Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Majk
19.10.2021 16:28

Díky J.Rose. Ten film jsem viděl a jako fotřík jsem si ho docela slušně protrpěl. Ale za shlédnutí to stojí. Duševně se teď pořád připravuju na ten "Špičák", ale nějak se ne a ne přemluvit. Mám z toho respekt.
Prozatím jsem zbaběle utekl k Duně.

 

Konnie
16.10.2021 16:16

Díky za výbornou recenzi. Nebýt jí, o filmu bych neměla vůbec tušení. Přesně ten druh filmu, který ve mně vyvolává smíšené pocity: na jednu stranu bych ho ráda viděla, na tu druhou mě to děsí. Ale z pohledu rodiče by to mohl být solidní studijní materiál... Je dobře, že takové filmy vznikají, i když to pro někoho může být "nepohodlné" téma. Na základě článku mi hned naskočila taková ta společensky prospěšná, omílaná klišé typu "maminka to s tebou přece myslí dobře", "na maminku se nemůžeš zlobit, dělala to nejlepší, co uměla" atd.

 

Stray
16.10.2021 12:13

Věřím, že otec byl v pohodě a když to doma viděl, tak se radši někam zdekoval.:-)

 

Pekárek
16.10.2021 11:41

Máš ale samozřejmě pravdu nejen stran témat o dětech.

 

Pekárek
16.10.2021 11:33

Maj k těm dětem blízko:)
Každopádně bych neměnil:)

 

J.Rose
16.10.2021 11:28

O otci není ve filmu zmínka. Pochopil jsem to tak, že matka Benni asi ráda střídá partnery.

Film "Musíme si promluvit o Kevinovi" znám, a jestli jsi úspěšně rozdýchal projekci takového snímku, dáš v pohodě i "Narušitele systému".

Zvláštní, že takové emočně vypjaté nářezy točí většinou ženy :-)

 

Pekárek
16.10.2021 10:49

Rose: Teď nevím, jestli jsem pozorně četl; otec se na vše vykašlal, nebo umřel?
Jo, tohle znáš?

https://www.csfd.cz/film/277621-musime- si-promluvit-o-kevinovi/prehled/

Viděl jsem deset minut. Docela nářez.;)

 

J.Rose
16.10.2021 09:30

Pekárek: Ano, s tím systémem máš pravdu. Pracovníky sociálních služeb, vnímá jako zloduchy hlavně Benni. Přitom oni jen pro účely takového extrémního případu nemají v šuplíku vhodný a především funkční manuál. Jednoduše nevědí, co s tou holkou dělat. Tady už je zkrátka systém bezradný. Chvilku se tam uvažuje nad tvrdým "pasťákem", ale devítiletou holku prostě nemůžeš šoupnout mezi mladistvé delikventy a feťáky.

Je tam ovšem několik pasáží, kdy se Benni někdo snaží porozumět, případně pro ní udělá nějaké vstřícné gesto, a ty náhle vidíš ten upřímný nával něhy a lásky. Jenže to je přesně ta hranice profesionálního přístupu. Ta holka chce hlavně lásku, ale to nejde. Jsi zaměstnanec sociálních služeb, ne rodič.

Matka je hrozná. Měl jsem pro ní celkem pochopení, ale pak je tam scéna ve které se zachová, s prominutím, jako dokonalá svině. Tím si to u mě zpečetila. Navíc se ve filmu několikrát koná jakási schůze. Sejdou se tam vychovatelé, lékař, učitel, Benni a diskutuje se o jejím stavu, jak dále postupovat atd. Samozřejmě by se těchto schůzí měla účastnit i matka, ale myslíš, že se někdy dostaví?

 

Pekárek
15.10.2021 22:03

Jo, k té matce, tam bych asi nikoho nevinil. Ani systém, který v řadě jiných případů pomoci dokáže. Některé problémy prostě nemusí mít řešení....a pak se přežívá. Tohle musí být fakt extrémní, až ad absurdum schéma. Co třeba dítě mezi dvěma válčícími, osobnostně problematickými rodiči (samozřejmě stačí jeden takový), běžná věc a o nic menší brutalita.

 

Pekárek
15.10.2021 21:50

Mám to podobný jako Hivris. Nedal bych to. Dle ukázek fakt dobré:-) Recka parádní!

 

Stray
15.10.2021 09:45

Jo jo, skvěle napsanej text, kterej na film docela nalákal. Mě tedy jo. :-) Kouknout na to chci, to abych se ubezpečil, že hlavní je v životě klid a vše dělám naprosto v souladu s tímto heslem. Asi budu hodně nasranej na matku tý holky, :)

 

Hivris
15.10.2021 09:09

Přestože jsem o filmu slyšel už opravdu hodně, tak jsem článek přečetl jedním dechem. A znovu jsem se ubezpečil, že tenhle film s největší pravděpodobností nikdy neuvidím a budu se dál tvářit, že podobné problémy neexistují:).

 


 

 

 

 

TOPlist