Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Stray
13.10.2021 18:59

Teď za poslední dva dny jsem si dal po jednom poslechu desky JP od Jugulator, přes Demolition, Angel Of Retribution až po Nostradamus. Na každé jsem si našel něco dobrého, každá je úplně jiná a na každé jsem si našel i dramaturgický mezery. Všechny bych hodnotil zhruba na 70% (+/- ždibec). Brzy dám i Redeemer Of Souls.

Jugulator - polovina věcí v pohodě, polovina slabší, dobrej moderní zvuk, skladatelská stránka horší, pozitivně vnímám snahu o modernější přístup a dravost, trochu mě ale přijde, že kapela hledala co vlastně chce dělat a jak působit. Jugulator, Dead Meat, Deathrow, Burn In Hell, Abductors, Bullet Train a Cathedral Spires dobrý, zbytek výplň. Skvělej Ripper. 60-70%

Demolition - ucelenější sbírka, ne však lepší, hodně vyrovnaná, prakticky bez výpadků, ale na druhou stranu JP nezní vůbec jako JP. Prostě to zní jako nějaká solidní power deska jiné docela dobré kapely. Ripper už se netlačí do skvělé Halfordovské polohy a jede za sebe. 60-70%

Angel Of Retribution - návrat v klasickém stylu, ale s několika slabšími kusy a několika skladbami v optimální formě. Překvapivě se mě dost líbí balada Angel, dál pak ještě Judas Rising, Deal with The Devil, Worth Fighting For, Demonizer, Hellrider, slabota je ta poslední kláda Lochness, což je snad nejhorší věc s Halfordem vůbec, která dojem z celku kazí. Deska tím pádem negraduje. 70%

Nostradamus - ambiciózní projekt, kde si kapela ukousla příliš velké sousto a dramaturgicky to nedává, jak by asi měla. Pár povedených věcí (ne přímo vrcholů) a plno vaty v hladivějším, orchestrálnějším provedení, další experiment, který ne úplně vyšel. 60%

 

Widl
13.10.2021 13:39

Tak za mě docela nuda, hlavně vokál tahá strašně za uši a celkově to je zvukově né moc povedený. Firepower je zvukem o řád jinde, dynamika, hutnost celého mixu je parádní. O Sermonech se to říct určitě nedá. Škoda, čekal jsem dobrý album.

 

KrebsKandidat
12.10.2021 11:21

Mne sa to páči, za mňa spokojnosť. Lepšie ako poslendý Judas Priest.
Demolition nie je zlý album ale viac sa mi páčil Jugulator.
Ripper a Iced Earth mi nesadli. Iced Earth bez Barlowa nie je Iced Earth.
Charred Walls of the Damned je špeciálna kategória, tam je to však spôsobené do veľkej mierz tým, že na bicie hra Christy. A na basu Di Giorgio.

 

Pekárek
11.10.2021 22:29

Teď jsem ji projel. Mazec, na ten věk skoro neuvěřitelnej. Basa je výborná. Je to ultra/ortodox, super.:-)

 

Ancient_Mariner
11.10.2021 20:24

Uprimne sa cudujem tomuto vysokemu hodnoteniu ako aj recenziam a hodnoteniam v Sparku. Kedze je tam Owens a jeho hlas mi je vo vyskach az neprijemny, nemal som od toho ziadne ocakavania. Odhliadnuc od Owensa, je to subor komplet vsetkych metalovych klise, vratane az komickych textov. Dva pokusy o epicke songy su pre mna az bolestne. Napady bohuzial chybaju. Taky nizkotucny Judas Priest. Napr. Svedi Ambush s ich minulorocnym albumom Infidel nahrali na tomto poli, tak o level a mozno aj viac lepsi album.

 

Stray
11.10.2021 18:43

No mám pro dnešek taky jasno, co si pustím. Zkusím Nostradamus i Angel. Alba, která roky poslechově vlastně dost opomíjím.

 

Pekárek
11.10.2021 18:32

Majk: Nejspíš nic, ale i tak jsem zvědavej:)

 

Stray
11.10.2021 18:28

Zvláštní, mě JUDAS PRIEST osmdesátých let (British, Screaming, Defender) vždy přišli v přímém rozporu s takovou tou hardrockovou hladivostí, možná je to tím, že první album jsem měl Painkiller a až pak si sehnal ty starší, zhruba někdy na začátku devadesátek jsem však viděl na VHS památný koncert z zimního halového festivalu v Dortmundu 83´, kde Halford s bičem v ruce vysloveně rozkazoval! :-)

 

Majk
11.10.2021 18:25

Jo a taky se mi z comebackovek nejvíc líbí asi Angel of Retribution. Nostradama jsem nějak dobově neschroupal, ale děsně rád si ho dneska dám a těším se, co to se mnou udělá.

 

Majk
11.10.2021 18:22

Stray: Ale ta úsečnost a ostrost se na tvorbu JP vztahuje až od dob Painkiller, nebo ne? Staré desky mi teda docela často evokovaly hardrockové základy. S tehdejší zvukovou možností vlastně ani neměly na výběr.

 

Stray
11.10.2021 18:06

Martin: Oni tedy všechny desky JUDAS jsou vlastně vcelku dobrý, problém je spíš v tom, že od jejich hudby čekám něco jiného, daleko víc. Tu úsečnost a ostrost docilující u posluchače okamžitého stopoření :-))) nelze vyvolat nějakým kýčovitým a smířlivě znějícím hardrockovým konceptem s hladivými Hensleyovskými klávesami nebo hrou na experimentální modernu. Navíc Halford má nenapodobitelný a na poslech mnohem příjemnější hlas než Ripper, byť mladší vokalista mnohým přijde lepší. Mě tedy ne.

 

Pekárek
11.10.2021 17:37

Prowler: :))
Ano je to tak, Nostradama jsem zrovna nedávno poslouchal.
Martin: Musel bych si to znovu poslechnout. Možná se tak brzy stane, ve své době mě nevadilo, jen mně bylo líto Rippera, že nedostal zpěvnější materiál.
Za mě nejlepší s Ripperem - The Glorious Burden a jednička Charred...(další taky dobré).

 

Martin
11.10.2021 17:29

To se nikomu nelíbí Demolition :-))? Je celkem dobrý..:-)

 

Prowler80
11.10.2021 17:26

Vláďo, tentokrát s tebou z velké části souhlasím. Angel of Retribution se mi též dodnes líbí více než Firepower. Léta vedu v patrnosti tvé absolutní hodnocení Nostradama na webu konkurenčním. Hodnotím jinak, leč tvůj názor zcela akceptuji. Prostě další ze stovek zásahů přímo na tvou srdeční komoru.:-)
Jinak recenzované album disponuje naprosto průměrným materiálem, jejž na vyšší level posouvá Ripperova interpretace a solidní kytarová práce.
Angel of Retribution(80%)
Nostradamus(70%)
Redeemer of Souls(70%)
Firepower(75%)
Sermons of the Sinner(65%)

 

Pekárek
11.10.2021 16:56

Stárnu, nebudu se přetvařovat.:-) Na druhou stranu ani obtěžovat, myslím v této diskusi.:-) Ať radši ještě někdo napíše něco ke KK.

 

Stray
11.10.2021 13:59

Pekárek: Uvědomuješ si ale, že jsou to naprosto nehorázná tvrzení? :-)

 

Pekárek
11.10.2021 12:30

Ta deska je každopádně v pohodě. Já to srovnávám spíš se Spirits of Fire, kteří se mi stále hodně líbí. Při poslechu Firepower jsem nadšení neprožíval, víc se mi líbí Angel of Retribution i Redeemer, a hlavně Nostradamus.

 

Majk
11.10.2021 12:21

Tak asi vím, na kterou stranu rovnice jsem byl položen já. Na druhou stranu kapely jako Sabaton nebo Powerwolf mě třeba nebaví vůbec. Tím nechci říct, že by stály za prd, i když si to můžu třeba i myslet. A z těch ostatních jmenovaných bývám odvařenej pouze v případě Gamma Ray, blahé paměti. Takže ne, sorry:-)

Jak jsem psal, ta deska KK´s Priest mě ze začátku připadala dost obyčejná a asi bych jí tak nějak nechal proletět kolem se stejným hodnocením, jaké píše Stray. Ale slib recenze mě přinutil to smažit nepoměrně detailněji a soustředěně a ten materiál mi prostě vlezl pod kůži. A jestli je hodnocení 70 nebo 80, původně jsem chtěl dát 70, je vlastně skoro jedno.

Ale protože já nejsem ze zástupu, který by chrochtal blahem nad Firepower, přestože deska se mi líbí, tak mi to prostě vyšlo jako „rovná se“. A to asi bude hodně lidí dráždit, je mi to jasné. Jinak se v podstatě shodneme.

Pokud ale chceme hodnotit originalitu od takové kapely, tak samozřejmě smůla. Originalitu hledejte jinde.

 

Stray
11.10.2021 10:44

Po shlédnutí klipu v půlce léta bylo mým přáním, aby web nepatřil k těm periodikům, kteří budou KKs PRIEST stavět na roveň JUDAS PRIEST. Nu což, mé přání nakonec vyslyšeno nebylo. Pekárkovská heavy/speed/power klika je silná!

Druhou věcí je, že se i z mého pohledu jedná o velmi slušnou heavymetalovou desku. Ve smyslu výtečné muzikantské práce, nikoliv však skladatelské nápaditosti či originality. Osobně bych dal 70%. Je spousta známějších kapel, které se vykazují horšími výsledky. Na druhou stranu tahle věc ohrozí z diskografie JP maximálně tak tři až čtyři řadovky (věci jako Rocka Rolla, Demolition, Angel of Retribution), rozhodně však ne 100% známku Firepower...

Má teze: koalice IM+JP > celá heavy/speed/power scéna dohromady (Hammerfall, Rage, Sabaton, Powerwolf, UDO, GammaRay bla bla... Primal Fear)
Předpoklad teze Pekárkovské kliky: IM+JP < heavy/speed/power scéna (-//-)
:-))

 

Gloak
11.10.2021 07:35

Gott říkal, aby nikdo nikdy nevěřil žádnému muzikantovi, který říká, že končí, protože to prostě vydržet nejde. A sám dodal, že protože on sám to ví, tak nikdy nic takového tvrdit nebude a bude zpívat, i kdyby už jenom sýpal. Paradoxněbjediný člověk, který to dokázal a desítky let už se pak k muzice ani nepřiblížil, byl jeho kytarista a skladatel Láďa Štaidl. Pak už mě napadá jenom De Garmo z Queensryche, ale jeho kariéra nebyla zase tak dlouhá. Ale Kenovi jsem taky věřil, z jeho prohlášení bylo znát, že už ho to nebaví a nemá do hraní chuť. A teď k té srovnávačce. Těšil jsem se, až si to poslechnu, alee srovnání s Firepower je to absolutní propadák. Mlácení prázdné slámy bez nápadu.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist