Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Stray
13.10.2021 11:47

Ono to není jen o tom, co občas zahlídneš v diskusi. Občas mě přijde i nenávistný mail, který třeba tvrdí, že za mými aktivitami je "iba ego", ale i když občas dojde k nějakému diskusnímu střetu, nikdy se nestalo, že by návštěvnost klesla a to je pro mne hlavní.
Teď se třeba asi na rok zastavil růst, možná jsme dosáhli možného stropu, nevím, ale určitě se neděje to, že by někdo někam hromadně odcházel.:-) S tím egem je to pravda, ale ne "iba", všechno co člověk dělá se zaujetím přeci nese stopy jeho ega, bez ega by nic nedávalo smysl.

 

Step
13.10.2021 09:49

Tomu rozumím, častokrát jsem to zaznamenal, takže reakci chápu :-), ale tohle fakt není můj styl. Rád sem chodím, protože víte o čem píšete a recenze máte fakt vypilovaný se vším všudy (např. poslední Accept, o tématických recenzích ani nemluvim - vynikající)

 

Stray
12.10.2021 16:59

V pohodě. Byla tam možnost, že jde o výsměch či provokaci. Ve vztahu k určitému minoritnímu typu čtenářů stojí tohle území už pár let na sudu se střelných prachem. To nelze popřít.

 

Step
12.10.2021 16:29

Díky za odpověď i vysvětlení:-)

 

Stray
12.10.2021 15:34

Ok, nikdy jsem neměl v úmyslu ji v této recenzi zmínit, stejně jako jsem neměl v úmyslu zmínit v jiných recenzích i některé jiné skladby na tam probíraných jiných albech, není povinnost zmiňovat každou skladbu, navíc jsem neměl nic co bych k ní řekl, opomíjené věci kolikrát dramaturgicky překáží, brzdí text a jsou tam navíc, prostě to tak u tohoto článku vyšlo, nepovažoval jsem to za nutné, ta skladba není na desce ani moc stěžejní a už vůbec není nějak extra špatná.

 

Step
12.10.2021 15:20

Nemyslím to špatně, CD návštěvuju už dost dlouho a některý recenze čtu opakovaně, akorát se nezapojuju do diskuzí.

V recenzi se rozebírala každá skladba zvlášť, a tak mě překvapilo, že o Colors (bez ohledu na to, že ji považuju za nejlepší z výše uvedenýho alba) není žádná zmínka, prostě jako by na albu vůbec nebyla. To přece není rýpání, ale standardní dotaz, proč ji autor vynechal

 

Stray
12.10.2021 14:21

Ale rýpáš, díky za starost, měj se.

 

Step
12.10.2021 14:02

Ahoj Strayi! Nechci rýpat, ale nevypadla ti z recenze skladba These Colours Don’t Run? :-)

 

Michal
03.09.2021 10:59

Moje nejoblíbenější deska Ironů a když ji budu brát pouze jako celek tak i včetně osmdesátých let. Bruce v životní formě. Jak vytáhne první refrén u Benjamina je neuvěřitelný (takové výšky si pamatuju snad naposledy z flight of icarus). Deska je neuvěřitelně promakaná, ale hlavně písně mají obrovskou atmosféru. Na rozdíl od většiny mám hrozně rád i otvírák a jeho refrén, který je posazený netradičně níže , ale opět má hrozně příjemnou atmošku. Podle mě je AMOLAD hrozně nedoceněná deska, určitě jedna z nejlepších od IM.

 

Petr
01.09.2021 20:13

Obal super. Je tam co zkoumat. Drsňák Eddie, nikoliv mutace s opičkou : ) Celé dílo dává smysl, neuvěřitelné množství melodií. Skupina má na tomto albu tah na branku jako málokdo. V Ostravě jsem prožil asi nejlepší koncert a za mě byl vrchol Benjamin.

 

Ancient_Mariner
31.08.2021 19:00

Co sa obalu tyka, suhlasim so Strayom, ze rozhodne nepatri medzi najhorsie. Fanusikovia ho nemaju radi preto, ze jedinykrat v historii siel Eddie do uzadia na ukor stvarnenia konceptu albumu. Soldier Eddie bol ale aj tak dost slaby.

 

Ancient_Mariner
31.08.2021 18:55

Stray: Treba uznat tu si Harris so Smallwoodom dali riadne zalezat na marketingu. Este davnejsie pred vydanim singlu vytvorili internetovu stranku, kde Benjaminova rodina hladala strateneho pribuzneho a cely cas ju potom updatovali a prizivovali tu historku. Myslim, ze to az po case odhalil v nejakom rozhovore Bruce.

 

Mauglí
31.08.2021 18:51

Nejlepší Maiden po návratu Bruce a Adriana, už jsem ani nečekal takovouhle kvalitu a navíc v parádním zvukového balení. Půjdu proti proudu, za mě nej song je jednoznačně “The Reincarnation of Benjamin Breeg” - nejdřív čarokrásný úvod a pak nastoupí těžkotonážní kytarový RIFF, kterým se dají i skály lámat! Pokud bych měl dát některé ponávratové desce plnej kotel, tak je to tahle - 100%

 

kuklač
31.08.2021 10:06

Dalsia lahodka od IM. Nesedi mi uvodna Different world a Lord of light. Zvysok parada za plný pocet. Senjutsu Senjutsu......uz sa to bliži. AMOLAD 85/10

 

Stray
30.08.2021 21:56

Tak pokud se v materiálu o albu dočtu, že námětem textu je podobná story, pak tomu holt věřím. Nedá se svítit, som iba človek.:)

Pro mne jsou nejslabšími songy na desce první dva kusy a pak právě sedmička Benjamin Breeg, vše ostatní je úplně super a na úrovni klasik z osmdesátek.:-)

Tak do týdne snad ještě článek na The Final Frontier, snad bude ta vůle neodevzdat průměr ještě chvíli udržitelná nad pomyslnou hladinou, už mi fakt padaj ruce.

Dík za komenty.

 

Ancient_Mariner
30.08.2021 20:00

Vidim, ze autor tusim naletel Mejdnom na tu ich story s Benjaminom Breegom, ktoru si vymysleli na propagaciu albumu :)

Teraz k albumu ... je to presny opak svojho predchodcu. Mozno s vynimkou For The Greater Good Of God nemozem o ziadnom songu povedat, ze by vyrazne vynikal a naopak The Legacy je asi jediny song, ktory ma velmi nebavi. Cele to drzi po kope a srsi z toho atmosfera a sposob akym sa to nahravalo. Za 80% je to urcite. V Reincarnation ... a Lord Of The Light mi vadia tie zbytocne instrumentalne intra, bez nich su to de facto paradne slapave heavy metalove songy. Zbavit sa ich, o minutu osekat Brighter Than a Thousand Suns a vyhodit The Legacy a hodnotenie by bolo aj za tych 90. V case ked to vyslo som zacinal frcat na prog metale/rocku, takze aj toto ma vtedy velmi bavilo.

 

Sanntrik
30.08.2021 10:56

Keď tento album vyšiel tak som mu nemohol prísť na chuť, vôbec ma to nedostalo ako to bývalo zvykom pri predchádzajúcich albumoch IM. Tak som ho odložil a po niekoľkích rokoch som si to opet pustil a začalo to fungovať.Opet výborný album asi len tomu treba dat čas. 9/10

 

KrebsKandidat
30.08.2021 10:29

Mám tento album rád, za mňa plný počet bodov.

 

lukáš
30.08.2021 10:04

A Matter of life and death
- tuto desku jsem nikdy v oblibě neměl. V mnoha písních je " 2 minutový kytarový úvod " a podle mě ty písně se měli seškrtat !
Na koncertech Maiden tuto desku přehráli celou.

5 z 10 možných

 


 

 

 

 

TOPlist