Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

J.Rose
15.05.2021 18:32

Vít: Rozumím. Rozhodně nežeru Refna od začátku do konce, což jsem v textu i zmínil. Zkrátka kontroverzní týpek. To co píšeš jsem zažil až u filmu Jen Bůh odpouští, tedy jeho další dílo po Drive. Zkrátka osobní preference každého. Doporučuji, stejně jako kolega trilogii Pusher. Nepoznáš, že jde o stejného režiséra.

Snad ti spravím chuť příští týden.

 

Vít
15.05.2021 16:42

Po přečtení recenze, jsem se namotivoval a po dlouhý době jsem si řekl, ze si dám nějakej kvalitní akčňák. Nechápu to adorování a na čsfd obvzlášť. Po super začátku to šlo z kopce, o hlavní postavě jsem se nic nedozvěděl, bylo mi fuk co se s ním stane, postupem času se to změnilo až v parodii, kde moje žena predvídala co se stane a nakonec jsme se dost nasmáli. Jen si myslím, ze to asi nebyl záměr režiséra😀

 

Endyamon
14.05.2021 18:35

Recenzia výborná, ale vyložene ma potešil rozbor Refnovej tvorby, jeden z mála režisérov, kde som vyložene chcel vidieť všetko, čo natočil (a paradoxne po Drive už som nevidel nič).
Drive ma v kine ohromil (výťah!), soundtrack som valil ostošesť, jediný film kde mi priteplený Gosling nevadil.

Jednoznačne doporučujem trilógiu Pusher, najmä trojku, kde našinec musí Srbovi Milovi fandiť proti Albáncom, skvele vygradovaná záležitosť.

Topka u mňa Bronson, ale za to môže Tom Hardy.

 

J.Rose
14.05.2021 16:34

Stray: Taková práce by se dotýkala jen prvního dílu k němuž vlastním hromadu dokumentů a podkladů. Četl jsem i knihu. Nicméně je to ten druh klasického díla o kterém už bylo vše napsáno a jak říkáš, fans vše stejně znají. A ano, extrémně obtížné téma. Rozhodně to aktuálně nemám v plánu. Naštěstí filmů jsou mraky :-)

 

Stray
14.05.2021 15:43

Stran Kmotra, aktivitám se meze nekladou, ale obávám se, že by to bylo na zpracování dosud asi nejnáročnější téma, jaké si tu měl. Nejen že by tam byla nutnost znalosti velké spousty okolností vzniku toho díla, ale ta sága má i spousty fans, kteří ty okolnosti více méně již znají, zkrátka byl by to oříšek z toho vybruslit se ctí a ještě přinést nějakou málo známou informaci. Prostě to není téma, které by šlo udělat více než dobře na posezení. Uč se na trochu menších filmech a jednou, třeba, na to dojde...

Z období tzv. divokého kapitalismu je mi dnes upřímně zle, ještě že jsem to v dané době tak neprožíval a staral se o svůj život. Nejhorší co mohlo přijít. Ty poměry, kdy si kde jakej gauner hrál na podnikatele, představují ještě nyní opravdovou stoku.

 

J.Rose
14.05.2021 13:44

Ozvěny divokého kapitalismu, první a poslední akční role českého Belmonda :-)
Opravdu bizár. Zkoušel jsem dát Nahotu asi před rokem a nedal jsem to. Na takový film člověk musí kolem sebe mít dobrou part a zásobu alkoholu...

 

DarthArt
14.05.2021 13:38

Takže je to vlastně taková americká "Nahota na prodej", kde hrál mafoše Jonák :)

 

J.Rose
14.05.2021 13:37

Kmotr by stál také za hřích. Mám rád celou trilogii i když třetí díl mi trochu kazí přítomnost dcery pana režiséra :-)

 

Stray
14.05.2021 13:33

Zvlášť pak postava Lucy Brasiho, kterou údajně hraje skutečný brooklynský mafián Lenny Montana, protože o to Coppolu velmi žádal.:-)

 

J.Rose
14.05.2021 10:49

Stray: Rozumím. No v porovnání s tím co za verbeš prezentuje Refn v trilogii Pusher, jde o učiněné seladony :-) Samozřejmě v nadsázce řečeno.

 

Stray
14.05.2021 10:40

Viděl jsem to předevčírem, abych prověřil článek. Bylo to podruhé v životě, co jsem si ten film pustil. Poprvé v době jeho vydání. Tehdy v roce 2011 se mě líbil, ale za těch deset let jsem si z děje nepamatoval už vůbec nic, věděl jsem jen, že tam hraje Gossling a že tam je ještě nějaká holka, to bylo všechno. Dnes se mě taky líbil, ale za takovou bombu, jako se o Drive dřív mluvilo, bych ten kousek nepovažoval.
Hlavní hrdina na mě dělal dojem týpka, kterej nemá co ztratit, kterej se tím životem prostě potlouká, jak se dá, rozhodně jeho propagaci od jeho šéfa, majitele mototechny, kdy o něm vypráví tomu grázlovi jako "o extratřídě", nechápu jen v rovině řízení auta...
K jednomu detailu z článku. Ty mastné špageťáky z Kmotra rozhodně nevidím jako nažehlené italské elegány.:-)

 

Hivris
14.05.2021 09:29

Musím si ten film taky připomenout, viděl jsem jen jednou a před časem. Tentokrát jsem si víc užil intermezzo s Dealerem, jehož první díl jsem naopak viděl mockrát. Druhé a třetí pokračování taky nebylo špatné, ale jednička je nepřekonatelná.

 

spajk
14.05.2021 08:49

Zdánlivě podobný příběh má i Collateral.
O tomto filmu vím, ale nikdy jsem ho nevidel.
Musim se podivat, recenze opět megalomanská a nádherná.

 


 

 

 

 

TOPlist