Boomer Space


Diskuse ke článku : YES - The Quest
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Muf
05.01.2022 09:27

Po mnohých posleších můžu říct jen jedno. Pro mě hudba znamená relaxaci pro duši, nezáleží na žánru, spíše na náladě. Podvědomě mi naskakují souvislosti, kdo to hraje, proč asi, co chtěl sdělit, líbí se mi to? U tohoto alba zažívám velmi krásné pocity. Nesrovnávám se starší tvorbou, protože ta vznikala v jiných souvislostech. Kéž by více lidí i v pozdním věku umělo tak krásně tvořit. Když se ohlédnu po lidech generace mých rodičů, kteří jsou vrstevníci zakládajících členů, pak je mi velmi často smutno. Tady ale cítím, že tvoření je součástí jejich životů a že je to baví. To se přenáší při poslechu i na mě a mám z toho radost.

 

MichalPuchovsky
09.11.2021 15:03

Príjemná doska, stačí sa len odpútať od očakávaní. Niekedy mám pocit, že fandom YES (a art rocku v ČR) patrí k tým najkonzervatívnejším vôbec a že im je veľmi náročné ulahodiť. 7/10

 

Pekárek
05.11.2021 16:50

Konnie: Tak je fajn, že jsi tu desku vůbec zkusila. Ano, ze začátku jsem ve druhé půlce párkrát uvízl:)

 

Konnie
05.11.2021 11:06

Sice Yes nejsou mojí srdcovkou a ani je systematicky nesleduji, tak tohle potěšilo. Ve druhé půlce už to bylo trochu na hraně sladkosti a měla jsem pocit, že bych měla už vyhlížet Vánoce, ale jinak osvěžující :-)

 

Pekárek
04.11.2021 21:22

-k-:
Poslechy, jistě, nám to fakt dá hodně. Jiným by ale asi nestačily. Jde i o ty preference. Nicméně ani preference by neměly vyloučit empatii (k žánru a konkrétním tvůrcům, atd.). Nemusím se zamilovat, ale mohu přeci "poznat". Pak identifikovat nějaký referenční rámec a také kontext, což by mě posléze mělo dovést k rozumnému slovnímu hodnocení. Moc kecám. Končím:))

 

-k-
04.11.2021 20:01

Pekárek: jasně :-) je třeba se albu trochu pověnovat. A pokud si s poslechem dá někdo práci, bude odměněn. Recenze na tohle album, které jsem četl na iDnes nebo ve Sparku - to je celkem katastrofa, hodná pisálka, hodnotícího po jednom letmém poslechu... a to je velká škoda, protože tohle album je - když nic, tak dost fajn!
P.S: i procenta sedí :-):-):-)

 

Pekárek
04.11.2021 18:30

-k-:
Díky, btw (tvá?) recenze na Echu se mi hodně líbi. Včera jsem tam nechal stručnej koment, ale nějak se nenačetl, tak už jsem ho znovu nepsal:). Dohromady s tou naší představuje pro znalého fanouška myslím opravdu solidní vhled.:)

 

-k-
04.11.2021 18:04

Recenzi podepisuji v plném znění. Pouze bych ještě vypíchnul jako nejlepší "The Western Edge" a "A Living Island". Jakožto old school staromilec jsem albem potěšen a točím jej relativně často. Nejsou to YES a přitom to YES jsou :-)

 

Pekárek
04.11.2021 16:46

Ano, i Drama je někde jinde. Starou éru jsem proto ani nezmiňoval.

 

Majk
04.11.2021 16:20

S recenzí na 100% souhlasím. V hodnocení bych šel osobně na slabších 70%, protože mi podvědomě vadí ten "revival" zpěv, ačkoli mu není objektivně co vytknout. Když si ale vezmu desku Drama a Trevora Horna, líbí se mi ten odlišný projev mnohem víc, než jen současná kopie Andersona.
Pro srovnání jsem si pak ale dal Relayera a to je zkrátka jiná liga. Porovnávat se zlatým obdobím prostě nelze - viz důvody v recenzi. Milá deska "starých pánů".

 


 

 

 

 

TOPlist