Boomer Space


Diskuse ke článku : IRON MAIDEN - Brave New World
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Pekárek
04.09.2021 12:25

Dnes znovu. Top skladba dnešního poslechu "The Thin Line ..." Kytarové legáto s nástupem Dickinsona v samém závěru prostě nemá chybu. Myslím, že museli tenkrát docela čumět, jak to tam narval.

 

Prowler80
19.08.2021 15:56

*byly desítky - soráč sobě samému
V letech 1998 a 2000 byli předkapelou IM tihle (tehdy s tím delším názvem), koukám v sestavě figuruje RF, ale zřejmě jsou neaktivní:
https://www.metal-archives.com/bands/Deeds/791


 

Petr
13.08.2021 09:49

Iron Maiden vrátili heavy metal do mainstreamu. V roce 2000 jsem byl v Chorvatsku na dovolené a z několika obchůdků každý večer hrálo album Brave New World. I CD jsem si tam koupil. Bylo to období euforie a jsem rád, že jsem si ho mohl prožít.

 

svydby
13.08.2021 08:04

lukáš: Gamma ray na turné k Brave new world předkapela nebyli. To byli až na turné k Dance of death.

 

Stray
12.08.2021 15:38

Letos ani nechtěl. Někdy v budoucnu možná, ale to bych věnoval jen nahrávkam, na které jsem v průběhu let názor znatelně změnil. Prostě nějak ten článek diferenciovat od tradičních oslav některých děl. Jinak mě strašně času zabiraj ty Maiden a už se těším, jak od října pojedu celý rok jen nově objevenou hudbu. Žádný podobně objemný retra, to ať si píše někdo jinej.

 

lukáš
12.08.2021 14:58

To Stray :
Nechtěl by si tu napsat nějaké recenze na slavné metalové desky , které měly či mají v tomto roce výročí ? Nebo pár vět k oné desce - jak si jí viděl v době vzniku a dnes ? Ve slovenském Rock hardu vyšel právě takový zajímavý článek o 30 deskách a pár větách ke každé desce. díky

 

Prowler80
12.08.2021 14:51

Tak to chápu. Ale zrovna v tom 88. roce byla burza většinou v neděli dopoledne. Tam bys klidně mohl zajít. Pamatuji, jak jsem tam o velikonoční neděli zamířil po skončení Metalového matiné v Lucerně. Toho dne byly tržby rekordní. No nic, měj se.

 

lukáš
12.08.2021 14:43

To Prowler 80 :
V roce 86 mi bylo 9 let.

 

lukáš
12.08.2021 14:38

Na florenci v roce 88 prodávali kazety z Polska, kde sis mohl koupit Kreator, King Diamond či running wild. Já si koupil kreator .

 

Prowler80
12.08.2021 14:22

lukáš: Proč na Florenci? Od roku 1986 byla oficiální burza ve velkém sále Slovanského domu. Postupem času se z toho stal doslova ráj pro všechny metalisty. Celej sál plnej metalu. Sám jsem tam měl dva stoly s prodejci/kámoši. Já dodal, voni prodali. Zisk jsme si dělili napůl. Nová LP, CD, časáky, nášivky, trička, překlady textů atd., vše s požehnáním oficiálních úřadů. Podobných tam byli desítky, moje zboží bylo nejlevnější.

 

J.Rose
12.08.2021 13:57

lukáš: Tu největší výhodu jsi vlastně napsal. Je to možnost volby, dnes si můžu svobodně vybrat. Koukat na koncert na YouTube, nebo na něj vyrazit. Koupit si cd, LP, stáhnout mp3, či flac? Je to na každém, a v tom osobně vidím tu největší výhodu. Samozřejmě mluvím sám za sebe.

 

lukáš
12.08.2021 13:46

To Stray :
Dám jeden příklad - Když tu poprvé hráli running wild, tak v Melodii byla recenze z koncertu a na jednu stranu s fotkou historie kapely. Port royal se tu dalo sehnat na florenci - burzy s kazetama, které neměli rádi st-báci. Já v té době chodil do školy a bylo mi 12 let. Takže shánění kazet s Running wild byl velký problém. Já měl dané kapesné. Tu fotku s tím článkem jsem si zamiloval.Potom vyšla videokazeta z turné Death or Glory.. V obchodech heavy metal žádnej. maximálně heavy rockovej Citron. Dnes posluchači metalu díky internetu a dalším ptákovinám si můžou najít tisíce fotek, videí z koncertů či překladů textů .. Opět věci co jsme jako mladí neměli.
Jak tedy dnes posluchač metalu vnímá ty kapely ? Myslím že ani na koncert nejde, má youtube.. osobně jsem rád , že jsem tu dobu v roce 88, 89 zažil. Více si cením heavy kapel a stále si kupuju originály.

 

Sanntrik
12.08.2021 13:25

Súhlasím s Lukášom že na Live after Death Bruceho výkon bol slabší a v niektorich skladbách sa dosť trápi aces high, halloween bé thy name...Neje sa čomu divid to turné bolo brutálne dlhé a narocne.Aj tak klobúk dole.

 

Prowler80
12.08.2021 13:21

Stray: Jó, to byl svět v cajku, pro mne rozhodně.:-)
Luky, tebou zmiňovanou recku prvního Keepera z Melodie si dobře pamatuji. Mám to někde doma. Bylo to červencové číslo z roku 1987. Jiří Koula v předmětném vydání též zrecenzoval mj. Fighting the World či Fashion by Passion. S celkovým vyzněním recenze lze souhlasit, leč Koula se v ní dopustil několika informačních lapsů, když mj. uvedl, že Kiske "uvolnil" kytaru M. Weikatha, který se tak může cele věnovat svému nástroji a jehož kytarové prolínačky s druhou kytarou K. Hansena jsou skutečným zážitkem. Samotné tvrzení, že Kiskeho hlas stoupá do takových výšek, ze kterých by se B. Dickinsonovi zatočila hlava, též není pravdivým. Nejvyšším tónem na prvním Keeperu je falzetový výkřik(G5) v nejdelší z kompozic. Naprosto stejnou výšku předvedl Bruce např. ve falzetovém výkřiku v závěrečné kompozici na albu Powerslave, pověstný jekot v TNotB začíná o tón výše atd. Šíře rejstříků modálních u obou výše jmenovaných v oněch letech prakticky totožné. Koulovo mylné tvrzení(zrovna v daném příkladu nebylo zdaleka ojedinělým) jest přesvědčivým důkazem o faktu, že jisté hlasové témbry působí na jedince bez absolutního sluchu zdánlivě výše, než je tomu ve skutečnosti. To nic nemění na faktu, že Kiske se už na jedničce prezentoval fantastickým výkonem. Pokud vezmeme v potaz, že prakticky celé album nazpíval ve svých 18 letech, jedná se v dané věkové kategorii o vůbec nejlepší metalový pěvecký záznam všech dob, pěvecká technika je v některých místech vskutku dechberoucí.

 

Stray
12.08.2021 12:53

Lukáš: Čili tím chceš říct, že když vycházel časopis Melodie a byla tam jednou za rok jedna malá fotka METALLICY, tak byl svět daleko víc v pořádku, kam se sere dnešek? :-) A i ty publicisté jak panečku psali, co?

 

lukáš
12.08.2021 11:40

Když vycházel ještě časopis Melodie, tak přinesl " články " o metalových kapelách. Některé staré Melodie jsem si sháněl a byl nadšený, když v Melodii byla třeba Matallica - fotka a na jednu stranu psaní o ní. V melodii 85 a 87 se objevily i další kapely -Iron Maiden a Helloween. U recenze Helloween Keeper mě fascinovala jedna věta - Zpěvák stoupá do takových výšin, že i Bruce Dickinsonovi by se z toho zamotala hlava ! Byl jsem nadšený jenom tím ,že tam byla fotka kapely o kterou jsem se zajímal. Dnes máme facebook a různé další ptákoviny. další generace posluchačů už neposlouchá muziku na bednách, ale na mobilu. Veškeré kamenné krámky skončili. A pokud mi chybí muzika, tak si jí musím objednat ze zahraničí.

 

lukáš
12.08.2021 11:27

Na desce Somewhere in time opravdu zpíval Bruce skvěle. Na turné ke stejnojmenné desce už to bylo horší. Důvod byl úplně jednoduchý - obrovské množství množství koncertů ! A když je hlas přetížený, tak si neodpočině. Je to přece jenom sval. K desce No prayer for dying na turné zpíval taky skvěle. Smallwood byl trochu blázen - jak se říká kuj železo dokud je žhavé. A to množství koncertů na Bruce hlasu se podepsalo i na Dvd - Life after death. Na turné Somewhere back in time je krásně vidět, pokud je hlas odpočatý, tak výkon zpěváká je výborný. na dvd Life after death je patrný propad hlavně v skladbách Aces High a Flight of icarus.

Téma Předkapela Gamma Ray.
gamma ray byla předkapela Maiden na turné Brave new world. Všichni čekali na hlavní hvězdy večera a úplně se zapomnělo na předkapelu ! Já byl v praze na konceru a blbec jsem si nevychutnal Gamma Ray. V té době byli Gamma Ray na vrcholu.

 

KrebsKandidat
11.08.2021 23:18

Podarená doska, veľmi podarená doska. Na koncert v Banskej Bystrici, nezabudnem, minimálne z troch dôvodov. Škoda, že nehrali Run To The Hills.
A pri tom, Wicker Man ma nepresvedčil, že to bude stáť za to. Ani Blood Brothers mi svojho času úplne nesadli.

Bruce a Iron je prosto vydarená kombinácia, väčšinou...

 

Stray
11.08.2021 19:42

Opět nesouhlas. Brian Johnsonovský období má Bruce hlasově skvělý. Z mého pohledu právě desku No Prayer For the Dying odzpíval úplně famózně. Nejslabší část kariéry naopak vnímám tu, kterou tvoří Dance Of Death (co do skladeb nejslabší deska MAIDEN s jeho hlasem) a Tyranny Of Souls (jako deska zbytků po štědrém dvojčeti Accident/Chemical...) a hlasově je nejslabší The Book Of Souls.

 

Ancient_Mariner
11.08.2021 18:21

Odbobie Tattoed Millionaire/No Prayer .../Fear Of The Dark je pre mna najslabsie v jeho kariere. Vdaka tomu divnemu drivu a la Brian Johnson, ktory tam vtedy daval su tieto albumy pre mna nepocuvatelne (okrem toho su na No Prayer aj velmi slabe songy) a to je IM a Dickinson moja srdcovka. Vtedy znel vazne zle a aj na zivych zaznamich pocut, ze hudba ho vtedy velmi nebavila.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist