávka asi neoslní, ale jako hudba do výtahu? To je fakt čistý hejt🤘

 

flooder
19.08.2022 17:10

To cítím spíše jako produkt než hudbu ani ne k práci, spíš taková výtahovka či do supermarketu.

 

Hooya
18.08.2022 22:18

Dnes jsem to slyšel poprvé. A ani mě nenapadlo, že tam hraje Loomis.

Jinak to cítím dost podobně jako Louža.

 

Pekárek
18.08.2022 22:13

Jeff ať tady drží hubu a krok:-), hraje alespoň před mnoha lidmi. Že by ho angažmá v dalším svazovalo (?), už měl dost času na to něco předvést jinde či ve svém. Amott si prostě vystačí.

 

Pekárek
18.08.2022 22:01

Fakt dobře napsané, Honzo. Tvůj náhled v podstatě sdílím. Jako metalová masovka pohoda. Zatím neříkám maximum (aktuálně) možného, ale respekt. Sharlee tam pěkně přede:-)

 

orre
18.08.2022 20:39

AE jsou dobrá kapela při práci. Na soustředěný poslech to u mě nefunguje. Dobrá kulisa, jinak nic. Čistě mé pocity. Navíc opravdu nemůžu vystát tu ochránkyni zvířat a vlastně všeho, jak se dneska nosí. Nicméně musím uznat kvalitu novinky, určitě nejlepší za poslední roky. Co mi ale vrtá hlavou, je ten Jeff! Takový kalibr a tolik let hrát druhé housle? Nechápu.

 

Stray
18.08.2022 16:20

Na začátku jsem si myslel, že když se budu vyjadřovat nepokrytě, ryze o tom, co mám rád a naopak i o tom, co rád nemám, že to dodá tomuhle místu specifickej švunk, třeba tomu tak je, ale s léty pozoruji, že to na někoho zas až tak kladně nepůsobí, že by možná bylo záhodno komunikovat univerzálně, příjemně na všechny strany, s otevřenou myslí k všem rozdílnostem.:-) Jenže to tak strašně bolí a nebaví...

 

Smolik
18.08.2022 15:31

Zbytečnej flame war. Já poslouchám vše možné (btw SUFFOCATION byl na BA naprostý top), co je chytlavé může být zase rychle oposlouchatelné, o rozmanitosti bych u AE také nyní moc nemluvil, každopádně někdy nechápu hejty na melodičtější věci, viz novinky AE, Kreator... Za mně mají tyto bandy lepší alba než novinky, ale stále je to na míle vzdáleno odpadu, co se na nás rojí z komerčních TV a rádií, jaká paráda by byla, kdybych si v autě pustil rádio a z něj se linula novinka AE :-) . Pro mně jsou tyto věci fajn právě do auta, na soustředěnější poslech doma ale volím něco jiného.

 

Prowler80
18.08.2022 13:29

Hej, Mickej, bodaj by ste aj vy mali takých Kentusov!

 

Stray
18.08.2022 13:19

Víš co zas pro změnu uráží mě? Že když někdo, kdo se pohybuje na natolik tenkém hudebním prostoru brutal tech death metalu, reprezentovaném třeba kapelou SUFFOCATION, mluví o celé řadě chytlavější a rozmanitější hudby jako o kentusu. Vizovice jsou MI vcelku ukradené, ale kde je sakra psáno, že death metal je šlechtický styl? Uráží mne ta drzost, neznalost s drzostí.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist