Boomer Space


Diskuse ke článku : JORN - Over The Horizon Radar
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Stray
04.07.2022 10:26

Zpětně jsem si za dobu provozu webu vyhodnotil, že image zlého pana domácího charismatu a návštěvnosti webu pouze prospívá, takže výrazně pribarvuji, tvořím nové šílené zápletky. Nemyslel jsem to ani na tebe, ani na pisalky kvalitních profilovych retrospektiv, ale prostě na nekvalitní pisalky hudebních recenzí povětšinou novinek.

 

Michal
04.07.2022 08:46

Tak doufám, že mě jsi nezařadil mezi ty, co tady nemají co "pohledávat" - to by byla škoda😉, možná můj koment vyzněl, že recenze není dobrá, ale tak to byt nemělo - autor (Pekarek) se zřejmě vyzná a nekritizuje příliš, ale pro mě Over the horizont radar, Dead London a One man war jsou hlavní pecky a ty ploužáky se mi moc nelíbí a to chození okolo Whitesnake mi už taky nepřijde tak inzentivní.... (mimochodem DC&Whitesnake to je pro mě No.1, ale tam už je cca 11 let dozpíváno),ale jinak i kdyby JORN zpíval o chlup "zastřeněji" než před 15 lety, pořád je to o úroveň výš než zbytek "světa" a jäjsem za to rád, protože po Jornovi bude kdo? Přeji pěkný den

 

Stray
04.07.2022 06:48

Chci říct, že je spousta lidí, kteří by nevyargumentovali ani vlastní namyšlenost, natož pak svůj článek. Prostě na pobyt zde nemaj. To že se pozastavim a ptám se, je vlastně služba pro ně. :-))

 

Stray
04.07.2022 05:49

No příběh tohoto % hodnocení je takový, že tomu Pekárek nejdřív dal 80. Když jsem to zakládal a recenzí si četl, tak jsem mu pak napsal, že podle toho, co o desce píše, to na 80 není, jestli si je tím hodnocením opravdu jistej? Taková kontrola článku, kterej je o kontrole hudby. To je tu normál, rád si s autorem povídám o jeho práci, zajímá mne co vypouštíme ven. :-) Ne kazdej zareaguje v pohodě jako Pekárek. Ten mi dokonce napíše, že mám naprostou pravdu. Skvělý činitel webu, takový maratonec, nosič vody, Tomáš Souček! Domyslivejsi člověk a horší pisalek by reagoval podrážděné, Pekárek je rád, že si o jeho článku povídáme. Tohle chci. :-)

 

Pekárek
03.07.2022 23:47

spajk: Ano:-), tak nějak. Jsem jeho fanda i teď, desku mám už doma. Byl bych rád, kdybys pak zas něco doplnil, bude-li čas a nálada. Jestli se opět alespoň dílem protneme. Ano ten prog(metal) ve mě furt nějak je, víc než blues(rock), kytarovka atd. Punk, hc vyloženě nerozumím, i když něco už dávám. Intuitivně však píšu všechno, takže se prostě můžu mýlit, nebo být prostě jinde než hodně dalších lidí, což se asi taky často děje. I kdybych měl ale poukázat na jednu jedinou věc, kterou tam pak uslyší (sezná) někdo jiný, stojí mi to za to. Dokud tedy bude čas a nálada na psaní.
Stray: Díky! Já jsem dobrák, ale svině, Vurm.:-) Znáš tu frázi?
Michal: Jsem rád, že se ti to tak líbí, deska si to zaslouží. Chválím ji dost, zároveň se snažím na pár věcí upozornit a dát tomu nějaký kontext (aniž bych zase chválil čase ARK atd.). Jornovi to každopádně zpívá ještě hodně dobře. I v momentech, kdy mu zní hlas zastřeněji (slaběji), přináší mimořádné chvíle. London? Ten refrén mě zní v hlavě ještě teď, takže skutečně může být i dobrý. Celkově je ta skladba v pohodě, jen mohla být kratší.

 

spajk
03.07.2022 22:54

Tady to totiž není jako jinde, kde 70% znamená průměr. Tady toto číslo jasně říká, jdi si koupit originál - je to dobrá deska! Navic Pekárek byl vždy odborník na progresivnější věci. Už od dob ToP Rocku. A z toho jasně vyplývá, že by od Jorna ještě aspoň jednou ocenil něco rafinovanějšího, než jen chození v kruhu okolo loga Whitesnake. Vlastně to v recenzi dost dobře popisuje. Má trochu složitější kompozici a někdy si žádá od příjemců větší soustředění. Možná si to jen prolítnul a rychle si očima hledal číslovku a když si neuviděl 90%, ztratil si vzteky nit :-)
Já si to budu muset taky pořádně poslechnout. Jsem to sem dával a ještě mi na to nevyzbyl vůbec čas a nečekaná recenze už tu visí...

 

Stray
03.07.2022 18:45

Recenze je dle mého v pohodě. Pekárek je skvělej. Je to týpek, kterej prostě chce psát recenze. Nemá tam vzadu žádný osobní hojení, nepotřebuje si nic dokazovat. Jeho práci charakterizuje jedna zásadní věc, která jej z určitého úhlu pohledu recenzentsky oslabuje ve vyznění, ta věc se části lidí může líbit a druhé části moc ne, jde to, že se snaží na všem hledat to pozitivní. Je to slušný a korektní člověk, něco smahem nandat mu není vlastní.

 

Michal
03.07.2022 16:31

Recence trochu divná - Dead London nemá chybu, Jorn zpívá jako bůh - nemá konkurenci, podle mě nejlepší album od Spirit black (a od holportu s Trond Holterem - Dracula).... ale já jsem skalní Jornův fanoušek, tak mě berte s rezervou...

 

Majk
03.07.2022 09:06

Jo toho 11. září to bylo nezapomenutelné. To se nedá dostat z hlavy. V New Yorku masakr, Macaluso tam měl někoho z rodiny a řešilo se, jestli se bude hrát nebo ne. A v té atmosféře nastoupil Lande ještě s tím svým warpaintem na ksichtu a s Ark mě totálně zabili. Threshold už mě pak jen tak proletěli kolem. Boys z Ark si je přišli poslechnout, stoupli si vzadu ke stěně, kousek ode mě. Bylo to super. Trochu apokalyptický, ale super.

 

Prowler80
02.07.2022 23:41

R.J.D. by za pár dní oslavil osmdesátku, proč tedy zrovna zde nepřipomenouti zdařilých songů kapelek dvou spřátelených, v jedné z nichž vokál v songu předmětném spravován dalším z Ronnieho talentovaných bratránků:
https://youtu.be/F2MVyXLDB5c
https://youtu.be/XgXP4LeTcQg

Dobře jsem si početl, album vyposlechnu koncem měsíce, díky.

 

Pekárek
02.07.2022 20:15

Melounek: Čau parde, že sólovék zkus ještě tu po Worldchangerovi, jsou tam husté momenty. 11.9.2001 Ark s Threshold v Praze, údajně do 50 lidí...

 

Pekárek
02.07.2022 20:10

Majk: díky! Ještě bych to bejt tebou jednou dvakrát zkusil. Rádio bylo fajn.
Lukáš: ta spolupráce už tam myslím byla a dopadla výborně, takže proč ne...

 

lukáš
02.07.2022 19:18

Já bych si přál novou desku Beyond twilight s hlasem Jorna. Ta jediná byla neskutečná. Neskutečně pestré hlasové linky Jorna. Jen nechci nikoho naštvat -Pokud chce mít Jorn nový hit, měl by oslovit Tobiase Sammeta.

 

Majk
02.07.2022 17:42

Přesně jak praví recenze. Mám stejný pocit, i když minulá deska mi připadá lepší. Jorn by se ale mohl ještě jednou "hecnout", spřáhnout se třeba se starou partou a vydat ještě jednu geniální desku. Já myslím, že na to ještě má. Pekárek přesně vystihl, že ten kluk zestárnul předčasně. Ale nakonec co se divit, když máte na kontě 3 geniální desky a každá z nich je vlastně totálně nedoceněná. Vole, to je rokenroll.

 

melounek
02.07.2022 15:02

Ty Jornovy sólovky až na Worldchangera neznám, ale zrovna včera jsem si dal 2x po sobě ARK. To nezestárlo ani o fous...

 


 

 

 

 

TOPlist