Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Mickej
28.04.2021 21:58

K Offspring mám veľmi kladný vzťah, po Americanu (vrátane) je to neuveriteľná jazda. A dá sa povedať, že vlastne predurčili moje hudobné smerovanie už navždy. Niekedy v 98 roku som už mal doma Ixnay...a keďže som dostal na meniny nejaký cash od babky šiel som si kúpiť na kazete aj Smash...no a keďže ho nemali a nádherne tam žiaril obal Best od The Beast od IM tak som si ho musel nechať pustiť a odniesť domov miesto Smash, potom to už nešlo zastaviť:-) Novinka je veľmi príjemná oddychovka, potešili ma.

 

DarthArt
28.04.2021 21:31

Mluvíš mi z duše. To zpomalení ve "Feelings" tu skladbu parádně nakopne. Z nejmenovaných je skvělá také titulka, první dvě úvodovky a samozřejmě "Why Don´t You Get A Job". To je jedna z nejpovedenějších rockových hitovek celé éry.

 

J.Rose
28.04.2021 21:17

Musím se přiznat že album Americana jsem nepokrytě žral. Trojblok skladeb The Kids Arent Alright, Feelings a Shes Got Issues, mě dostával do varu. To závěrečné zpomalení v jinak téměř metalové palbě Feelings nemá chybu. Skrze tohle album jsem se pak dostal k tebou vzpomínané kultovce Smash.

 

DarthArt
28.04.2021 20:47

Upřesňuju - "Americana" se mi líbila dokonce hodně. Když se koukám na seznam písniček, je to tam fakt jedna pecka za druhou. Samozřejmě pro toho, kdo má rád podobný typ hudby.

 

DarthArt
28.04.2021 20:47

Upřesňuju - "Americana" se mi líbila dokonce hodně. Když se koukám na seznam písniček, je to tam fakt jedna pecka za druhou. Samozřejmě pro toho, kdo má rád podobný typ hudby.

 

DarthArt
28.04.2021 20:33

Já jsem OFFSPRING před dávnými lety měl ve svých nejoblíbenějších kapelách - bylo to v době alba "Smash", které bylo ve své době jako výbuch z čistého nebe, spousta nápadů, strhující, jelo to jak rychlík ... fakt dobrý! A hlavně se to tady objevilo tak nějak zčista jasna, v Americe byl "Smash" hit už dávno a tady jsme o tom ještě nic nevěděli. Kámoš mi to půjčil nahraný na kazetě a já jsem valil bulvy, co to je. "Ixnay On The Hombre" byla taky dobrá a celkem mě bavila i "Americana", i když tamější hit "Pretty Fly" už byl hrozně kýčovitej (ale pořád to mělo dobrou melodii). Co se ale začalo dít od další desky, ten šílenej propad a kýče typu "Original Pranster", skousnutelný jedině tak na pouti nebo na americké střední škole :), to bylo dost smutný. Takže jestli nová deska (a prý i tam předtím) za něco stojí, bylo by to dobrý.

Jinak mám rád i drubou desku "Ignition" vydanou u Epitaph (majitel je zakladatel BAD RELIGION), je místy nečekaně melancholická, zvláštní zvuk, dobrý. A ten debut je zase takovej skejťácky punkovej, typická klubová scéna.

Na závěr - OFFSPRING mi v tom boomu neopunku přišli daleko zábavnější než GREEN DAY, kteří byli ještě mnohem slavnější, ale ty jejich alba mě moc nebraly. Ještě tak "Insomniac", ale slavné "Dookie" jsem docela odzíval. To už radši "American Idiot", to je fakt dobrá věc!

P. S. Koncert OFFSPRING v Malé sportovní hale v Praze po "Ixnay" byl neuvěřitelná párty. Neuvěřitelná!

 

J.Rose
28.04.2021 19:40

Nevidět to procentuální hodnocení vpravo nahoře, tak bych to dle čtivého a pozitivně naladěného textu odhadoval tak na 80%. Docela bych to i zkusil a tu skupinu si po dlouhých letech připomněl. Bandy jako Blink-182, Good Charlotte, nebo Sum 41, mi vždy lezli krkem, ale od The Offspring jsem to bral se vším všudy.

 


 

 

 

 

TOPlist