Boomer Space


Diskuse ke článku : MASTODON - Hushed And Grim
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

prasezlesa
17.01.2023 11:17

S tímhle albem jsem udělal chybu, že jsem si ho poprvé pustil na procházce poté, co mi v uších doznělo Hardwired...to Self-Destruct.

Zvuk mnohem horší a o zpěvu radši ani nebudu mluvit... Když má člověk ucho navyklé na Hetfielda, tak se prostě zpěv Mastodon nedá poslouchat. Musel jsem to po chvíli vypnout.

 

Danny7th
30.05.2022 18:35

Crack The Skye nepřekonali, tam se dotkli dokonalosti a nesmrtelnosti. Poslední album poslouchám průběžně půl roku, hrozně bych se do něj chtěl dostat, ale zatím to nejde. Deska tak nějak pluje kolem, sem tam zbystřím, ale kromě Teardrinker a Had It All nemůžu najít záchyné body. Asi je chyba ve mně, ale tady se míjíme. Přitom Emperor of Sand se mi líbila velmi a EP Cold Dark Place je skvělé, včetně mé nejobíbenější skladby od Mastodon Toe To Toes, s parádním klipem ze studia...

 

Smolik
19.11.2021 13:56

Hodně povedené, Crack the Skye nepřekonáno. O patnáct dvacet minut zkrátit, ořezat o to zbytečné (no, ona tam vata prakticky není, ale asi bych hledal od šesté skladby dál) a potom by to bylo za 95% a nejlepší jejich album. Takhle je to prostě dlouhý.... Každopádně - Symbolic je jen jeden :-) . Zrovna o víkendu jsem ho poslouchal, to album má jednu jedinou chybu, do Empty Words je nevýrazná basa. U Empty words si ji najednou uvědomím, už jen proto, že to s ní začíná. Obávám se, že Mastodon takovým milníkem nebude, byť je to opravdu povedený soundtrack k podzimu :-)

 

Stray
19.11.2021 11:46

Ancient Mariner: Já neříkám že to tak je, ale že to tak cítím, takže třeba máš pravdu, ale.... Mě se prostě Hushed and Grim líbí ještě víc než Heartwork, Symbolic, October Rust, Draconian Times, Awake, a to mám tyhle alba opravdu hodně rád, všechny za 100% ...můžu zmínit další a další top věci z devadesátek.
Deska, o které jsem si jistej, že je lepší než Hushed and Grim je až Ozzyho No More Tears ze srpna 1991, no a pak 1990 : Rust in Peace od MEGADETH rovněž, Empire od QUEENSRYCHE také, no a samosebou JUDAS PRIEST Painkiller.

Top3 alba MASTODON:

1.Hushed and Grim
2.Crack the Skye
3.Once More Round The Sun

 

Ancient_Mariner
19.11.2021 07:52

Stray: Ale no tak ... Hushed and Grim je vynikajuci album, ale tvrdit, ze je lepsi ako Symbolic, Rust In Peace alebo Heartwork? Toto su absolutne zaner definujuce albumy a absolutne top nahravky v ramci tvrdej gitarovej hudby. Hushed and Grim je "len" (zamerne v uvodzovkach) dalsi z mnozstva vybornych albumov. Uz sami Mastodon to podla mna zvladli aj lepsie na Crack The Skye. Na novinke uz jednoducho chyba ten moment prekvapenia, ked sa z divokych metalistov stali prog rockeri.

 

Stray
18.11.2021 22:32

Svýho času jsem nechápal haló okolo alba The Hunter, které mě přišlo jako krok zpět oproti promakanému Crack the Skye, bylo prostě moc přímočaré, ne moc epické, dnes tu desku z roku 2011 beru normálně v průměru diskografie, považuji jí za lepší než první tři alba MASTODON (tam je zajímavý, že Leviathan 04´ mám nad Blood Mountain 06´ (zpětně druhá nejhorší věc, poslední samo debut).
Ano, vysvětlovat netřeba, prostě se mě to děsně líbí, kdyby jejich hudba operovala v míře podobné DREAM THEATER hlavně s instrumentací, na rozdíl od stávajících vrstev melodií zpěvů a atmosféry, tak by mě to zanechalo úplně lhostejného.:-) U kapel jako DREAM THEATER nebo CRADLE OF FILTH si tu desku poslechnu, může to být totálně suprově udělaná věc, promakaná a v tradici zvuku a stylu těch kapel, ale to že je to perfektní jenom konstatuju a už to nepotřebuju poslouchat víckrát, po dvou posleších to odložím a už se k tomu nevrátím, prostě takhle zhotovené perfektní práce mě nechávaj úplně chladnym.

 

Pekárek
18.11.2021 22:16

Recenze na webech vesměs dost pozitivní, tady je ovšem hodně setřeli:

https://pitchfork.com/reviews/albums/mastodon-hushed-and-grim/

Co mám od nich alba, tak se mi líbí, nejvíc zatím Crack.

 

Majk
18.11.2021 22:05

Stray: Máš pravdu, vysvětlovat netřeba a bylo by to zbytečné. Na všechna tebou vyjmenovaná alba by byla moje odpověď opačná než tvoje.
Ta deska má ksicht, má sdělení a má formu, a přesto mě v podstatě nechává lhostejným.

 

Stray
18.11.2021 21:58

Majk: Vysvětlovat klady aktuální hudby MASTODON někomu, kdo se touží pořád pihnit v další a další produkci DREAM THEATER a spatřovat v tom "čosi viac" prostě nemá vůbec žádnej smysl, ty dva náhledy na tvrdou progresivní hudbu se diametrálně liší...já akorát vím, že jsem Hushed and Grim srovnával s jednotlivýma albama roku a až do roku 1991 prostě vždy MASTODON vyhrál.:-) Příklad: 1996 - Je lepší October Rust než novej MASTODON? NE! 1995 - Je lepší Ozzmosis, Symbolic nebo Draconian Times než novej MASTODON? NE! 1994 - Je lepší Youthanasia, Crüe 94, Superunknown, Awake než novej MASTODON? Tady jsem trochu zatrnul, páč všechny to měli dost těsný, ale Mastík je nakonec všechny položil! :-) 1993 - Je lepší Sound Of White Noise, Heartwork, Bloody Kisses, Icon, Edge of Thorns než novej MASTODON? Samozřejmě že ani jedna není lepší...prostě je to geniální věc! Mimochodem s mastíkem by prohrála i Černá METLA, Justice i Seasons in the Abyss!:-)

 

Alda
18.11.2021 21:11

Majk - jsem s Tebou na jedné lodi, neb... kolem Mastodon bylo velké hype v roce 2009 s deskou "Crack the Skye" prý super věc.
Zkoušel jsem to a...nic. Další desky jsem už ani neposlouchal/nezkoušel, ani tuto novou jsem neposlouchal. Zřejmě to není hudba pro mě :-) ale když se to lidem líbí, tak je to fajn.

 

Majk
18.11.2021 14:59

Čtu ty nadšené reakce, poslouchám desku a jako vždy - jdu proti proudu.
Prostě jsem to nepochopil. Ještě pár poslechů tomu ale dám.
To jen tak na okraj, abych vám tu nadšenou seanci trochu "připepřil":-)

 

J.Rose
18.11.2021 13:22

Je opravdu skvělá. Naposledy mě takhle chytlo asi album The Wake, od Voivod.

 

Stray
18.11.2021 12:31

Díky za příspěvky. Nejen nejlepší deska roku 2021, nejlepší deska MASTODON, ale nejlepší deska vůbec za dobu, odkdy píšu, tedy 2004, když jsem šel proti proudu času a chtěl najít srovnatelnou věc, tak jsem se dostal až na začátek devadesátých let, ano věci jako JUDAS PRIEST Painkiller, QUEENSRYCHE - Empire, OZZY OSBOURNE No More Tears, MEGADETH Rust in Peace/ Countdown to Extinction jsou s Hushed and Grim asi nejmladší srovnatelné. Vlastně to je pro mne největší hudební událost za nějakých třicet let, tak moc se mi ta deska líbí.

 

Mauglí
17.11.2021 22:25

Neskutečně krásná a variabilní nahrávka, hutná i jemná, drtící a vzápětí pohlazení skýtající. Je to jako střídání pohledů od nádherných himálajských údolí až k majestátným, ledem obaleným vrcholům třpytících se na slunci a pak zase zpět - jedna nádhera střídá druhou, ještě krásnější.
Za mě nej album tohoto roku, a to ať si klidně ještě přijde cokoliv /noví THRESHOLD budou až příští rok, takže je to v klidu ;-)/.
Recenze taktéž výborná, perfektně drží level s recenzovaným dílem - oboje jednoznačně za 100%.

 

Ancient_Mariner
15.11.2021 12:14

Mastodon po stvrtykrat zahrali to iste a opat to zahrali inak (mozno by si k nim mohli skocit na skolenie Dream Theater, ako hrat v comfort zone a zaroven zniet "inak"). Za mna je to ich najlepsi album od Crack The Sky. Nahrat takto silnych 90 minut ... klobuk dole. Zvuk je zase o kus nalestenejsi a hlavne jemnejsi ( popovejsi???). Paci sa mi aj ten koncept, kedy su sviznejsie a riffovejsie songy v prvej polivici a az na per vynimiek vsetky pomalsie v druhej. Sem - tam sa dostavi v tych pomalasich mierna nuda (The Beast, Peace and Tranquility, Eyes of a Serpent). 90 %, kedze 100 si nechavam pre absolutne zanrove klenoty. Mastodon maju nakrocene k tomu, aby nahradili Iron Maiden a Metallicu v zmysle toho, ze nad nimi uznanlivo prikyvuju hlavou aj ludia, ktori metalu inak neholduju.

 

J.Rose
15.11.2021 11:26

Zasloužená stovka! Parádní text beru jako příjemný bonus navíc.

 

Konnie
15.11.2021 11:06

Naprostý souhlas s recenzí, výborná deska. Pěkně navazuje na předchozí EP Cold Dark Place a jde ještě dál... nádhera...

 

Vladimir Harkonnen
15.11.2021 07:55

musím říci, že tentokráte zcela souhlasím, moc se mi líbí i recenze. Které zcela vystihuje i můj vzah ke kapele (také se mi dlouhodobě líbí spíše epické kusy). Jen si nejsem jist s tím rockovým mainstreamem ... pač co to je dnes rockový mainstream ? podle mne je povětšinou velký průser např. Foo Fightrers, nebo to již dnes už není mainstream, ale vlastně okrajová záložitost (např. dříve obří Smashing Pumpkins) a do téhle bubliny Husted and Grim nepatří a rozhodně v ní neobstojí. Nicméně to je jen drobnost. Každopádně jinak nádhera, podzimní vznášení se v mracích, procházky v dešti, radost z díla, které se dnes jen tak neslyší. A jen odbočuji, v dnešním světě, a crazy diamond, by tu sebereflexi měl také někdy mít více, je občas lepší mlčet, než do všeho "chytře vrtat". Ve vztahu k Mastodon je "fascinující" tento příspěvek na bratrském webu ... "Strýca Rudiho opět třeba korigovat. Ostrý odpich (Dailor valí jak po burčáku!) s tučným zvukem, jak tenkrát, ale od páté začnou jakési mdlé ploužáky (čest výjimkám jako "Savage Lands") a to MASTODON nejde. WTF přechází až v LOL. A zas hodina a půl! Bože!" dost dobře sejmuté, něco co autor buď slyšel v autě, nebo při práci, nebo to prostě nepochopil.

 


 

 

 

 

TOPlist