Boomer Space


Diskuse ke článku : KREATOR - Hate über Alles
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Prowler80
16.07.2022 13:26

Jirka Čáp: Jasný, díky moc, Jiří. Když jsi to napsal, lépe se mi to vše vybavilo. Vždyť já to demo s náležitým textem kdysi i slyšel. Živě též + další převzatý skladby např. vod JP, GFR, UFO atd. Nějakým záhadným řízením mysli jsem vzpomněl oné verze s alternativním refrénem. Šlo o koncert v Ústí, leden 1988, Karásek už z vojny zpět místo Morávka. Kronek před tou skladbou říkal i něco v tom smyslu, že to dávaj pro změnu vo prachách, ale ve třetí osobě. Byl jsem tam tehdy s ostatními členy Krutor + se tam vobjevili Vychytil a Bušek, tak jsem koncert spíše prokecal. Mimochodem, docela by mne zajímalo, kolik lidí si kdy vůbec všimlo, že na prvním oficiálním singlu Blízko nás/Oči (měli tam nechat i to původní adjektivum) jsou použitý naprogramovaný bicí, přitom s onou verzí Blízko nás vyhráli ten Triangl za rok 1988. Z textového hlediska nejbizarnější převzatou věcí asi to Harmony Free, což ty určitě znáš:
https://youtu.be/XjJak08OVPk
Měj se.:-)

 

Jirka Čáp
16.07.2022 10:12

Prowler80: Ta věc od Kernu se jmenuje Dluhy a zpívá se tam dluhy, dluhy, dluhy co mám, ale je možný, že to třeba zpívali i jako prachy. Dá se najít na demáčích z let 1984-85.

 

Prowler80
11.07.2022 12:56

*třetí nejstarší z bratří
Sorry, Alexi.
Vzpomněl jsem si, že Kerni kdys živě hrávali českou verzi skladbičky Do It. Refrénem znělo Prachy, prachy, prachy, co má. Nevím, zda existuje nějaký studiový či živý záznam. Za případné info znalých předem díky.

 

orre
10.07.2022 08:44

Jsou stejné!

 

Stray
09.07.2022 20:42

Chystám se koupit JP speciál žlutej. Snad je obsah stejný, ale nevím to jistě. British Steel ziletku mám na Rock History 1980. Hlavně si kup srpnovej Spark, pač tam třeba vybuchne atomovka. :-))))

 

spajk
09.07.2022 16:29

Ty speciály o JP jsou stejné? Koupil jsem černej, tak snad nebudu muset vysolit dalsich 150,- za žlutej...

 

Prowler80
09.07.2022 15:43

Endyamon: Milleho kalábrijský tatík by s tímto tvrzením rozhodně nesouhlasil.:-) Ostatně soudím, že pokud by starý Petrozza mocně neobliboval mj. tvorbu D.Modugna, nestali by se KREATOR nikdy největší evropskou kapelou předmětného ranku. Vliv světově proslulých pecek (namátkou Volare, Libero, La novia atd.) jest v kompozicích essenského rodáka snadno identifikovatelným.:-)

Stray: Jen bych se douškou kratičkou k druhému albu solingenských navrátil. Jak všeobecně známo jest, autorem skladby titulní byl nejstarší z bratří rodinného klanu Youngových, jehož Alexem zvali. Onen též zastával part sólový na studiové nahrávce AC/DC z roku 1976, jež dlouhá léta separována kdes v trezorech firmičky AB. Nedávno tomu, co zpřístupněna slechům veřejnosti, byť cestou neoficiální. Zde náslech ze dvou zdrojů + vcelku raritní klípek ACCEPT ke zkouknutí k tomu:
https://es-es.facebook.com/acdcweb1/videos/acdc-im-rebel/547325635940436/
https://youtu.be/bvlULyQbS0E (bonus z extrémně raritního bootlegu)
https://youtu.be/xnKFv13dya8

Nahlížíme-li na veškerenstvo striktně prizmatem kauzálního determinismu, závěrem nutno zformulovati dvě dogmata, jež spjata s nánosem verbálním, jenž sepsán výše.
1.Pokud by Petrozza st. neodešel za prací do Porúří, Mille by nikdy nepopatřil krás světa tohoto.
2.Pokud by nedošlo k BFo1963, AC/DC(+TE) by nevznikli vůbec.

 

Stray
09.07.2022 09:39

Zrovna jsem se zabýval podobnýma myšlenkama, na Milleho jsem ale nemyslel. Pomalu se připravuji na další desku ACCEPT v historickém seriálu a tak si prohlížím fotky osob a obsazení lidí motajících se okolo bandu. Lákalo mě skouknout, kdo se třeba nachází za jménem Gaby Hauke.:-) V tomto případě není výsledek tak trefný (normál starší ženská) jak jsem čekal dle rovnice: ksicht - veškerý půvab = německej ksicht :-)))

 

Endyamon
09.07.2022 09:24

Mille v tom videu vyzerá ako starší brat Hansiho Kurscha. To sú tie defaultné deutsch ksichty :)

 

Prowler80
08.07.2022 11:58

https://youtu.be/hSw_W8L4MBA

 

Fenris 13
08.07.2022 10:21

Smutné čtení o tom Německu. Je fascinující, jak národ, který sám sebe nazýval nejkulturnějším v Evropě opět kope kontinentu hrob, tentokrát ne válkami, ale bláznivým Green Dealem a falešnou politickou korektností – samá práva, povinnosti žádné.

My jsme o víkendu navštívili s rodinou Krušné hory – naše oblíbené Abertamy s bistrem, kde se lze poctivě nadlábnout za slušné ceny a krásným okolím s minimem turistů. I borůvky už jsou zralé. A dětičkám (ale i rodičům) se velice líbilo v rezervaci Soos nedaleko Františkových Lázní, které naopak působí tristním dojmem (na hlavním bulváru jsem opravdu nečekal vybydlený a oprýskaný hotel s názvem Slovan, přitom ta budova je krásná). Na cestu hráli GHOST, MERCYFUL FATE a noví KREATOR.
No a včera jsem zakoupil priestovský speciál Spark a dnes mi v práci od rána jedou pecky Sad Wings Of Destiny, Sin After Sin…balzám pro uši.

Mille je imho levičák ze staré školy, kterému půjde spíš o sociální spravedlnost, než o 64 pohlaví a právo chlupatého chlapa chodit na dámské záchodky neb se zrovna dnes cítí býti dámou.

 

Stray
07.07.2022 18:54

No hele Němci, asi takhle... zrovna jsem se vrátil ze Šumavy z pěti dní volna, takže ... popořadě

Absolvoval jsem 18km pagan pochod z Prášil přes dva kopce do Zwieselu, prvního města, které jsem v NSR v létě 1990 navštívil a koupil si tam svůj první Metal Hammer, tehdy jsem si říkal, tahle země je tak 30 let přede náma, všude plný obchody, na ulicích to vonělo, otec okukoval asi půlmetrovou šunku za výlohou, v oknech červený kytky, fasády domů čistě bílý, podlouhlé náměstíčko působilo dojmem blahobytné měšťanské křižovatky...dnes, vystěhovaný krámy, prázdné výlohy, ve městě ani noha, jen pár dredatých snědých fetek u kašny, kterým vyhrával z kazeťáku německý punk, úplně jsem se lekl, tohle že je ten Zwiesel? ...to i Železná Ruda víc JEDE!!!

Milleho mám rád, souhlasím s jeho pohledem na svět pokud se týká solidarity, pomoci slabším, schopnosti empatie, stejně jako odsouzení korporací, bezohlednosti a ziskuchtivosti, nevím jak dalece je u něho rozvinutá ona progresivistická linie (mladý vpřed/starý do hajzlu nebo teplý pózeři vpřed/normální pracující lidi do hajzlu):-), nikde jsem jej zatím blábolit nepostřehl...takže nevěřím v jeho pomýlenost.

Dnes jsem si šel dát rozlučkový pivo do KHP, chcalo, tak jsem se pod stříškou na dvoře tamního pivovaru zeptal nějaký paní v mém věku sedící s desetiletým synem u stolu pro šest lidí, zdali si mohu na chvíli přisednout, ona k mé hrůze oslovila to dítě a začala se ho vyptávat ve stylu duhové mámy zdali mu nebude vadit, jestli si pán přisedne, otočil jsem se do dvou sekund na patě a odešel beze slova na déšť... :-))) Tady bylo všechno opravdu špatně, takže i když za mnou v zápětí vyběhla, vůbec jsem se s ní nechtěl bavit, to je právě přesně to, co mě na dnešní společnosti sere a čemu se snažím vyhejbat, přesně tohle. Paňár má dostat přes prdel a ne se ho ještě ptát.:-) D

 

spajk
07.07.2022 18:36

Němce snad nemůže už nikdo brát vážně. Národ kterej si vypnul vsechny jaderný elektrárny a při prvním problému, uvádí v provoz elektrárny uhelné :-)

 

Hivris
06.07.2022 21:20

Album si netroufám hodnotit, na to jsem ho slyšel jenom málo a KREATOR nikdy moje koně nebyli, ale narazil jsem na nějaký rozhovory a docela zírám, jakej je z Milleho typickej deutsch progresivista. Kecy o vládnoucích bílých mužích, veganství, abstinence, zkrátka zlatej Schmier a Onkel Tom.

 

Igor Stríž
05.07.2022 14:40

https://www.marastmusic.com/Recenze/KREATOR-Hate-Ueber-Alles …. další z mnoha kritických pohledů na jednu z nejhorších desek Kreatoru … počítám, že oslavovači postupně přestanou oslavovat (pač prostě není co) a kritici uberou v kritizování (pač Kreator máme přeci rádi) … a bude z toho zapomenutá 6-7/10 vzpomínka na “stadionové kreatoří megalomanství … které jim vůbec nesluší pač na to je tu vtipný až kouzelný POWERWOLF

 

Hooya
02.07.2022 01:39

Jestliže jsou Amon Amarth ryzím hevíkem tvářící se jako death metal, tak Kreator jsou nemlich to stejné, akorát v thrashovém hávu. Ten jorkšír už fakt nikoho nepokouše a ten vlezkoprdelkovský Nuclear přístup je totálním MORem. Docela se mi líbí Midnight Sun, což je solidní úlet a Dying Planet má docela atmošku, ovšem ten zbytek je podobně nesnesitelný jako minule.

A ten zvuk je taky nějakej divnej.

 

Stray
01.07.2022 14:06

Porcupine Tree jsem měl v uších včera cestou do Prahy, poprvé. Dej mi dva týdny, hm. Dík.:-)

 

Seventh
01.07.2022 13:42

Stray: zajímavý přehled, minimálně Pretty Maids, Rage a Pink Cream 69 by určitě hodně potěšili.
Z trochu jiného soudku: noví Porcupine Tree nebo Pure Reason Revolution (letošní deska Above Cirrus je epesní, vřele doporučuju poslechnout) se náhodou nechystají?

 

Stray
01.07.2022 10:49

Seventh: Obšírněji. Je příjemný sledovat čtenářskej zájem o něco podobnýho, ale představa, že uvolněně člověk sedí a přemítá, že si jako pro radost napíše nějakej seriálek, tak to většinou není. To má možná tak nějakej pisatelskej turista, kterej se nemusí o nic jinýho než psaní starat. Příklad: Poslední týden pendluji mezi každodenní prací (zhruba do 15:30) a koncertníma akcema (třeba včera Praha Helloween, o minulém víkendu Basinfirefest), doma jen co nejrychlejší napsání viděného a slyšeného - kompromis mezi RYCHLE a CO NEJLÍP TO JDE, chápeš? Vše v ohromném tempu, protože příští týden jsou svátky a lidi tak nějak jezděj taky mimo město. To znamená, když člověk chce být taky člověk anechce tvrdnout v bytě i přes volnej týden, tak už musí vědět, co ten týden bude zveřejňovat aniž by se vracel ke kompu, co bude ten týden mít za matro k dispozici, co za dnešek napíše a jak to rozhází do dnů, páč u kompu cca 6 dní nebude, se vším tím musíš počítat, musíš být o krok napřed... tzn v mém případě v zásobě recenze na novinku WOLF, bleskové napsání, pardon - CO NEJLEPŠÍ napsání reportu HELLOWEEN a obtelofonování případných možností druhých lidí - už ted vím, že Pekárek nového Jorna dodá, prostě je to o tom, udýchat to a být vždy připravenej, v době kdy se nic neděje, psát si dopředu, to je hodně důležitý abys přežil, protože pak přijdou dny co zatočí s tebou. :-) Články nebudou a ty budeš vytuhlej. Seriál však je v plánu, viz fotka, půjde to volným tempem po dobu několika let, snad z té abulky budeš moudrej. :-) Díky, zachovej CD přízeň.

http://www.crazydiamond.cz/gallery/IMG_20220701_093319.jpg

 

Seventh
01.07.2022 09:24

Stray: třeba je to tak trochu i tím, že lidi už nemají sílu číst všechny ty jobovky na zpravodajských serverech a tak chodí víc někam, kam na jejich psychiku inflace, putler ani drahota nemůžou - na stránky s muzikou:-) Hudba je taková konstanta, jiný svět, kam si můžou zalézt a nevnímat tu mizérii kolem.
Btw. Chtělo by to zas nějaký zajímavý seriál recenzí vykopávek, třeba jako byl tadyhle Kreator. Nechystá se něco?

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist