Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

mocky
26.11.2021 15:45

Ach jaj...ešte som to nerozbalil, ale som rád že som si Majka prečítal...v podstate som to všetko aj čakal. Podľa mňa posledný moderný zvuk IM bol Shirley na BNW, to bolo po období s Blaze úplne niečo iné. Shirley síce ostal ďaľšiu dekádu, ale ten mix je presne v tých intenciách ako píše Majk...ja niekedy (youtube, sluchátka a tracky čo tam na ofiko kanále IM sú) mám pocit že to v istých chvíľach ani nie je stereo. Pamatám sa na nejaký rozhovor s Lacom Lučeničom, že pre neho je naj zvukový zážitok "vychutnať si dobré mono". Ja to mám tak, že od vynálezu sterea som nepočul na hudbu nič lepšie. Mixy posledných dekád to ma ide roztrhať od nervov keď ich porovnám trebárs s Judas my guide...
Je to veľká škoda, že to už je taká vlastne karikatúra sebe sama a to vravím ako veľký konzument muziky, IM nevynímajúc, koniec koncov, book Senjutsu mám zakúpený rovnako tak ako všetky ostatné veci IM...akurát ani nemám chuť to rozbaľovať...
No a k Lord Džoudemort - s tým názorom, že máme dosku IM a máme sa radovať automaticky a paušálne samozrejme nesúhlasím. Subjektívne teda. Majk to napísal z evidentného pocitu frustrácie typu "toto mohlo byť fakt perfektné, keby..." a plne sa s tým stotožňujem. Naviac - ako som písal vyššie - všetky albumy IM vlastním a z toho dôvodu sa čosi povedzme ako "hudobný albumový koncesionár" k nim môžem vyjadriť ako len sám uznám za vhodné, od vytretia si rite s nimi až po bezbrehý obdiv...

 

Majk
25.09.2021 18:48

Marek: Přesně tak nějak to bylo myšleno, jako názor z opačného spektra. Jasně v textu píšu, že je to pouze můj názor a netvrdím, že je správný. Také to není recenze, pouze popis mého duševního naladění na aktuální tvorbu Maiden, která se klukům z CrazyDiamond prostě něčím líbila.
Pokud by to byla recenze, musel bych nahrávce objektivně přisoudit i klady, které v té muzice slyším a vzít to jako celek. Pak by hodnocení nejspíš bylo 50, možná i slaboučkých 60% (spíš ale ne). Superlativy, ale čteme úplně všude a tak jsem se soustředil jen na to, co mě dráždí a nechal to spontánně jít ven. Navíc ze zásady bych nepsal recenzi na desku, která se mi vyloženě nelíbí. Proč bych to dělal? Nejsem žádný placený novinář, jen obyčejný fanda a pak by bylo jistě na místě se podivit, proč vydávat negativní energii na práci jiných a zbytečně hejtovat. I tady musím použít argument, který bych ale použil jen u jedné kapely na světě - protože Maiden.
Většina z vás to naštěstí pochopila správně a i pro mě je super číst normální reakci, klidně i úplně opačnou.

 

Marek
24.09.2021 13:18

Vlastně se článkem skoro v ničem nesouhlasím, ale je to super napsané a vtipné! Četl jsem nedávno jinou recenzi, kde bylo na konci hodnocení 4/10, ale to psal očividně někdo kdo komplet diskografii Maiden naposlouchal za víkend pouze pro potřeby toho článku... I jiný (rozuměj protikladný) názor stojí za to si vyslechnout, když má hlavu a patu a je sdělen slušně.

 

Stray
20.09.2021 22:13

romant : Stran toho obhroubleho napadání rozdílného názoru, slyšel jsem na to jeden dobrej pohled - cituji: Tohle všechno je věc inteligence dotyčného.

SDI, jejich druhé řadové album orecenzuju o vánocích. Teď už se těším na Carcass a dám i první tři alba Obituary, na což mám fakt chuť.

 

romant
20.09.2021 18:59

lord Džoudemort: Ať koukám jak koukám, tak psycho-hygienu tu předvádíš spíš ty (v tvém komentáři dole). Víš co je hezký v diskuzích na CrazyDiamond? Že tu až na pár výjimek respektuje jeden druhýho. Prostě sem choděj kultivovaní lidi.

Neumím si představit, že bych tu někde pod recenzí sjel Straye nebo Pekárka nebo Hivrise za to, že dali 40% mojí oblíbený desce (mimochodem, Honzo, pořád tu chybí recenze na SDI-Sign Of Wicked, a kdybys jí náhodou psal, opovaž se jí dát míň než 90%!! :D)

Co člověk, jiná chuť a tak je to krásný. Rád čtu a poslouchám odlišný názory (ne jenom v hudbě) a snažím se o nich přemýšlet. Je to důležitý, aby člověk nezamrz ve svojí bublině. Zkus to taky, obohatí tě to:)

 

Pekárek
19.09.2021 12:40

spajk: s tím bodováním, já vím, že to bylo myšleno obecně. Osobně se snažím, aby to objektivnější bylo v textu a to subjektivní spíš v bodech. Deska, která se mi hodně líbí nepůjde pod 7.
Celkově tvůj post určitě k zamyšlení. Za majka dík.:)

 

Vaughn
19.09.2021 10:43

Navrhuji to přeložit do angličtiny a poslat Harrisovi. Chytne se za nos a vyhodí Shirleyho. Jo a pro kolik lidí hraješ běžně ty?

 

Prowler80
19.09.2021 10:23

Slušný panoptikum. Kojčickej to stylově završil.:-)

 

spajk
19.09.2021 09:51

Bohužel. Doba je taková a trendy ve společnosti tíhnou k bezbřehému optimismu a konstruktivní kritika je upozaďována. Stačí si pročíst časopisy nebo weby zaměřené na hudební dění resp kritiku. Často je za nejhorší známku považováno 6/10 nebo jeji ekvivalenty podle výše bodové škály.
Proč by se na svobodném mediu nemohl objevit pohled na desku z opačného názorového břehu? Pochopitelně nemám na mysli věčně hatery, ale kritiku podepřenou argumenty mající hlavu a patu. Když k tomu přičtu nemalé finanční obnosy za které se dnes desky pořizují, nevidím sebemenší důvod tyto názory upozaďovat.
Majk to takto vidí, svoje pocity z desky popsal a mě bavil ten úhel pohledu vycházející z jeho vlastní hudební praxe.
Naprosto s ním v některých věcech souzním. Když jsem tu četl každý den hlášení, že s každou sadou pěti poslechů deska roste a po patnácti(!) posleších dorovnává desky ze začátku devadesátých, cukaly mi koutky úst.
Jako ok ale proboha, kdo dnes poslouchá 15x album. Heavy metalové album!
To album neroste, to ho jen člověk začíná znát a zvykat si na něj. Podobný případ placebo efektu jsou mýty o tom, že repro bedny se musí zahořet, aby se rozehrály.
Pokud pomineme minimální fyzikální zákony, že závěsy reproduktorů lehce povolí, tak celé zahořování funguje na principu psychologie, že si na ten zvuk člověk po měsíci prostě zvykne. Stejný případ jako nekonečné oposlouchávání desek.
Můj nazor je, že pokud je deska skutečně dobrá, zkušený posluchač musí poznat do třech poslechů. Můžete namýtat něco o progresivní hudbě, kraut rocku, Zappovi...no i tam to platí úplně stejně. Časem mužů objevit nějakou stopu, kterou jsem nerozeznal nebo preslechl, ale sled akordů a jejich progrese je pořád stejná.
Za mě tedy Majk za sto bodů a více takových názorů.

 

Hivris
19.09.2021 09:34

Malá poznámka - nemyslím si, že má Senjutsu úspěch jen ze setrvačnosti, že to jsou prostě IRON MAIDEN, jak tady zaznívá. Řekl bych, že je nezanedbatelná část fanoušků jako jsem já, kteří k tomu jménu žádnou posvátnou úctu necítí, protože prostě vyrostli na zmíněném grunge, crossoveru, norském blacku apod... A přestože starší desky mejdnů respektuju, tak bych si je už nepustil, zatímco Senjutsu ano. A dokonce čím dál častěji. Z jakého důvodu, to by bylo na delší povídání a třeba to Stray řekne zítra i za mě:).

 

Kuklač
19.09.2021 08:46

....mam dojem ze kapela IM asi uz nie je pre vas Hooya,Majk a pod...asi ocakavate nieco ine co kapela uz 20 rokov neponuka. Nechuti mi rum tak budem pit vodku nie?! Zbytocne tu robite negativnu reklamu kapele ktora ide mimo vazho hudobneho vkusu. Album je uspesne celosvetovo-recenzie aj predajnost su skvele a co to znaci? Ze drviva vacsina fandou je spokojna s tym co robia. Tak to je a je uz len na vas ako k tomu budete pristupovat. Peace!!!!!

 

Hooya
19.09.2021 01:53

Ta nedotknutelnost Iron Maiden v posledních letech je až nenormální. Tvl před patnácti lety, kdy letěl prog, post-metal/rock/hc a všechno se kombinovalo se vším a svěží vítr vál ze všech stran až se člověk musel priobleknout, byli Maideni kapelou totálně za zenitem, dinosauři, co jen lapají po dechu a obhajovali ji jen heavy srdcaři a uběhne patnáct let a kapela ještě více ždímající a přežvykující dávno omšelé, je stejnými lidmi vynášena do nebes a ještě se o ní tvrdí, jak vyzrála nad stárnutím. :-) Jenže oni nad tím nevyzráli (pozn. teď nemyslím kapelu). :-)

Kez by přišel nějaký punk či grunge a celé to zase naruby převrátil. Tohle glorifikování je až nezdravé a netýká se to jenom IM, ale i Helloween a proč ne, i Gojiry. Pochopím, když Judas Priest před pár lety vydali skutečně hodnotnou desku, která svým řemeslem kdekoho překvapila, tam ten hype byl oprávněný, ale tohle zkratka postrádá veškerou kompetenci.

 

Fenris13
18.09.2021 17:41

Džoudemort: chlape, chlape, měl by ses z toho vyspat. Mne se Senjutsu hodně líbí, dal bych tomu tak 80%, určitě nej deska od BNW...ale na druhou stranu Majkovi naprosto rozumím, protože některé skladby...ano ty Harrisovo eposy...jsou prostě nestravitelné. Majk to napsal dobře a má svaté právo na svůj názor, takže radši vychladni než se do něj zase pustíš.

 

Majk
18.09.2021 16:40

Myslím, že už mi to bylo mile vysvětleno tebou, Džoudemorte. Díky.

 

lord Džoudemort
18.09.2021 15:36

no to je možné, že se neshodneme ... jenže já mám těhle "psychohigieniků" kteří složitě vyvětlují, že je něco strááášně na prd, tak akorát. A že je to dobře napsáno ... vážně ? složité nudné konstrukce, ... vysvětlovaní pomocí za prvé, za druhé, obhajování myšlenek pomocí nepovedených přirovnání, pseudo ironie, procent ... no ... jak refrát (ani jednou jsem se u čtení nepobavil ... nuda) ... že pane autore. U desky vám to vadí a co vlastní kostrbatý sloh ... Podtrženo a sečteno: zaujatost a nesmyslnost toho článku mne nadzvedla a to jako dost ... ať si pán jde zas řešit něějaké ty objevy roku ... o kterých za tejden nikdo neví ... já mám radost z Maiden, Helloween i Gojiry ... jo a těch highlightů (v negativním slova smyslu) je tam mraky, ale jeden za všechny "... Tohle jsou MAIDEN, kapela z první linie ..." tvl dyť autor vůbec nechápe kdo jsou současní Maiden ... kurňa ať si poslechne to slovenský rádio ... tam mu to bude mile a v pohodě vysvěleno ...

 

Majk
18.09.2021 13:43

Ahoj všem. Díky za názory. Popravdě jsem čekal spíš mnohem ostřejší odsouzení, ale jsem rád, že i já nejsem sám, kdo sdílí tyhle pocity a necítí se jako Mimoň. Nejsem žádný hejter a nemyslím že jsem se vyjádřil tímto způsobem. I já jsem sakra dlouholetý fanoušek Maiden, Džoudemorte a moc nechápu názor, že mám buď radostně jasat podle většinového názoru, nebo raději držet pysk. Tohle není recenze, tohle je psychohygiena jednoho bigbitaka, co si prostě občas připadá jako z jiného světa, když čte jak je něco bílé a on to prostě vidí černé. Nikomu ten názor nevnucuji, uznávám že může být pomýlený, ale evidentně úplně sám nejsem. A doufám, že pořád můžeme normálně o deskách a muzice mluvit i když s rozdílnými nazory. Hate je něco úplně jineho. A napsal jsem to jedině protože Maiden. A že bych tím zaséval zlo do dnešní doby? Uf.
Jo a sorry, klepu na mobilu, úroveň strašná, ale abyste nemysleli, že strkání hlavu do písku.

 

Stray
18.09.2021 12:09

Ahoj Dzoudemortju, tak tady se neshodneme. Na uvodniku nespatruji vůbec nic zlého. Autor se fundovane vyjádřil a i když s ním souhlasím jen z části (má recenze bude v pondělí), tak si myslím, že je to znamenitě popsáno, od člověka, který je velkým fanouškem Maiden.

 

lord Džoudemort
18.09.2021 07:58

no … tolik negativní energie … to fakt nechápu, že si někdo dá tolik práce sepsat takovouhle koblihu .. no nic … jen čistě pocitově …. tento text je důkazem proč je dnešní doba tak podivná, komplikovaná a zlá … “neumíme se radovat, vše relativizujeme, kazíme a … pak jen čumíme … a jsou tu okolo lidé kteří si dávají práci poplivat cokoli jen, prostě protože můžou” … přátelé tahle deska je o radosti a kdo to nechápe měl by mlčet, věnovat se něčemu jinému a neškodit … no nic jsou si pustit headbanger s rudim … krásné povídání a fajn hodnocení … řada názoru … a hlavně radost z toho, že se zas můžeme maidnovsky vyblbnout

 

Hooya
18.09.2021 00:56

Konečně relavantni názor na novinku. Už jsem si myslel, ze jsem jediný, kdo nad výsledkem a kýblu ejakulatu od fans, recenzentů a dalších, kdo se boji o Pannu jen letmo otřít, kroutí hlavou.

Oproti teto šmíře je i ten zatracovaný Taneček se smrti masterpiece.

 

Konnie
17.09.2021 22:40

Chtěla bych Majkovi poděkovat za výborný příspěvek. Díky němu si nepřipadám jako úplnej ýmo mezi těmi nadšenými komenty. Přesně pojmenoval to, co já zatím stihla jen pocitově navnímat. Víc než pocity jsem z toho nedostala, protože jsem neměla kapacitu to vyslechnout víc než 3x. Možná je to málo, ale při dalším pokusu, když jsem zavřela oči, zatla zuby a fixovala myšlenku "to dáš, to dáš...", tak to fakt nešlo. A pak mi došlo, že je něco sakra špatně, když se musím k poslechu přemlouvat tímhle způsobem. Když musím hledat to NĚCO, co fakt necítím, když sama sebe přesvědčuju, že jsem s tím v pohodě a přitom nejsem. Je mi to hrozně líto, ale s touhle deskou jsme se fakt nepotkaly. Tohle není "moje" muzika. .-(

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist