Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

-k-
26.08.2021 22:34

Díky za recenzi na můj nejoblíbenější horor. Ano, je to o času a místě, kdy člověk ke zmíněnému filmu přičichne. Já tohle dílo viděl na branném kurzu, v chatce, uprostřed lesů a s blbým dabingem. Ovšem charisma EVIL DEAD dodnes nevyprchalo a mám jej nejraději ze všech tří plnohodnotných ED částí. Dvojka je více profi, ale už o humoru a trojka už je jenom řachanda, kterou jsem ani nepochopil. Recenzovaný klenot bude vždy kultem kultů!

 

Lord VILE
23.08.2021 15:01

Třetí pokračování Armáda temnot, které navazuje na Smrtelné zlo II., je už opravdu horrorová komedie.Není to vůbec špatné, ale mnohem vyšší postavení v mém žebříčku má dílko Petera JACKSONa / BRAINDEAD 1992.

 

Valič
23.08.2021 10:41

V případě Evil Dead II se jedná spíš o přímé pokračování než remake jedničky. Původně měla být úvodní část filmu v podstatě rekapitulací událostí z prvního dílu, ale nakonec byly ze scénáře v rámci úspor vyškrtány všechny postavy kromě Ashe a jeho přítelkyně, a pár věcí bylo změněno nebo vypuštěno (zničení částí chaty a spálení Necronomiconu), takže to ve výsledku působí trochu zmateně.

Co se týče humoru, některé scény a speciální efekty v původním Lesním duchovi z roku 1981 dnes opravdu působí trochu komicky, ale nemyslím si, že by to byl tenkrát záměr tvůrců. V druhém dílu už černý humor hraje dost zásadní roli a Armáda temnot už je na něm vyloženě postavená. U remaku z roku 2013 už se člověk moc nezasměje (rozhodně se ale nejedná o špatný film), takže já za přímé pokračování kultovní trilogie považuji spíš povedený seriál Ash vs. Evil Dead (škoda, že byl kvůli klesající sledovanosti po třetí řadě ukončen). Na příští rok je ohlášen nový film Evil Dead Rise, ale vzhledem k tomu, že v něm opět nebude hrát Bruce Campbell, bych od něj nějaký velkolepý návrat ke kořenům nečekal.

J.Rose: Díky za obsáhlou recenzi (stejně jako všechny předchozí). To množství detailních informací a jejich začlenění do poutavě napsaného textu je opravdu obdivuhodné.

 

J.Rose
23.08.2021 07:52

cyberolas: Ono je vůbec zajímavé, že první čtyři filmy Raimiho jsou vlastně neustálou variací na jedno a to samé.

Within the Woods, je takové demo. Evil Dead už regulérní filmový horor s větším rozpočtem. Evil Dead 2 opět to samé, ale již dokonale vyleštěné a humor tu dostává daleko více prostoru. Armáda temnot už je čistokrevná komedie, ale pořád to vychází z té původní premisy, tedy kniha mrtvých Necronomicon.

Amatérsky film - jeho remake - remake ramaku a na závěr trhlá komedie.

Na počátku Raimiho určitě ani ve snu nenapadlo, že jednou pro Hollywood natočí Spidermana :-)

 

cyberolas
23.08.2021 07:25

Evil Dead 2 má vše, co má horror dle mého gusta mít. Je to absolutní jízda bez zdržování vykecáváním a stop motion triky mají v sobě poezii. Možná by stálo v článku zmínit, že je to vlastně remake jedničky, jen s více penězi...

 

J.Rose
20.08.2021 15:26

Obsolete: Já ti rozumím. Možná částečně záleží i na tom, kdy, a za jakých okolností se člověk k takovému filmu dostane. V před-pubertálním věku mě to zkrátka rozložilo na prvočinitele. Na druhou stranu kdybych film dnes viděl poprvé, asi bych i tak ocenil kdo to natočil, protože stvořit něco takového v jednadvaceti letech mi přijde neuvěřitelné.

Nicméně je to jak píšeš a dá se to vztáhnout i na hudbu. Existuje spousta zásadních a směr určujících alb, která mi absolutně nic neříkají, a pouze tiše respektuji jejich přítomnost. To je naprosto v pořádku. Jinak díky za pochvalu a chválím výběr hororů. Hellraiser se tu určitě jednou objeví :-)

Mimochodem na Facebooku Hivris článek popsal jako - Na samotě u lesa podle Sama Raimiho -, což mi přijde naprosto dokonalé a vtipné :-)

 

Obsolete
20.08.2021 10:48

Jsem hororový fanoušek a nadšenec ale prvnímu Evil Dead jsem nikdy na chut nepřišel.Absolutně nechápu co se na tom může komu líbit.Triky jsou příšerný ale to se dá pochopit a překousnout ovšem nulová atmosféra a nechtěně smešný rádobystrašidelný scény už ne(třeba scéna se smějící se Ashovou přítelkyní je něco strašnýho a debilního).Jediný co bylo dobrý je kultovní scéna znásilnění stromem.Dvojku mám rád,ta se ale nebere vážně a velmi mile mě překvapil remake i když reakce na něj byli dost rozporuplný tak mě se líbil hodně.Miluju strarý horrory jako třeba Halloween(1),TCM,Hellraiser,dokonce i pátek třínáctého dvojku a trojku ale Evil Dead prostě ne.Každopádně článek je výborný a vyčerpávající,víc takových

 

Fenris 13
20.08.2021 08:21

No jo, další klasika, byť raději mám druhý díl, právě kvůli té obří dávce černého humoru.

 

Kuklač
20.08.2021 05:54

Kultovy horror: ked som bol na zakladnej skole tak toto bol hit č.1. Hlavne scena s ceruzkou......

 


 

 

 

 

TOPlist