Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Pekárek
25.12.2023 21:52

Ten nápad Benjamina mi připadá strašně laciný, nikdy jsem na to neměl chuť. Filmy o zabijácích a vrazích mi už x let připadají z povahy věci stupidní. Co? Proč? Nač?...

 

Stray
24.12.2023 10:08

Tentokrát mě ten Brad Pitt v roli zvrásněného a postupně mládnoucího mutanta nebral.:-) V tom filmu je sice krásně zachycena nezvratnost stále plynoucího času a také uvědomění, že těch opravdu stěžejních a důležitých momentů v životě je jen pár, ale nedokážu přijmout ten hlavní nadpřirozený aspekt věci - že se někdo narodí jako stařec a všichni kolem to berou tak jako "OK".:-) Kdysi, při prvním shlédnutí filmu, jak se běh životů dvou hlavních postav zrychloval a potkali se věkově někde uprostřed, tak mě to rozbilo na sráč, teď tak nějak "jo dobrý, ale máte jen pár let"...i tak nepovažuju podobvný život za marný, nikdy se věci neodehrávají 100% dle představ, nikdy to nebude ideál, ale i tak, člověk by měl poznat a zachytit ty důležitý momenty, což určitě není snadné... nevím, možná je dobrý moc toho od okolí nečekat. Alespoň já používám tuhle metodu.

 

Tomáš
24.12.2023 09:47

Mě Benjamin Button nikdy nebral, myslím, že jsem to snad ani nezvládl na jeden zátah. Víckrát jsem viděl části filmu, které jsem si pak v hlavě spojil do jednoho celku.

Terazky jsem zkouknul Fincherova Zabijáka a není to špatný. V jeho tvorbě teda spíš průměr, ale obecně koukatelné.

 

Stray
23.12.2023 22:55

Uteklo patnáct let a ten Benjamin Button se mnou dneska vůbec nic nedělá, naprosto žádné emoce. Přijde mě to celkově jako otravná blbost. Přitom před tím jsem to měl za doják. Nevím, asi se něco změnilo. Hlavní ženská postava hraná Cate Blanchet mě tu navíc najednou přijde dost protivná. Jo a málem bych zapomněl, ten trtko v centrální diskusi nade mnou si myslí, že mne vpodvečer Štědrého dne vyprovokuje. Zívačka, Devinju.:-) Musíš se víc snažit. Hezké vánoce.

 

Hivris
10.05.2021 08:22

Já ten offtopic ještě trochu rozvinu. Je velká škoda, že v Čechách jsou upřednostňovány americké bijáky, které už dávno postrádají scénáristickou a režijní kvalitu. Tenkrát v Hollywoodu považuju za jeden z nejhorších filmů DiCapria i Pitta. Koukat se přes dvě hodiny na Breda, jak jezdí autem mi nepřijde zrovna super. Ale asi je to cool.

Osobně dávám přednost filmům z Islandu, Dánska, Polska, Japonska nebo i Íránu. Samozřejmě nejdou konzumovat tak zběsile jako americké seriály, ale zážitky přinesou o dost silnější. Přitom nemám na mysli nějakou nezávislou tvorbu, ale standardní filmovou a televizní produkci daných zemí. Dřív se tady podobný věci hodně špatně sháněly, protože distributoři v ČR na to dlabou, ale teď už je to lepší. Kdyby si někdo chtěl rozšířit obzory mimo USA a ČR, tak doporučuju server Aerovod nebo kanál HD Film Europe.

https://aerovod.cz/katalog/vypis

 

Pekárek
09.05.2021 23:28

KrebsKandidat: v poho:)

 

Pekárek
09.05.2021 23:27

to bylo na spajka

 

Pekárek
09.05.2021 23:27

A nejsou ty hvězdy v seriálech právě známkou úpadku?:) No spíš asi proměny trhu.
Na tom, co říkáš, ovšem určitě něco je, nějak to dopadne.
Koukám, že Petersenova Troya poroste:), mně se líbila vždycky:)

 

KrebsKandidat
09.05.2021 23:19

Mno, takto,v prvom rade, Pekárek, sorry za skomolenie prezývky/mena pred tým.

Plný úrad práce nezamestnateľných scenáristov :D

 

spajk
09.05.2021 22:28

Mně tyto služby celkem vyhovují, s tím že na velký plátno se dostanu stejně maximálně jednou za rok. Ale pro čistě filmové fans chodící do kina pravidelně, to bude hodně blbý, to uznávám.
Za mě v současnosti jsou tyto služby víc zajímavé než klasické filmy. Komiksovky před zeleným plátnem bytostně nesnáším, přiblblé komedie taky a na horory jsem moc bojácnej :-)
Naposledy jsem byl v kině na Tenkrát v Hollywoodu, to byla palba. Stará dobrá filmařina, to je moje :-)

Někdo to hejtí (Franta Fuka), že to jsou levné produkce a je to na výsledku znát. Nevím, co si o tom mám myslet, zatím mě žádný seriál, co jsem viděl nepřišel nijak ošizený. Ale možná jsem měl jenom štěstí a vybírám si tutovky jako Černobyl, Mělas to vědět nebo Mindhunter.
Navíc se v nich objevují čím dál víc prvoligoví hollywoodští herci, tak co?
Když už jsme u Spaceyho tak třeba House Of Cards, Dustin Hoffman v Luck, Tim Roth v Tin Star. A pak se objeví úplně neznámá herečka a zbourá všechna čísla viz Dámský gambit.
Myslím, že film/seriál stream platformy můžou v klidu koexistovat s klasickým velkým filmem.

Horší je když to dopadne takto https://www.csfd.cz/film/593112-troy-fall-of-a-city/prehled/

 

Pekárek
09.05.2021 22:01

Krebs: Stejně ty scénáře brzo budou psát umělé inteligence a ty si už dokáží poradit. Rozdíl poznáme asi jako dnes bicí automat:)

 

KrebsKandidat
09.05.2021 21:24

Pekarík: Skôr asi ide o to, že cez streamovacie služby budú majú "štúdia" lepšiu kontrolu nad výnosmi - nemusia sa deliť o zisky s distribútormi. Pokiaľ si teda spraví každá spoločnosť vlastnú službu. Ak by sa presadil tento model, tak to spravia napríklad tak, že odberateľ si zaplatí základ za službu a keď bude chcieť vidieť premiéru, priplatíš si za film - "lístok do kina".

Čo sa týka politickej korektnosti súčasnosti, tak to riadny priekak. Podľa mňa to ide celé do riti. Čudujem sa, že sa ešte nerobí kampaň proti Forrestovi Gumpovi, napríklad. Aspoň som to teda nezachytil :D

 

spajk
09.05.2021 20:54

Někde jsem četl, že Russellova prvni velka hollywoodská role byla o rok dřív ve westernu Rychlejší než smrt, kde si ho tvrdě protlačila Sharon Stone...

 

Stray
09.05.2021 20:42

L.A.Confidental je skvělej film. Možná první výrazná role Russella Crowea na americké půdě.

Teď jsem dal "Obvyklí podezřelí", opravdu nebyl kladný, ale kdo vlastně v tom filmu byl?:-) Když si o Tobě okolí myslí, že seš hňup s IQ 105 a ty máš přitom IQ 155, je vlastně hrozná výhoda.:-)))

 

Pekárek
09.05.2021 19:32

Jesus, teda myslím v jedné z hlavních rolí...

 

Pekárek
09.05.2021 19:16

To jsou všechno super bijáky.
Ještě poznámka, možná jak stárnu, tak už nestíhám, ale přijde mi, že film se vydal tou samou stream cestou jako hudba a covid to ještě zrychlil. Chybí v něm tudíž peníze. Hodně peněz. Všechny ty filmy a seriály od Netflixu atd. to nedokáží zakrýt. O animovaných komiksech nemluvě. Když se kouknu na výdělek Vetřelce, přijde mi (po přihlédnutí k inflaci), že film za sto milionů dolarů by měl dneska vydělat tak miliardu, resp. ještě více?, aby bylo možné mluvit o podobném komerčním úspěchu. Což je utopie. Uvidíme, třeba se to zlepší, ale pochybuju. Že by se do kin chodilo v podobné frekvenci jako na koncerty vážné hudby? Film čistě jako výplň mezi reklamou a artové filmy jako vinyly?
Film navíc daleko více řeší korektnost, takže pak se dá točit jen o vrazích, bezdomovcích apod.:) A pak ty role. Schválně Jesus Christ Superstar s jediným hercem tmavé pleti v roli Jidáše, jde o progresi, nebo o rasismus:)

 

spajk
09.05.2021 18:05

K-Pax je jasnej, ale co třeba L.A. Confidental? To je jízda!

 

KrebsKandidat
09.05.2021 17:54

Svet podla Prota, keď sa tu už hovorí o ďalších filmov Spaceyho. Zvyčajní podozriví sa mi páčil tiež.

 

Hivris
09.05.2021 11:50

Já si budu jména Keyser Söze a Kobayashi pamatovat napořád. Skvělý závěrečný zvrat, jedno z nejlepších filmových vyvrcholení.

 

Stray
09.05.2021 11:13

spajk: po pravdě film "Obvyklí podezřelí" jsem viděl asi jen jednou, někdy v devadesátkách na konci, a pamatuju si, jak nás to s bráchou vzalo, jak jsme se na konci řehtali: "hahaha on je to ten krypl" :-)))

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist