Boomer Space


Diskuse ke článku : IRON MAIDEN - Senjutsu
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Vladimir Harkonnen
25.09.2021 08:22

https://www.novinky.cz/kultura/clanek/recenze-velky-hudebni-pribeh-iron-maiden-40372552

Tak ještě jednou ... zejména pro toho autora co si tu dal práci a sepsal to vážně pošahané pojednání o tom jak je ta deska strašně bídná, pěkně to seřadil do bodů, jako ve škole, nabádal tam Steva aby nám nedokazoval,že umí hrát, nebo tvrdil, že Maiden je kapela v první linii ... hmm po 50letech .. prostě samé pecky .... prostě 9/10 recenzentů a 9/10 posluchačů dává 9/10 a já již dlouho říkám, že tohle je nejlepší 9/10 album

 

Ancient_Mariner
22.09.2021 18:55

kuklač: S tym tvrdenim o vinyle musim suhlasit. CD sudit nemozem, ale Spotify je bieda, to vsak nie je ziadne prekvapenie.

Stray: Som na tom podobne. Spolu s IM moj hudobny vkus zaroven formovali napriklad aj albumy ako Scenes From A Memory, Six Digrees Of Inner Turbulence, Blackwater Park, Deliverance atd. a celkovo hudba, kde sa na to ide casto pomalsie a nie na prvu dobru. Aj napriek tomu mam ich 80s eru najradsej, ale zaroven mam rad aj Brave New World, AMOLAD a The Book Of Souls. Uznavam vsak, ze pre niekoho, kto bol odchovany prave osemdesiatymi rokmi, je to o niecom inom.

 

kuklač
22.09.2021 14:41

.....ináč banda metalová neviem koľkí z vás tu kupujú vinylky ale Senjutsu vo vinylovej podobe má oveľa lepší a detajlnejší zvuk ako cez cd alebo spotify....je dosť veľký rozdiel počúvať tento album. Odporúčam!!!

 

Hivris
22.09.2021 11:47

Stray: dík za doplnění, nemůžu s tebou než souhlasit:). Pár výjimek potvrzujících pravidlo by se u mě našlo, ale jinak to sedí. Snad díky oblíbenému doomu, blacku nebo i post-rocku mám tu hudební epiku v krvi a proto mi baví i Senjutsu.

 

MichalPuchovsky
22.09.2021 10:56

Vladimir Harkonnen - Džoudemort je už prý senilní - ak sa ti tak Senjutsu páči, tak to je predsa vynikajúce, užívaj si metalovú meditáciu ;) Ak IM potešili skalných fanúšikov, tak bomba. Ja si radšej ostanem pri debute a bude mi rovnako dobre ako tebe pri Senjutsu.

 

Stray
22.09.2021 09:53

Bere do ruky častěji druhý disk než první, tak to už je silná káva nejen pro Hooyu a jiné hatery, ale tak trochu i pro mne. :-) Pro vysvětlenou, nebrat ten můj post nijak zle, jen si s úsměvem pohrávám s představou, že IM dnes nabírají fans na místech, kde dřív neměli šanci.:-) Ono je třeba dodat, že Hivris nikdy nebyl posluchač takového toho melody metalového pojetí s kořeny v osmdesátých letech, nikdy nefandil IM a dalším generačním souputnikum, nic jako Heavy, speed, power se v jeho fonotece nenachazelo. Takže písně anglosaskych bardů fungují lépe. Pro mne ta kapela sice nabrala s melancholictejsim rázem skladeb novou dimenzi, ale zároveň oproti klasice dvě ztratila. Momentálně považuji za nej skladbu The Time Machine i s tou irskou dupačkou, která baví.

 

Majk
22.09.2021 09:09

Hivris: myslím, že ten popis a přirovnání si trefil naprosto přesně. A pokud k tomu jeden přistoupí tímto způsobem, pak asi musí být spokojen.

 

Hivris
22.09.2021 08:48

Koukám, že budu asi jeden z mála, který bere do ruky mnohem častěji disk č. 2. Mně ty rozmáchlé Harrisovi kompozice dokonale sedí, takhle výpravné a atmosférické skladby bych od IM nikdy nečekal. Cítím z nich tradici anglosaských bardů a středověkých balad. Ale dokážu pochopit, že zrovna tohle je pro letité fanoušky IM asi moc velké sousto.

 

Majk
21.09.2021 20:48

Přestože můj názor na desku už jsem dal najevo dostatečně, líbí se mi jak za nahrávku a její kvalitu hodně z vás bojuje. Dává mi to prostor poslechnout si jí třeba trochu jinou optikou. Rád si poslechnu odlišný názor, zkusím si to přechroupnout a dívat se na to z druhé strany. Netvrdím, že se nutně musí něco změnit, ale proč to nezkusit.
A jak psal J.Rose a i další z vás - hudba je především o pocitu, jak to kdo cítí. Všechno ostatní jsou vlastně jenom "řeči".
Oceňuji každopádně na 100%, že valná většina vás tady dokáže napsat názor jasně, v klidu a bez urážek. To je dnes v "anonymním" internetovém světě už opravdová vzácnost. A proto se tady tak dobře čtou nejen články, které mají vysokou kvalitu, ale i většina diskuzí pod nimi.

 

Vladimir Harkonnen - Džoudemort je už prý senilní
21.09.2021 17:24

no to je dobrá šleha … 5/10 … to na CD dostal Virtual … a …. co třeba 4/10 … to dostal X-factor … nebo ještě níž … navrhuji prohlásit Senjutsu nejhorší nahrávkou IM .. bude to vyhovovat ? :):) … dobře jsem se k večeru pobavil, dobře.

 

MichalPuchovsky
21.09.2021 11:33

Súhlasím s recenziou, len by som išiel s hodnotením nižšie, tak na 5/10.

 

Santrik
21.09.2021 07:09

Po prvom vypočutí som bol tiež dosť v rozpakoch,ale nenechal som sa odradiť album som vypočul niekoľko krát a začalo to krásne rast.Ja v podstate nemám problém zo žiadnou skladbou album dokážem bez problémov počúvať od začiatku do konca ani dlhá stopaz mi niejak nevadí i keď súhlasím s tým ze niektoré skladby sú zbytočné pretiahnute. Ú mňa absolutna spokojnosť IM nám opet predkladaju výbornú porciu hudby. 8,5/10

 

Marek
20.09.2021 22:55

Pěkná recenze.
Po prvním poslechu jsem cítil lehké zklamání a kdybych měl v tu chvíli hodnotit, dal bych tak 6/10 (aby bylo jasno, předchozí deska je u mě už od vydání za 10/10). Stejně jako ostatní desky vydané po roce 2000 i Senjutsu postupně roste s opakovanými poslechy. Nyní bych známkoval tak 8,5 možná 9/10, protože to co kapela předvádí během posledních dvaceti let mě prostě neskutečně baví.
Legrační je, že skladby v recenzi uvedené jako jedny z nejsilnějších (Lost in a Lost World, Darkest Hour) bych za sebe asi řadil nejníže. Naopak Death of the Celts a The Parchment pro mě tvoří srdce alba.
Zvuk se mi zdá takový hrozně hutný a trochu mi chybí větší ostrost.
Bruce zpívá perfektně, za to klobouk dolů. Pouze ve dvou případech (Lost in a Lost World, The Time Machine) se mi zdá, že hlasivky už trochu moc šponuje a místy mě to tahá za uši.

 

Ancient_Mariner
20.09.2021 21:07

Hooya: Tomu sa hovori vkus, nazor ...nazvi si to ako chces ;)

 

Hooya
20.09.2021 20:35

By mě zajimalo, jak někdo muže mít problém s Final Frontier, ale bez problému poslouchat tuto další variaci na toto album, akorát mnohem delší, rozvleklejší, pozbyté té poslední špetky koulí co FF mělo, se slabším Brucem, hloupými klávesových rejstříky a otřesným zvukovým kabátkem. :)

Nebo je to všechno o coverartu?

 

Ancient_Mariner
20.09.2021 20:18

Este dodam, ze za vrcholy albumu povazujem The Time Machine (ach to gitarove vysivanie :D ), The Writing on the Wall, Hell on Earth, Darkest Hour a Senjutsu. Presne v tomto poradi.

 

Ancient_Mariner
20.09.2021 19:55

Konecne pridal Stray recenziu :) ... Na zaciatok treba povedat, ze na album netreba pozerat optikou osemdesiatych rokov. Tie uz IM jednoducho nezopakuju. Album treba brat v kontexte ich sucasneho smerovania a tu musim povedat, ze nahrali svoj najlepsi album od Brave New World (ten ale tiez neprekonali, kedze sa ako jediny k 80s dokozal priblizit). Prvykrat od BNW som im to zhltol komplet cele. Mozno sa da namietat, ze Lost in the Lost World, Death of the Celts a The Parchment mohli byt kratsie, ale to je vsetko ... 85%.

Jedine zasadnejsie vyhrady mam k zvuku, pretoze ten je na IM prilis lacny. Kopa mensich kapiel ma ovela lepsi zvuk a to maju IM v podstate nelimitovany rozpocet na nahravanie. Bruce je v mixe utopeny a tie obcasne "Yamaha tutorial" klavesove aranze tomu tiez nepridavaju. Urcite by prospel iny producent. Roy Z, Nick Raskulinecz?

Na zaver uz len dodam, ze takto nejak by malo vyzerat starnutie metalovych legiend, tak ako to konstatoval Rudi Rus na Metalopolise.

 

chobot
20.09.2021 19:17

Tak tak... BG mají od Nightfall asi tak 5 fajn skladeb + poslední desku Beyond the red mirror, která se z nějakých důvodů fakt povedla.
Co se týče nové desky IM, tak ji mám určitě výš než Dance of Death, Final Frontier a nejspíš i Book of Souls. A kdyby na ní nebyly "Death In the Celts" a "The Parchment", tak nemám, co přeskakovat :) Čekal jsem, že to dopadne mnohem hůř a naštěstí jsem místo toho zas v období "nová deska IM a dává to" ... a za to jsem upřímně rád.



 

Fenris13
20.09.2021 18:22

Tak jo, Lukáš a BG...od Nightfall jsou BG že studiového hlediska zbytečnou kapelou, další desky jsou z 90% zbytečné. A to je ta kapela moje srdcovka. Ale láska nerovná se automaticky zaslepenost.

 

lukáš
20.09.2021 17:42

Zajímal by mě Váš názor -

Blind Guardian stejně jako maiden skládá dlouhé epické songy. myslím, že Blind Guardian v rámci " power speed metalu " ušli dlouhou cestou s kvalitními písněmi. Od desky A Night at the opera přinesli tomuto stylu mnoho nového. Základ jejich písní je hitovost, přesto písně jsou pro někoho těžké na poslech. Pokud se ovšem do nich dotyčný posluchač podrobně zaposlouchá, odměnou mu bude kvalitní hudba. Stejně jako u Iron Maiden. Senjutsu je na tom podobně jako Beyond the red mirror.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist