Boomer Space


Diskuse ke článku : ARCH ENEMY - Deceivers
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Mickej
18.08.2022 12:53

No, despekt. Ono je to možno spôsobené tým, že takýto kentus si ani slušný hejt nezaslúži:-). Ale priznávam bez mučenia, že celé som to fakt nedal, po štvrtom songu ma to už vyslovene urážalo. Ale do Vizovic asi dobré.

 

Stray
17.08.2022 21:26

Díky za komenty, čekal jsem mnohem víc despektu k této novince. Mě právě Deceivers přijde jako na poslech zatím nejhladší a nejnenucenější nahrávka AE, jen prostě člověk musí přijmout fakt, že příbuzné kapely už nejsou mezi jmény jako CARCASS, DARK TRANQUILLITY, CHILDREN OF BODOM či IN FLAMES, ale spíš ACCEPT, JUDAS PRIEST a podobní.:-) krásná práce pro melodiky milující kolorit scény okolo Wackenu. Tohle je jejich Painkiller!:-) Je tam všechno přesně tak, jak být má.

 

Miro
17.08.2022 16:28

Na mňa pôsobí album ako veľmi výborný . Od produkcie , hudobných nápadov , bombastického zvuku , hudobníckych výkonov . Osobne nemusím skupiny , respektíve spevákov s growl prejavom , no táto kombinácia melodiky , ktorá vzdáva hold osemdesiatkam spolu s Alissiným prejavom a charizmou mi sadli ako "šerbel na zadok " . Vôbec nemám pocit z kalkulu a nebodaj syntetickosti albumu . Skôr sa jedná o evolúciu , pri ktorej sa postupnými krokmi a cizelovanim dopracujete k dokonalosti

 

zdenos
17.08.2022 14:39

Určitě lepší než předchozí deska. Decievers vidím podobně jako recenze, i procenty. Debut War Eternal se mi ale pozdává kytarově o něco víc, paradoxně je to nahrávka bez Loomise.

Už jsem si zvykl. Byl jsem fanoušek Angely, ten první zpěvák Liiva mě míjí. S tím growlem, že je slabší, prostě nějak nemohu souhlasit. Mě třeba přijde Liiva necharismatický a vůbec se nedá srovnat s touto štavnatější formou. Podobně zpěvák At the gates, který zažil svůj vrchol na Slaughter (tam byl skvělý), je ted jen šedý svou barvou hlasu. Alisa to drví dobře, i naživo

 

Smolik
17.08.2022 11:12

2Louža - díky, synteticky je to správné slovo.

 

Louža
17.08.2022 10:35

Docela mě to zaujalo a pustil jsem si to dokonce několikrát po sobě, což se v případě AE nepodařilo už nejmíň posledních 10let. Mají tam opravdu zajímavý a chytlavý melodie z nichž podezřívám Loomise, který jsou ovšem nasekaný metl hoblingem. Amott holt ví pro koho tu hudbu tvoří. Jedním z problémů je symbióza těch tvrdých partů s melodickými. Vůbec to k sobě totiž nesedí. Občas jsem měl uprostřed písně pocit, že začíná úplně jiná skladba a to je špatně. Než se vzdal Amott melodek a přešel na hobling, měli tohle AE perfektně zmáknutý, tím spíš, že melodky byly třeba na Burning Bridges zakletý přímo do riffů. Dneska to působí přesně jak bylo řečeno - synteticky. Druhý velký problém mám s tou holkou. Ona je bezpochyby dobrá vokalistka a snad i zpěvačka dalece předčící Angelu. Ale ty holky ty growlingy prostě nedávaj. Hlas mají od přírody slabší a je poznat, že tam prostě je výkonová rezerva, kterou nedokáží úplně naplnit. Chápu na co s jejich volbou AE sází, ale není to stoprocentní. I tak ovšem po deleší době zajímací deska. Nepřekvapuje, že Stray dal osm pětek.

 

Prowler80
17.08.2022 10:34

Jó, přesně to.:-) Navíc jeden z mých učitelů na základce se jmenoval Standa Šmolík. Skvělej chlapík.

 

Jirka Čáp
17.08.2022 10:27

Prowler: Myslíš to, že se zpěvák jmenoval Šmoulík? :-) The Rods znám jen název, nikdy jsem je neslyšel.

 

Prowler80
17.08.2022 10:11

Jsem též spokojen. Albu jsem dal přednost před mnoha svými posluchačskými resty, jelikož řada skladeb vešla ve známost již dávno před vydáním. S recenzí zcela souhlasím. Živě kapela de facto bez konkurence. Muzikantská kvalita na všech hráčských postech takřka zdrcující. S hodnocením problém nemám. Na koncert jsem vcelku zvědav, snad se konečně uskuteční.
Jirka Čáp: Kdys dávno mne vcelku pobavilo jméno onohoť vokalisty PICTURE z předmětného alba, později překvapil jeho jednorázový výskyt u produktu THE RODS, ale ty ze zdejších zřejmě nikdo nikdy neposlouchal, krom starého bracha samozřejmě.

Když už AE, možno zde připomenouti jejich podání mého druhého nejoblíbenějšího prázdninového zvolání zpřed 38 let:
https://youtu.be/ezEN1YW_Xkk

 

Majk
17.08.2022 09:51

Souhlas. Hlásím se ke spokojeným. Ta deska je prostě dotažena. Nechybí energie, dravost a přibyla i chytlavost. Nejsem fanda úplně death metalu, takže pro mě super.

 

Smolik
17.08.2022 08:22

Já nevím... celé je to takové nějaké umělé. Plastové. Podbízivé. Nekonfliktní. Nechci používat slovo agro, tam mám jiné kapely, ale tahle sestava by určitě měla na víc než jen na líbivý produkt pro masy. Ale to by jim nezaplatilo složenky. Každopádně je to pro mne lepší než novinka Amon Amarth.

 

Jirka Čáp
17.08.2022 07:00

Naprostý souhlas s recenzí. Každou notu si maximálně užívám a vždy se těším na další poslech. Neskutečně návykové. Nikdy jsem jejich velký fanoušek nebyl, ale touhle deskou se to změnilo. Doporučuju limitovanou edici, kde jsou ještě dvě parádní coververze Into The Pit od Fight a Diamond Dreamer od mně neznámých Picture.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist