Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

lukáš
04.09.2021 12:02

Blade runner a Blind Guardian !!!

 

KrebsKandidat
03.09.2021 22:36

Za mňa: BR 2049 bol najlepší sci-fi 2017 roku, lenže ide "iba pôsobivé "divadlo". Villeneu to v tomto ohľade spravil na jednotku, žial nebolo tam nič naviac.

Obávam sa, že sa v tomto stratí aj Duna - pôsobivé divadlo pre oči, kde toho bude málo pre dušu.

 

J.Rose
03.09.2021 18:14

Prowler80: Hm... asi ne, nevím o ničem podobném. Možná Samuel L. Jackson v Pulp Fiction? Proslov před tím, než někoho odpráskne. Jestli má ten monolog své pojmenování... to nevím. Řekl bych, že máš pravdu, nic podobného není. Jinak já upřednostňuji The Final Cut verzi.

Ta čtyřhodinová verze asi opravdu pořád někde existuje. Scénárista Peoples ji viděl a nestačil žasnout. Scéna, kterou rozepsal na dva papíry, tam byla roztažená třeba na patnáct minut. Co jsem tak pročítal ty materiály, tak se vyjadřoval v tom smyslu, že to sledování bylo fascinující a neúnosné zároveň. Znáš Nebeskou bránu, film který pohřbil kariéru Michaela Cimina? Tam se verze, co má snad 240 minut, dá stále dohledat. Asi něco podobného musí být ten BR.

Co říkáš na pokračování? Já osobně jsem jeho zastáncem i když naprosto respektuji názory lidí, co Blade Runnera 2049 zatracují.

Pekárek: Užij si další projekci a děkuji :-)

 

Prowler80
03.09.2021 17:31

J.Rose: Tu scénu jsi popsal dostatečně, já chtěl doplnit jen to dnes všeobecně známé označení oné promluvy, což je u monologu z filmu svým způsobem unikum. Víš o něčem podobném? Jó, ten Hauerův osobní verbální vklad vedu v patrnosti.

Měl jsem kdys originál VHS verzi, která se drobně lišila od té kinoverze, kterou jsem zhlédnul, byla tam jedna násilná scéna navíc, jiná scéna naopak zkrácena. Dnes bych asi upřednostnil verzi z roku 1992. Docela by mne zajímal i ten původní, údajně dokonce čtyřhodinový materiál, ale ví bůh, kde je mu dnes konec. Snad Ridleyho sklep?

 

Pekárek
03.09.2021 16:45

Tak to jsem si vychutnal. Fakt kláda.:) Chystám se na třetí, tentokrát už poučené:) zhlédnutí.

 

J.Rose
03.09.2021 15:55

Prowler80: Díky. Jsem rád, že jsem ti mohl udělat radost. Ten monolog jsem tam zmínil jen velmi okrajově. Popravdě jsem celou dobu bojoval s tím, co vyhodit a co ponechat. Ten článek by byl asi nekonečný. Ve vzduchu se vznášel i plán o rozseknutí textu na dvě části, ale nakonec jsem to nechal v této podobě.

K tomu monologu... Šlo o improvizaci Hauera. Tedy ne spontánní, že by to vystřelil na první dobrou. Ve scénáři byla nějaká banalita o tom, že mu došla cena života a tak ho Fordovi nechá protože bla, bla, bla. Údajně se jednou v noci probral a ta slova ho jen tak napadla. Hodil to na papír a bylo. Peoples sice nebyl nadšen tím, že se mu někdo hrabe v jeho dialozích, ale ten monolog byl natolik silný a poetický... Zkrátka to nešlo jinak.

Tu premiéru ti závidím. Jakou verzi filmu dnes upřednostňuješ?

 

Prowler80
03.09.2021 15:02

Jardo, díky za čtivý materiál. Film náleží to mé top desítky(100%). Řízením osudu jsem jej zhlédl již o prázdninách roku 1982 v Háčku(onen pobyt krátce zmiňován v diskusi pod recenzí TNOTB). Kino zaplněno asi ze 75%. Samo verze s voiceoverem a šťastným koncem. Já, tatík, Mára, jeho tatík. Film mě okamžitě nadchl. Zajímavým prvkem díla je onen symbol oka. A čí jsou to vlastně oči? Při scéně s holubicí nám všem vytryskly slzy. Jo, v souvislosti s RB bych snad jen zmínil onen monolog o 42 slovech, jenž zván C-Beams Speech alias Tears in rain.

 

DarthArt
03.09.2021 10:37

A reklama s Japonkou na obří obrazovce je pro mě jeden z nejvíc ikonických momentů v dějinách sci-fi !!!

 

KrebsKandidat
03.09.2021 00:48

Pre mňa je to jeden z najlepších filmov.
Dostala ma hneď úvodná scéna hudobným doprovodom, ktorý len ťažko mohol byť pôsobivejší.
Vyblednutá prítomnosť na pozadí kakofónie predstieranej rozmanitosti otvorených možností.

P.S.: Tie reklamy na firmy, ktoré sa, dnes už vlastne minulosti ľudstva, "nedožili" je zaujímavé spestrenie.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist