Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Prowler80
25.05.2021 13:46

Zde máte jeden ze svých oltářů:
https://forum.guns.ru/forummessage/250/2666592-11.html

 

Stray
25.05.2021 13:11

spajk: Máš úplnou pravdu, na Down On The Upside rezonují LED ZEPPELIN vcelku dost, krásná deska co bude navždy trochu ve stínu Superunknown. Jasně, pro neznámost jsem FREAK OF NATURE ani neuvedl, té kapele to navíc kazí šampónkovej hlas.:-) Na Skunkworks mě hrozně baví to spojení roztřesených indie-kytar evokujících sound irských CRANBERRIES s typickým Dickinsonovým hlasem uzpůsobeným nové době. Ta fošna má opravdové kouzlo.

 

spajk
25.05.2021 12:52

Si vzpomínám na dobové recenze Down up the upside a nadšené reakce, že je tam cítit obrovský vliv Ledzepp.
Tak jsem to běžel koupit a ano, je to skvělá deska korunována výborným zvukem.
Skunkworks bych prirovnal spíše k Trampovym Freak of nature, ale ty zná podstatně méně lidí, takže Strayovo přirovnání sedí.
I když si myslim, že Down up.... už od grunge dost upouští....

 

Stray
25.05.2021 11:41

Tak on je to spíš dobovej rock s příchutí grunge, ne úplně čistej grunge. Zajímavá deska však každopádně, koupil jsem jí coby novinku tehdy v březnu 1996 na MC kazetě v Anglii a hrál jí ve walkmanu celou cestu zpátky + ještě Manic Street Preachers - The Holy Bible. Rok předtím se ztratil Richie James a auto bylo nalezeno poblíž mostu Severn jihozápadně od Londýna. Úplně vzpomínám na ten vichr a zimu, co na ostrovech panovala. Tam muselo být chladnějš než v Liberci.:-))

 

Konnie
25.05.2021 11:27

Stray: Děkuju za tip, tak to jsem hodně zvědavá. Prostě trapka na druhou, protože by mě ani nenapadlo si Dickinsona spojovat s grunge :-)))

 

Stray
25.05.2021 10:04

Konnie: Tak to máš před sebou skvělé objevování skrze grungeovou Bruceovu desku Skunkworks z roku 1996.:-) Přes tu jsem se vlastně trvale dostal k jeho sólovkám, to období jsem doháněl grungeové resty (poslechově byl 1996 u mne nejgrungeovější rok)a ta deska je stylově docela dost u SOUNDGARDEN Down on The Up Side. V době kdy ta horečka grunge probíhala, jsem vlastně poslouchal jen Dirt od AICH, tu a tam jsem koštnul Ten od PJ a Badmotorfinger od S., případně logicky NIRVANU. Spíš jsem na to hnutí nadával a vyhlížel nové MANOWAR, což byla mezi roky 1992 a 1996 celkem dlouhá časová štreka.

 

Konnie
25.05.2021 09:57

No, asi budu za trapku, ale na to, že mám IM hodně ráda, tak o Bruceovu sólovou tvorbu jsem ještě ani nezavadila... Ještěže nám to sem pan Vedoucí tak pěkně servíruje, aspoň si doplním vzdělání :-) Díky.

 

afro
25.05.2021 08:56

spajk> Já třeba vůbec fanoušek IM, potažmo heavy metalu nejsem :-), i když je samozřejmě respektuju. Dlouhý roky jsem znal jen hlavní hitovky díky živáku na VHS a první celistvá deska od nich, kterou jsem slyšel byla až No Prayer for the Dying, což nebyla dobrá volba. No a díky Strayovi si teď rozšiřuju obzory a hlavně souvislosti, což je bezva a poslechl jsem si i první desku třeba.

 

Stray
24.05.2021 21:55

Irituje je blbě zvolený slovo. Chápej, měl jsem po půlroce první dvě točený Plzně a cítil sem potřebu svůj pohled vysvětlit, v tomhle druhu hudby to u mne nikdy nebude bez emocí.:-) Prostě to nejde.
Hlavní myšlenka byla, že s Tattooed Millionaire jsem nevyrůstal, ale dostal se k tomu s dost velkým zpožděním a i když vždy budu víc oceňovat sólovky, které jsou jinačejší než ty stejné s mateřskou tvorbou kapely onoho sólového hudebníka, pak v případě Bruce a jeho debutu, to tak prostě výjimečně nemám.
V té prvé polovině devadesátých let jsem prostě toužil slyšet Bruceův hlas jen s tou instrumentací IRON MAIDEN, jen jejich style, jejich heavy metal. Co myslíš, jak jsem asi bral v roce 1994 Balls To picasso? Myslíš že jsem tu desku měl výše než No Prayer For The Dying nebo Fear Of The Dark? V té době ani náhodou!:-) Dneska? Totožné bodové hodnocení všechny tři.

 

spajk
24.05.2021 21:43

V pohodě, nemám s tím problém. Až na to sloveso irituje :-)
Já ty desky záměrně nehodnotil, bylo to myšleno, že od Accident začal dělat písničky blížící se strukturou stále více a více svojí mateřské lodi.
Což mi přišlo po prvních třech výrazně odlišných deskách trochu škoda.
Prostě skalni boys milujou ty svoje songy v E moll :-)
A je pondělí, jdu na Douga a jeho pondělní Maidenovské rozbory!

 

Stray
24.05.2021 18:40

spajk: Já Tvůj pohled chápu, ale je za ním i osobní vkus a neznalost toho našeho. MAIDEN jsou spešl útvar, to není jen tak nějaký heavy metal, zvlášť pak ne ta klasická alba do Bruceho prvního odchodu. Můj názor na všechny sólovky Bruce i všechny desky MAIDEN se dozvíte v nadcházejících týdnech a měsících, tak tedy ano, sólovky zrecenzované budou, všechny.
Mě třeba irituje na spajkovo názoru, že bere Accident i Wedding jako pokojné zařazení se na konec vláčku. Není tomu tak, jakkoliv jsem příznivcem nesvázanosti a teorie, že sólovky by měly vyjadřovat něco jiného než mateřská kapela, tak ty dvě alba cítím jako dělaná hodně od srdce a plná naprosto skvělých skladeb, rozhodně se mi líbí víc než Tattoed Millionaire. Pravda, období první Dickinsonovo sólovky jsem s ní nežil, doplnil jsem si jí až po přelomu milénia, v té době už jsem měl Balls, Skunkworks, Accident i Wedding, až pak jsem přičuchnul k Milionářovi s kérou. Trvalo to tak dlouho, protože jsem v mládí sledoval Headbanger´s Ball a jako thrasher prahnul po nářezech, tudíž ve snaze zachytit MEGADETH, TRESTAMENT, OVERKILL a SLAYER jsem na těch VHS kazetách Bruceho klipy odtrpěl, přetáčel. Žádnej strach v roce 1990 jsem přetáčel i POISON a CINDERELLU, ta zvědavost na měkčí hudbu přišla přirozeně po roce po dvou letech, zastavoval jsem u FAITH NO MORE Epic, páč mě fascinovalo jak je to jiný, měkký a dobrý. Takže, bez starosti sólovky Bruce budou, těším se na ně, protože ani jedna není špatná.

 

spajk
24.05.2021 18:19

No vždyť píšu Milane to samé co ty, jen jinými slovy. Bruceho solovky jsou jak, když se v dráhové cyklistice odpojí leader skupinky a v zatáčce vyjede oblouk az k mantinelu a zařadí se na konec.
S Milionářem se odpojil a někde u Skunkworks se nacházel v nejvyšším bodu zatáčky a pak s Accident nejen angažovanim Smithe a Riggse pomalu klesal a s Weddong se pokorně zapojil na konec vláčku. End of story.

 

Milan
24.05.2021 16:56

To spajk - Vydal 5 prvotřídních desek :-) A která zní nejvíc jako IM? Třeba poslední 3 sólovky zní hodně podobně jako některé skladby z posledních desek IM. Mě se osobně z Bruceho sólovek nejvíc líbí Skunkworks. Prostě našel odvahu udělat něco úplně jinýho a myslím, že ta deska je hodně nedoceněná. Jasně, pro pravověrný džískaře s nášivka to není, ale to setsakra dobrá deska.

 

spajk
24.05.2021 16:50

Já ty IM fanoušky stejně nechápu. Bruce vydá tři prvotřídní rockové desky a jim se nejvíc líbí ta která zní jako IM.
To jsem nikdy nepochopil...

 

afro
24.05.2021 15:52

Doufám a zároveň jsem už teď natěšen na recenzi a připomenutí nejlepšího alba Iron Maiden The Chemical Wedding. :-)

 

Prowler80
23.05.2021 13:25

Album mám raději než obě následující desky. Hodnotil bych asi 75%. Mým osobním favoritem byl vždy úvodní song, jejž skvělý Bruceův výkon sám o sobě povznáší na kvalitativně vyšší úroveň. Lidský hlas jest stále nejmocnější zbraní tohoto světa. Naopak nikdy mi nesedla Dive! Dive! Dive! Ta Bowieho All the Young Dudes v podání Mott the Hoople měla pěkný klip s dobovými záběry britské mládeže, ty v holky v sukních atd. Jeho vlastní verze se po letech vynořila až na kompilačce Rarestonebowie.
Na samém počátku července 1990 jsem zajel na koncert, velmi zdařilý. Ukončovala jej Black Night.

 

Stray
23.05.2021 08:23

No recenze na tu knihu tu není, ale jestli opravdu chybí, to netuším. Kniha vyšla jen v angličtině, do teď jsem neměl potřebu číst si knihy v angličtině a přesto jsem přežil. Neblbni, jasně že nebude.

 

lukáš
23.05.2021 00:44

To Stray:
Chybí tu recenze knihy - Autobiografie Bruce Dickinsona. V roce 2019 a snad i v roce 2020 k ní dělal semináře.
Bude ?

 

KrebsKandidat
23.05.2021 00:32

Najslabší album, ktorý som od Dickinsona počul. Pán snáď vedel, prečo ju nahral a keď mu v niečom pomohla, dobre pre neho.

Príde mi to mdlobé.

 

Petr
22.05.2021 12:19

Ono se taky traduje, ze na album dohlížel i Steve, údajně vyskrtal nejake motivy, které se “nehodili k heavy metalovemu zpěváku jedné z největších kapel světa”.
Album kromě par písni neznám, proto nehodnotim : )

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist