Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

spajk
09.05.2021 11:01

Strayi, tak to si pust Podezřelí aspon ještě jednou :-)

 

Pekárek
09.05.2021 00:24

JJ, asi to souvisí fakt s věkem:)

 

Stray
09.05.2021 00:11

Taky mám nejvýš z jeho filmů Americkou krásu. S odstupem let mě téma Klubu rváčů asi úplně přestalo imponovat, viděl jsem to asi třikrát, poprvé mě to dost bralo, to bylo v kině hned v roce 1999, pak dvakrát doma, ale to už je taky asi dvacet let, nějak jsem nikdy neměl chuť si to potom ještě pustit. Mám rád pohodlně vedený a uspořádaný život bez adrenalinu, emocí a rvaní.:-)

 

Pekárek
08.05.2021 23:32

Sedm mi připomnělo, že bych si někdy mohl dát znovu Klub rváčů.

 

Pekárek
08.05.2021 23:25

Já ho mám nejradši v Americké kráse.
Sedm jsem viděl jednou a stačilo. Biják skvělej, ale filmy a seriály o vrazích mi prostě nesedí. Nic zajímavého na nich v podstatě není, v reálu tuplem, prostě těžcí psychopati, často ve spojení s něčím jako sadismus apod. Jejich skutky ale celou řadu lidí fascinují, no, takoví už jsme my.:)
Samozřejmě studium jejich motivací, deviací a postupu bude namístě vždycky, chceme je co nejdřív chytit, že?:)
Zahrát přesvědčivě kladného hrdinu je daleko větší výzva.:)
Recka každopádně vynikající.

 

Stray
08.05.2021 23:06

"Obvyklí podezřelí":-), tam je ale dle mého Spacey s postavou onoho krypla kladný, ne? :-)

 

spajk
08.05.2021 22:41

Ve stejném roce vyšel ještě jeden film hoden těchto stránek a vícero shlédnutí.
Shodou okolností v něm hlavní zápornou roli (Verbal) hraje Kevin Spacey!
Ale nic jsem neřekl a kdyby tu šla měnit velikost fontu, napsal bych to tím nejmenším písmem....

 

J.Rose
08.05.2021 21:28

Jinak ale ano. Tracy vnímám také jako nevinnou oběť. Za její smrt může jednak chování Millse a pak pochopitelně s Doe, protože jde o nemocného a zvráceného člověka.

 

J.Rose
08.05.2021 21:22

Doe byl v civilním životě patrně novinář. Millsovi v závěru říká, jak je znepokojivé kterak si jakýkoliv novinář může za peníze u policie koupit informace. Tak zjistil kde Mills žije. Můžeme spekulovat co se v bytě odehrálo, každopádně o těhotenství mu pověděla sama Tracy, když prosila o život. Poslední den, když detektivové přijdou na stanici, řekne strážník Millsovi, že volala jeho žena. Jestli to byla opravdu ona, nebo z bytu volal Doe, to se nedozvíme.

O tom ostatním se dá spekulovat a pohled Spajka chápu. Osobně si myslím, že Doe je i přes celou tu věc s hříchy sadistický sériový vrah, jehož těší zabíjet. Mills se mu dostal na kobylku a tak mu to vrátil, přičemž to narouboval na tu svou ideu o hříších. Tedy i on je jen člověk a zhřešil závistí. Potřeboval mít jistotu, že ho Mills potrestá a tak Tracy zabil.

 

Stray
08.05.2021 21:02

Ale ona byla opravdu tím šestým hříchem, týkalo se to té její nespokojenosti (těhotná, špatný nový byt, bez práce), co si tak matně pamatuju, zazní to tam, ve scéně když Paltrow mluví s Freemanem v Pittově nepřítomnosti, akorát už nevím, jak se to dozvěděl Spacey.

 

spajk
08.05.2021 20:43

Ještě jsem si to ověřoval na Wiki, kde to je hezky popsané...ale....celou cestu v autě jim vyprávěl, že zabíjí jenom hříšníky a pak zabije nevinnou Tracy...
Dokonce jsem si chvíli myslel, jestli nešla na potrat, ale jak by se to Doe dozvěděl?
Kdyby ho nepotkali na chodbě, celý příběh by šel jinou cestou. Poznali ho a tak improvizoval a vymyslel to takhle. Chápu.
Ale pořád mi nejde pod vousy ten rozpor, kdy hlavní premisa filmu je, že zabíjím lidi podle JEJICH hříchů a pak zabiju nevinnou holku...
Divný
Ty její telefonáty si ted nevybavuju....

Někdy napiš Pouhou formalitu, prosím, tam to štymuje všechno!

 

Stray
08.05.2021 18:02

J.Rose: Je dobře, že sis zvolil pro své články právě tyhle stránky. Tady budou v dobrých rukou.:-) Jak jsem už řekl, ještě několik podobně vymazlených hudebních pisálků, tak aby byla většina dní pokryta, případně i dvěma lidmi zalternována, tak už se budu věnovat spíš "organizačně-funkcionářské práci", případně jen psát kdyby byl náhlý autorský výpadek. Vlastně největším úkolem po dokončení IRON MAIDEN pro mne už není žádnej seriál či pisatelský projekt, ale touha vystavět tady nejsilnější možnou pisatelskou sestavu pro celá dvacátá léta 21.století.:-)

 

J.Rose
08.05.2021 17:42

Spajk: Díky a co se konce filmu týče, tak o tom by se dalo diskutovat do nekonečna. Proč ne? Mám takové výměny názorů rád :-)

Doe trestal hříšníky a sám se jedním stal. Záviděl Millsovi obyčejný život a tím zhřešil. Dle jeho měřítek byl tedy po zásluze potrestán, přičemž Millse použil jako nástroj. Tracy měla holt smůlu.

Kdyby nedošlo k té konfrontaci před bytem a následné honičce, tak by Tracy žila. Doe byl zvrácený a myslím, že si vraždění užíval a zabití Tracy, se mu hodilo do krámu.

Mimochodem, co Tracy Millsovi asi po telefonu chtěla říct? Volala o pomoc, volal sám Doe? A co scéna v umývárně, kde se detektivové holí. Co chtěl Mills povědět, ale už to nedokončil?

 

spajk
08.05.2021 17:07

Viděno ještě z vhs krátce po vydání. Tenkrát jsem to tolik nedocenil, v devadesátkách se točila spousta zajímavých kriminálek (Uprchlík, Tah jezdcem, Poslední skaut).
Je fakt, že takhle hutná a temná byla málokterá. Dnes se pro jistotu kvalitní detektivky v Hollywoodu už netočí vůbec...
Fincher umí tyto noir detektivky úplně nejlíp viz skvělý Zodiac a velkolepá Netflix série Mindhunter. Poslýchá se, že Finchera ukecali do třetí řady. Třikrát hurá.

Dal jsem si to ted tedy znovu v původním znění a je to veliká paráda. Hlavně atmosféra a filmové řemeslo. A samozřejmě déšt. Miluju déšt!
Osobně mi tam Pitt moc nesedí. Co bude asi moje osobní animozita a začal jsem ho mít rád, až od Trojy. Freeman to ovšem zahrál excelentně. Tomu to prostě žeru i s navijákem a vypadá to, že vlastně vůbec nehraje. Možná proto o pár let později zazářil v podobných rolích ve Sběratelovi polibku a Jako pavouk.
Závěrečná pasáž dnes už není tak šokující jako před čtvrt stoletím, ale pořád se na to dobře kouká.
Stejně mi pořád hlavou vrtá smrt Tracy, která nespáchala žádný smrtelný hřích. Tam to trošku logicky dře, ale beru to jako scénaristickou obezličku.

Závěr patří fanfárám a pochvale před nastoupenou jednotkou pro autora článku.
Nejenže se to skvěle čte a člověk se dozví plno zajímavostí a oproti Limovi servíruje filmy, které znám.



 

J.Rose
08.05.2021 15:41

Díky za kladnou zpětnou odezvu chlapci. Pro pana Jana Tleskače: Ne, nepsal a ani nepíšu. Kdysi dávno bylo mým snem psát pro časopis Premiere, ale to už je pryč. Píšu si pro sebe a pár přátel už nějaký ten rok. Rád jsem dělával ještě krátká filmová doporučení na FB. Je příjemné mít možnost prezentovat články na webu, který má tradici a proč to neříct - dobré renomé. Mám zkrátka něco načteno a navíc žeru velké příběhy. No a za takovými filmy jako je třeba právě Sedm, stojí velký příběh. Snažím se tedy využívat faktografické informace a vkládat je do... řekněme dějové linky. Že se to někomu dobře čte, beru jako fajnový bonus navíc.

 

Jan Tleskač
08.05.2021 14:35

Dotaz na autora: psal jsi někdy profesionálně nebo za honorář? Stylisticky je to vynikající, máš velký talent.

 

Kelly
08.05.2021 09:58

J.Rose: Smekám bejsku před nastoupenou jednotkou. Brilantní film a stejně brilantní recenze. Já ho viděl poprvé v noci v autobuse na cestě do Francie do Tignes na lyžování. Takže né úplně kvalitní shlédnutí ale celý týden lyžovačky mě pořád pronásledovaly fragmenty filmu. Po příjezdu jsem si půjčil VHSku z půjçovny a dostal to teprve v plné náloži. Jednoznačně film, kde atmosféra je snad důležitější než myšlenka filmu. Konec jsem nevěřil, že natočili v Americe, možná Frantíci ale ne Holywood. Pořád patří mezi mých TOP 5.

 

J.Rose
07.05.2021 16:54

V článku jsem to nechtěl rozebírat ale diskuse, to je něco jiného. Takže ten přepracováný konec, pokud ho neznáte měl vypadat asi takto.

Poslední den obdrží Mills na policejní stanici zprávu o telefonátu jeho ženy (tento fragment je zachován i ve finální verzi). Volá zpět, vezme to Doe s tím, že mu závidí a zkouší si úlohu manžela. Oba detektivové sednou do auta a jedou na záchrannou akci. V bytě dojde k nějakému tomu dramatu a nakonec ke střelbě. Hurá, vrah je mrtev a manželka zachráněna.

S tím je Fincher poslal k šípku. Tak do vyjednávací hry vstoupil ještě návrh o změně obsahu v krabici. Měla tam být hlava jednoho z těch psů, co Mills choval v bytě. Tomu se ale vysmál Pitt a oponoval (celkem logicky), že kvůli mrtvému psu přeci nezabije člověka. Produkce si nakonec prosadila jen ideu o jakési šanci na lepší časy, naději. Fincher po domluvě z Walkerem tedy do scénáře nechal zapracovat poslední větu, citát Ernesta Hemingwaye.

PS: Špagety jsem měl dnes k obědu :-)

 

DarthArt
07.05.2021 16:09

Já jsem si článek v rámci svých čtyř redakčních čtení náramně užíval, ale jedno vím jistě - hodně dlouho si teď nedám boloňské špagety :) A také lasagne ... ale to je jiný příběh :)

 

kolemjdoucí
07.05.2021 11:28

Hivri: Oh, he didnt know - to uchechtnutí je dokonalé

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist