Boomer Space


Diskuse ke článku : OBSCURA - A Valediction
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

melounek
07.12.2021 22:00

Jsem barbar a většina vážné hudby je pro mě nudná absencí dvojkopáku a kytarového riffu. Na druhou stranu mě moc nebaví předělávky vážné hudby metalovými tělesy. Obscura je zlatej (z mého pohledu naprosto vyváženej) střed, kde prosvítají (svítí jak svině) prvky vážné hudby skrze všeobjímající mlhu death metalu. A to mě baví, nenudí a myslím, že je vlastně trošku logické, že forma vítězí nad obsahem (podobně jako DT, ale Obscura mi je stylem hudby bližší). Ale nejlepší věc z alba je pro mě Devoured Usurper, takže výtky chápu :).

 

obsolete
07.12.2021 00:27

Moc nechápu to všeobecný nadšení(tady kupodivu ne),to album je k uzoufání nudný a pro mě v podstatě neposlouchatelný.Technicky je to dokonalý to ano ale to je taky to jediný co Valediction nabízí.Když precizní techniku tak radši třeba Origin který je sice žánrově trochu jinde ale ukazuje že i "profesorský" přístup může být záživný a zábavný.Nová Obscura je jenom nafoukutá bublina.Sterilní šedivá a nemastná neslaná perfektně zahraná nuda..

 

Stray
06.12.2021 12:51

Pro mně osobně je A Valediction děsně sterilní. Hra na instrumentální dokonalost, kde absentující živelnost i nápady daleko přesahuje ona všudypřítomná nutnost čisťoučkého perfekcionalismu, to album vůbec nemá výraznej ksicht.:-) Dvě předchozí desky mám prostě radši. Jasně, ten příklon k řidšímu black/speed naturelu je tam cítit z většiny skladeb.

 

afro
06.12.2021 11:35

Dlouho jsem tak nesouzněl s recenzí. Po zvukové stránce excelentní počin, který si párkrát s chutí poslechnu, ale na mě je to prostě moc profesorský a severský. :-)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist