Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

kolemjdoucí
16.03.2022 10:33

MF je tam jen v jiné kategorii:

https://www.toplist.cz/webziny/

 

Stray
15.03.2022 19:37

Ať člověk dělá cokoliv, vždycky se najde někdo, kdo ho za to nebude mít rád. To je úplně normální. Divná by spíš byla snaha o korektní přijatelnost pro všechny.

 

Martin
15.03.2022 19:04

Díky. MF je takovej Kabát, abych použil hudební příměr...:-))

 

Stray
15.03.2022 18:40

Martin: To je Toplist, žebříček a statistika návštěv hudebních webů. MF tam chybí, protože zřejmě nejsou do tabulky přihlášeni, ale soudě dle Toplistového banneru (počítadla) umístěného u nich na vstupní straně webu (v levém sloupci dole) už maj návštěvnost vyšší o pár stovek než MP a dvojnásobnou než my, byť samozřejmě tak dobří jako my nejsou. Holt nejsme pro každého.:-)))

 

Martin
15.03.2022 18:29

Kolemjdoucí, nebo kdokoliv kdo to ví...Co je to za žebříček, jak se do něj web dostane? Ptám se , že tam právě úplně chybí MF ( ať si o obsahu myslí kdo chce co chce...) a Metalopolis ( opravdu už mrtvola ) je tak vysoko?

 

spajk
15.03.2022 12:23

Na Metalopolis? To není krok zpátky, to je deset kroků zpátky. To si měl radši založit blogýsek a pěkně se o něj starat. Pak by možná časem pochopil Strayovy připomínky. Roseho bych viděl někde na Moviezone, to by byl ideál. Ale Metalopolis...

 

Stray
13.03.2022 20:08

Co je objektivního na tom, že tam spousta lidí čumne už jen ze zvyku? Spíš jsem myslel náplň, témata článků. Prostě mě jejich záběr nepřijde zajímavej. Jdu tam kouknout jednou týdně a většinou ani nic nečtu.

 

kolemjdoucí
13.03.2022 19:55

Ad. mrtvý web lze pro lepší objektivitu mrknout sem:

https://www.toplist.cz/hudba/

 

Stray
13.03.2022 19:46

Stejně si jedeš pořád svou, abych z toho vyšel jako někdo, kdo dává pisateli mantinely. O klikance zas až tak nejde, ale já prostě nad stránkama nemůžu přemýšlet stylem kohokoliv jiného ze zdejších pisálků.
Potřebuju stav webu vyhodnocovat komplexně (co funguje, co nefunguje, jestli se nějakej název k tématu hodí... kdy vyjde jaká deska?, kdy kdo co píše?, kdy s kým bude rozhovor?, kdo jej udělá?, případně bude promáč a pro koho?).
Okolnosti vzniku "Babiček" vše změnily, změnily můj přístup k Tobě, bohužel. Teď si fakt nedovedu představit, že bych někomu koho osobně delší dobu neznám navrhnul psaní.

 

Stray
13.03.2022 18:31

Veřejně něco prohlašovat mám potřebu více méně ve chvíli, když vím, že druhá strana taky nejede zrovna rovnou lajnu. Tím, že čas od času mluvím otevřeně v diskusi (tak jako nyní) se vědomě shazuju v přesvědčení, že to jako tragi-komickou situaci budou chápat i jiní. Nástup filmového pisálka, kterému jsem jinak vcelku přál jako další působiště kvalitní filmovej web, a to doslova na mrtvej web, mě přijde spíš jako hodně bizarní vtip.

 

J.Rose
13.03.2022 18:25

Tak na tom počtu "klikanců" mi nic záhadného nepřijde. Předpokládám, že kdyby na ryze filmovém webu každý pátek vyšla recenze na metalovou desku, počet "klikanců" by též klesl. Mě to přijde logické. Ostatně kdybych to dělal kvůli počtu kliknutí, nabídl bych spolupráci spíš nějakému filmovému webu. Mě šlo hlavně o to psát bez mantinelů a někam kde to znám. Tebe jsem sledoval opravdu dlouhou řadu let a tenhle web má úroveň. To bylo směrodatné.

No, a ohledně psaní pro sousední web. Ten samý den co jsi měl potřebu veřejně ohlásit můj odchod (tuším pod článkem V nemilosti) jsem mailem obdržel tři nabídky ke spolupráci. Kritiky.cz, Filmožrouti a Metalopolis. Zvážil jsem všechny proměné (včetně založení vlastního blogu) a jednoduše si vybral. Nic víc ani míň.

 

Stray
13.03.2022 18:03

Jan Tleskač: Vždyť už jsem ho chtěl v některém z příštích úvodníků nazvat pisatelským Serdnanem Plavšičem.:-))) Pak jsem si to rozmyslel, ten úvodník, ne tu přezdívku...tu si u mne bude držet na furt.

J.Rose: Já to zjistil asi před třemi dny a šokovalo mě to, protože jsem si na základě naší komunikace a toho jak Tě znám z dlouhých telefonních rozhovorů vždycky říkal, jestli by někoho MP nebrali, pak seš to ty. Týpek co opíše skoro doslovně z youtube amatérského videa článek, dá to vědět youtuberovi, ale svému webu už ne, pohoda, "každej to má jinak" (Tvoje hláška). Jako ještě máš čas si to rozmyslet a zavolat, dokonce už jsem přišel jak bychom to dramaturgicky udělali líp, nikoho přeci nemůžou bavit kilometrový články, ne? To není nějakej můj výmysl, to je fakt podpořený mnohem nižším počtem klikanců na našem webu v průběhu pátku (oproti všem všedním dnům). Ty vole, přeci se nechceš stát nástrojem pomsty nějakýho manipulativního zajebance Shnoffa? Jsem přesvědčenej, že je to celý jeho práce a jeho sólo akce.

 

J.Rose
13.03.2022 17:22

Slogan "TENTOKRÁT JE TO VÁLKA" jsem použil ze sto let starého plakátu, který se mi povaloval doma. Stray ale vymyslel více než solidní náhradu, která navíc také vystihuje hlavní kontury příběhu.

 

Jan Tleskač
13.03.2022 16:03

J. Rose teď píše na Metalopolis? Teda, to je jako jít ze Sparty do Slavie :-)

 

Stray
07.03.2022 10:57

slovo "válka" se v názvu samozřejmě použít může, ve spojení "Tentokrát je to válka" mě to však v prvních dnech okupace Ukrajiny přišlo prostě blbý.

 

-k-
07.03.2022 10:09

Skvělé a informativní vetřelčí článkorecenze👍 Díky za všechny čtenáře….a škoda. C ‘ est la vie.

Mimochodem: to už se teď nesmí používat slovo “válka”???
V dobách Afghanistánu, Iráku, Kosova jsme jej taky stahovali z oběhu??? 🙈🙈🙈

 

Stray
07.03.2022 07:48

Každopádně skvělej článek, velmi pravděpodobně poslední Roseův zde, neb určité mantinely, které vymezují prostor, ve kterém chci aby se tento web pohyboval, jsou pro autora nepřekonatelné, i tak však velké díky za všech 52 článků, kdykoliv a kdekoliv se prostřednictvím nich můžeš odprezentovávat a i je využívat.


Nakonec pár zajímavostí ohledně dvoučlánku Vetřelci:

Netuším jak dlouho byl text psán, když jen přečtení obou dílů trvá asi 70 minut.
Editace a finalizace sežrala skoro dvě odpoledne, nemáme kapacitu na to obhospodařovat podobné brontosauří dekly, i kdyby byly napsány nejlepším pisálkem na světě.

Text jsme měli v zásobě již 5 týdnů, k jeho zveřejnění tedy došlo se značným spožděním, holt asi dávám přednost spíš kratším (dle mého normálně dlouhým článkům).

Oba díly dohromady obsahují 59 masitých odstavců, slovy PADESÁTDEVĚT odstavců!!!

Původní název článku zněl VETŘELCI - TENTOKRÁT JE TO VÁLKA, což by za jiných okolností a v jiné době nebyl úplně blbej název, ale vzhledem k událostem na Ukrajině, jsem si opravdu nepřál zveřejnit ten článek pod tímto názvem.
Název V SRDCI MILITANTNÍ VÝPRAVY je čistě můj.

Do dnes neznám jméno a příjmení pisálka označujícího se J.Rose a to ani po výzvách k sdělení, i to mě přišlo ne úplně příjemné.
Ta spolupráce sebou zkrátka nesla čím dál víc bariérovitých neznámých.

 

J.Rose
06.03.2022 09:53

Díky všem. Tenhle článek se psal sám, protože jde i mou srdeční záležitost :-)

 

Pekárek
06.03.2022 09:46

Jo, je to super, jako vždy.:) Trojku doporučuju v té nezkrácené podobě. Ale v kině jsem byl tenkrát nadšenej i z té finální podoby.
JR: Tak ať se daří u konkurence:) Tady jsi odvedl skvělou práci!

 

Kelly
06.03.2022 08:31

J.Rose: smekám svojí odrbanou bejsku ze své prošedivělé hlavy. Skvěle napsáno o kultovním filmu. Jako gymplák v roce 86 si pamatuji, jak jsem čuměl na vojína Vasquez, jak cvičí na lodi na hrazdě. To byla naše hvězda. Nemusím k tomu filmu přidávat ani písmenko - vše si dokonale napsal. 110% ze 100 možných.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist