Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Stray
04.12.2023 16:32

No to já taky ne. Zvláš´t když si reálně dovedu představit, jak se v roce 2059 v domě s pečovatelskou službou peru s nějakým " jakoby citlivým" a na oko nápomocných AI umělým stvořením, které dělá že mě krmí, ale ve skutečnosti mě dusí.:-)) Na ty bastardy bacha.

 

spajk
04.12.2023 16:16

Já to myslim všeobecné, ne jenom pro potřeby filmů. Chce lidstvo roboty s citama potažmo reprodukčními schopnostmi? Pravděpodobně to je meta nejvyšší pro jejich stvořitele. Hra na bohy musí být vzrušující. Takže v budoucnu nás to skutečně může neminout. Já za sebe teda říkám, že nechci robota s citama :-)

 

Stray
04.12.2023 16:08

"Proč se ve filmech často řeší city robotů? je to vůbec relevantní? Chceme aby měly city?" :-)) Haha. To mě připomělo kámoše, se kterým chodím nejčastěji na pivo. On jak je dost technicistně zaměřenej, tak ho během sledování té nové "Duny" znepokojilo, jak málo se ve filmu (oproti knize) věnuje popisu technických zařízení těžících v poušti koření. Vysmál jsem se tomu jeho: "Dneska je všechno jenom o pocitech a emocích. Žádná fakta prezentovaná z odstupu. Žádné hlubší vědomosti." Ale zas jsme měli o čem kecat.:-)) Já taky zrovna nefandím absoluventům filosofických fakult a humanitních studií, kteří byli na matiku blbý, a teď na mne machrujou z nějakého teplého a dobře placeného fleku, ale příběh, silnej příběh dělaj emoce a city. Blade Runner bez duše a pocitů robotů by byl jako přehrabování se v hromadě kovového šrotu.

 

spajk
04.12.2023 15:02

2049 jsem ještě včera dokoukal a byla to pecka. Koupil jsem si i hru z roku 98, sehnal češtinu a rozehrál jí. Železo se musí kout, dokud je žhavé! Je to ten samý svět jako v jedničce, jen hraju za jinýho runnera McCoye a řeším jinou story. Asi nesehnali na Decka licenci.
Trochu nechápu, proč se ve scifi filmech často řeší city nějakých robotů. Je to vůbec relevantní a chceme, aby měli (nebo měly?) city?

 

wuxia
04.12.2023 13:04

Spajk: "Pronesl větu"... Jestli myslíš "it´s too bad she won’t live, but than again, who does?", tak tu neříká Deckard, ale Gaff. A Deckard si ji vybaví ve chvíli, kdy sebere toho jednorožce. Ten je mimochodem jeden z podstatných náznaků, že je Deck replikant. No a pokračování má názvu letopočet 2049...

 

Endyamon
04.12.2023 06:53

Videl si tú správnu verziu bez voice over (final directors cut)

 

spajk
03.12.2023 22:48

Hlásím se taky k případům, kdy první skouk vyvolal víc rozpaků než nadšení. Před 25 lety z videokazety na 55 uhlopříčce 4:3 crt televizoru Thomson mi to přišlo jako přechválená nuda.
Dnes druhý pokus a už to bylo o mnoho lepší.
Všechno shrnuje výbornej článek od Rouse. Škoda, že to byl divnej pavouk a dopadlo to, tak jak to dopadlo. Vedle ho číst nechodím, nebudu chodit na stránky mající v názvu metal!!!

Ani nevím, jakou jsem viděl verzi. Moje končila, jak Ford odcházel s tou replikantkou a na chodbě zakopl o origami jednorožce, vzal ho do ruky, pronesl větu a byl konec.
Škoda, že se víc nerozebíralo, zda byl Ford taky replikant nebo ne. Ford tvrdil, že nikoliv a Scott naopak, že to je jasné od začátku do konce. Za mě tam žádné velké náznaky nejsou, ale možná jsem je tam jenom neviděl anebo nechtěl vidět.
Co mě překvapilo, jak optimisticky film viděl dnešní dobu. Vlastně trefili jen obří lcd reklamy na budovách. Je to až zarážející, že takovou banalitu jako mobilní telefony to minulo a naopak létající auta ještě dlouho nebudou. Je to hodně zvláštní forma budoucnosti. Ale vizuálně je to v topu. Na to bych šel do kina hned. Škoda že v kinech se tyto retrospektivní projekce konají pomálu.
Ale vyšla pc hra kdysi, na to se mrknu.
Jdu na pokračováni z roku 2047...





 

-k-
01.10.2021 06:54

Krásně sepsaná recenze! Opravdu ten film funguje takto. Poprvé nuda, podruhé “když už to DVD mám doma, tak to zase zkusím”, potřetí to už není vůbec zlé a počtvrté hosanna halleluja kult je tady! 😂

 

J.Rose
08.09.2021 19:15

Endyamon: Tak toho jsem si teda nevšiml :-)

 

Endyamon
08.09.2021 14:34

Ďakujem za skvelú recenziu na môj osobný filmový klenot, opäť kopec info, čo som nevedel. C-beams speech jednoznačne vedie rebríček posledných slov pred smrťou.

Btw, ak ste náhodou nepostrehli, na akom stroji sa asi fotila táto neznáma partička v 86-tom? :)
http://www.crazydiamond.cz/iron_maiden_somewhere_in_time_recenze/2340 (tretie foto v recenzii).

 

J.Rose
06.09.2021 16:02

Prowler80: Uvidíš. Tomu filmu asi nejvíce sluší velké plátno, ale i doma si ho užívám. Gosling no... sem se hodí. Ta role málomluvného detektiva - replikanta, mu dost sedne. Nejvíce mě na tom ale fascinuje to prostředí. Budovy, móda, technologie. Tím myslím, jak to vychází z originálu, přičemž za ta léta došlo k logickému vývoji. Naprosto dává smysl, že to, co vidíš, vzešlo z toho, co jsi viděl v roce 1982. Jestli ti nevadí Denis Villeneuve a jeho režijní styl, tak by jsi mohl být spokojen.

 

J.Rose
06.09.2021 14:42

Konnie: Díky. Jsem rád, že se ti článek čte dobře. Někdy se té délky leknu když text pak skládám dohromady. Je to tak, vznik filmu je příběh sám o sobě. Má start průběh i pointu a někdy je to boj. Blade Runner vznikal v porodních bolestech, ale výsledek je jedinečný. Pokud vím, tak Harrison Ford byl z pokračováním více než v pohodě. Obzvláště poté když zjistil, že točit bude Denis Villeneuve.

Ghost in the Shell je zážitek. Mé první anime. Nemám ovšem patent na rozum a přiznávám, že se jsem si některé pasáže musel vracet abych vše pochopil. Pro zainteresované osoby hotové cyber-porno :-)

Stray: Roy Batty je pro mě rovněž neutrální postava. Pár lidí během své cesty sice odstranil, ale on si svůj život nevybral, byl mu přidělen. Záporák je Tyrrell. Stvořitelé si neuvědomují, že ty, v uvozovkách stroje, jsou od lidí prakticky k nerozeznání. Fouknou jim čtyři roky života a tvrdé nonstop práce na vzdálených koloniích. Prostě svině :-)

 

Pekárek
05.09.2021 22:03

Ghost jsem si pustil včera a je to nátěr, inu Japonci.:-)

 

Konnie
05.09.2021 21:06

J.Rose: Krásné čtení. Moc jsem si to užila a děkuju za to, ani by mi nevadilo, kdyby to bylo delší .-) Občas si při čtení Tvých článků říkám, že samotná geneze některých filmů od prvopočátečního nápadu po závěrečný střih by vydala na samostatný příběh. Jako řadového diváka mi kolikrát vůbec nedochází, co je za tím práce, námahy i emocí. A že někdy i ty negativní okolnosti můžou paradoxně přispět k pozitivnímu výsledku. Líbilo se mi, jak jsi psal o té Fordově nakrknutosti. Už jsem o tom kdysi četla, že se mu dost ulevilo, když to celé skončilo. Možná nebýt toho rozpoložení, nepřipomínal by mi tolik Humphreyho Bogarta :-) To by mě zajímalo, jak se tvářil, když mu řekli o tom pokračování... .-)
Ghost in the Shell neznám (předpokládám podle diskuse, že anime), takže jdu fofrem stahovat a těším se na shlédnutí :-). Ještě 1x díky.

 

Prowler80
05.09.2021 09:14

J.Rose: Pokračování jsem doposud neviděl. Zvažoval jsem, ale osobně nemusím toho Goslinga. Snad se k tomu někdy odhodlám.

 

Stray
05.09.2021 00:54

Taky se připojuji, skvělý článek. A neobyčejný film, v posledních deseti letch jsem ho skouknul tak třikrát, mám nějakou reedici na dvd - tak to asi bude ta verze, jak ji zamýšlel Scott původně. Zvláštní, že když jsem to kdysi viděl poprvé ještě mimo ten zakoupený kousek, tak jsem hlavního záporáka vnímal fakt záporně, ale pak když jsem si to dal po letech z dývka, tak vlastně ani ne. Zapeklitej film, jakoby ten neustávající déšť i mazal paměť z minulých shlédnutí.:-)

Ghost in the Shell, pokud je to ta věc se Scarlett Johansson, tak to je taky cool záležitost.

 

J.Rose
04.09.2021 14:50

Pekárek: Palec hore! Znám ještě druhý díl, ale na ten, údajně výborný seriál, jsem si ještě čas neudělal. Filmové adaptace se nějak bojím a dosud jsem nenalezl odvahu :-)

 

Pekárek
04.09.2021 14:40

Rose: starej animák.

 

J.Rose
04.09.2021 14:36

Pekárek: Anime nebo film z roku 2017? Znám pouze tu originální, anime verzi a to je opravdu síla. Spousta věcí z toho animáku byla více než inspirativní pro tvůrce Matrixu. Troufnu si dokonce tvrdit, že neexistovat Ghost in the Shell, nebyl by ani Matrix.

KrebsKandidat: Souhlasím minimálně s tím, že šlo o nej sci-fi roku. Mám pro ten film a režiséra celkem slabost. Pracoval na něm dokonce původní scénárista Hampton Francher. Vybavíš si ten úvod v kuchyni, kde dojde k souboji mezi K a replikantem? Přesně takhle měl začínat původní Blade Runner, akorát s Deckardem. Ale ano, určitě nemá pokračování takový myšlenkový přesah jako jednička.

 

Pekárek
04.09.2021 12:52

Včera, resp. dneska na artu stylově Ghost in the Shell:)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist