Boomer Space


Diskuse ke článku : IRON MAIDEN - Powerslave
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Stray
18.07.2021 08:24

Ohledně Powerslave, držím stejný názor, že je to jedna z jejich pěti nej desek, ale tenkrát v té diskusi jsem odvracel názor někoho, kdo tvrdil, že je to úplně nejlepší deska IM a to pro mne tedy nikdy nebyla. V recenzi jsem to všechno shrnul, to album jsem nikdy neměl za nejlepší od IM, ale vždy bylo v nejvyšší pětce.

 

Standa
18.07.2021 04:22

Zdravím všechny příznivce (nejen) tohoto portálu,

mám jenom drobný dotaz na Straye:

Vzpomínám si, jak jsi kdysi psal na Metalopolisu, že zrovna Powerslave od IM zase až tak nemusíš, neboť se na něm - dle Tvého názoru - nacházejí čtyři výborné skladby (Aces High, Two Minutes To Midnight, Powerslave, Rime...) a čtyři průměrné písně (zbytek).

Chci se tedy jenom zeptat: Jde tedy už (alespoň podle Tvého hodnocení) po těch letech o jeno z nejlepších alb IM, a tudíž se něco změnilo?

Ptám se jen ze zvědavosti a pro jakési "upřesnění", sám mám tohle album v top 3 od IM, tak mě to jen po těch letech zajímalo, proč jsi zrovna teď dal plnej kotel...


Jinak piš dál, rád čtu Tvé recenze.

Díky.

Standa (čtenář Metalopolisu od roku 2005...)

 

lukáš
15.04.2021 23:47

Těším se na recenzi Somewhere in time.

Je to nejoblíbenější album od Iron Maiden Karla Balčiráka ze Sparku.

 

Stray
15.04.2021 15:42

lukáš: Nějaký rozdíl tam asi bude, ale mě tohle nikdy nezajímalo.

spajk: Snaž se příspěvky o určitých osobách souvisejících s Metal Forever minimalizovat, mě tohle vždycky v daném dnu děsně negativně nabudí a pak se tón diskuse odvíjí úplně jinak, než bych si přál. Předem díky moc, je to stran Tebe opravdu moje největší přání. Neznám hnusnější hudební web a přitom je to všechno jenom kvůli jednomu člověku + jeho odporných nohsledech z řad čtenářstva.

 

lukáš
15.04.2021 15:32

To Stray :
Docela by mě zajímalo , jaký je rozdíl v hraní baskytary stevea a joeyho z manowar ?! U obou kapel je vepředu baskytara ... Díky

 

Stray
15.04.2021 12:20

od 70% výš - výborné až fenomenální desky, kde prakticky nepochybuješ o koupi, v případě 70% se někdy pro koupi nerozhodneš, podle preferencí kapely a stylu, ale pořád jde o uznání kvality a vysoce kladnou známku.
60% - povedená deska, přesně taková, jakou si čekal, ovšem s ničím navíc, s ničím co by v rámci tvorby dané kapely vybočilo a nebo ji posunulo nějakou vlastností mimo nezbytně nutný rámec.
50% - kvalita, ovšem neoslní, neurazí, střed, dobrá věc.
40% - deska kvalitně udělaná, ale vůbec tě nebaví, nedonutíš se to opakovaně pustit
30% - od této hranice dolu uýž začínáš operovat se slovem slabota.

 

Hivris
15.04.2021 12:00

Hele hoši, třeba vás s tím hodnocením seru (klidně buďme kontroverzní:)), ale můj hodnotící systém vychází do velký míry z obecného úzu. Čistě pragmaticky a matematicky by všechna "dobrá" alba měla být na 50%, ale to je v současně nastaveném bodování nereálný.
A že většina mnou recenzovaných kapel obdrží 70% - 80% vychází hodně z toho, že si vybírám desky, který mě oslovují a mají nějakou kvalitu. Kdybych dostával na blind CD od vydavatelství, tak tam ty slabší věci určitě budou.
Další roli v hodnocení hrají žánrové rozdíly a posluchačské preference.
To jen tak na vysvětlenou a zpátky k IRON MAIDEN:).

 

lukáš
15.04.2021 11:56

Poprvé Iron Maiden jsem slyšel , když mi bylo 11 let. Jeden mladší kluk z vesnice měl pl Life after death. Ale jen pár vteřin ..zaujala mě basa , ale víc nic.
V roce 89 jsem od kámoše dostal na kazetě Iron maiden - Seventh , Helloween - Walls .. Marně jsem si lámal hlavu, na které straně kazety je dotyčná kapela..
Poté dávali v televizi metalovej pořad - myslím že Tim sikes video show.
Těšil jsem se na klip k nějaké "řezničině " od Maidenů . Byl jsem ale velmi zklamán. KLip byl k písni Can I play with madness.

 

Stray
15.04.2021 11:43

Hivris o mých názorech ví. Celkem často spolu mluvíme. Jasně, že o známku až tolik nejde a důležitý se mě jeví hlavně obsah článku, já jen narážím na to, že když má někdo hodnotit u kapely formátu IRON MAIDEN desku, která určitě nepatří k nejhorším a vlastně pro něho ani k jejich nejlepším (i když je spíš lepší než horší), a pak zvolí známku zhruba 70%, tak je to při schopnosti dát něčemu (čemukoliv) od ARAKAIN 100% při nejmenším kuriózní.
O tom colalokovým brindákovi mi ani nemluv, po 25 letech od doby, co jsem jej poprvé střetl, můžu říct, že ho mám níž než pana Kamaru a pana Zungu.:-)

 

spajk
15.04.2021 11:17

Hivris je v pohodě, všechno za 80% :-)
Slyšel jsem LA Guns a White Void a oboje nadhodnoceno.
LA reálně max na 60%
WV max 70%

Ale o tu známku zas tak nejde, ne?

Hodnotit diskografie v jinem rámci než novinky, je nesmysl.
Souhlas se Strayem. Tak víme, kdo to na cz scéně zavedl, že?
Pro tupce malá nápověda: Fanta, Sprite, Mirinda :-)

 

Stray
15.04.2021 10:38

Co to je hodnotit v rámci konkrétní diskografie? To jakože každá i sebehorší kapela má nějaké své nejlepší album za 100% a ty další pak z této hodnoty klesají? Zvláštní ne? ČAD samozřejmě nemaj žádné album na 80%, stejně jako Bruce nikdy nenazpíval desku pod 70%. Američtí WARRANT ve chvíli svého největšího vzedmutí odspodu píchly do hodnoty 80% a pak se zas odklidili, zkrátka a dobře hodnotová stupnice by měla být neměnná, pevná a stejná pro všechny. Hivris třeba už dávno ví, že jeho styl vysokých známek je pro mne (když to řeknu co nejméně kontroverzně) hraniční. Je strašná spousta světově známých kapel, které by u mne nikdy nedorazily k hodnotě 80%, zvlášť pak ty hudební extrémy. Mohou se měnit autoři, může se měnit hudební vkus, hudební priority každého recenzenta jsou jinde, protože tahle věc bude vždy o subjektivitě, ale co by přece mělo zůstat pro všechny hodnocené objekty stejný, to je přeci právě hodnotící tabulka ne? Je jedno jakého druhu nahrávka je, od jaké je kapely a kdy vyšla, protože kontext by se měl vždy vztahovat k době vzniku díla i vývoji dané stylové větve, ale nemůže být 90% pro DEBUSTROL a 90% pro JUDAS PRIEST prakticky rozdílnou známkou. Ano, přesně tak, já sám bych DEBUSTROL 90% nikdy nedal, žádnému jejich albu, NIKDY.

 

stefanos
15.04.2021 10:34

Tak když čtu recenzi na kapelu, co neznám, tak uvítám porovnání s něčím, co znají všichni, ať se to dá zařadit, bych mohl napsat recenzi na neznámou kapelu z Pákistánu a dát 100% a kdo nesouhlasí, tak mu rozbiju hlavu a co jako?

Powerslave dám 90%

 

Demonick
15.04.2021 10:12

Prowler80:
Demonick ti samozrejme rad odpoví, ale nesedí cely deň na nete a webe Crazy Diamond...
Powerslave som samozrejme objavil až spätne po mnohych rokoch.
Iron Maiden a všetky albumy v rôznych takychto serialoch hodnotim v ramci konkretnej diskografie, takže je samozrejme obrovsky rozdiel, ak dam samostatnej novinke Asphyx či našich ČAD 8/10 a Powerslave "iba" 7.5/10.

 

Hivris
15.04.2021 08:06

První jsem slyšel Live After Death v roce 88 na no name veksláckém walkmanu. Do dneška mi mrazí při spojení Churchillova projevu a Aces High. Na druhý straně kazety bylo Love at First Sting od SCORPIONS. Pak ale začal brácha nosit domů DEATH, CRYPTIC SLAUGHTER nebo BULLDOZER a k IM už jsem se nikdy pořádně nedostal. Sedí mi spíš Dickinsonovi sólovky.

 

Mauglí
14.04.2021 21:58

to spajk: Ten maďarský kazeťák vyráběla firma BRG, měl označení MK 27 a když ho máma koupila, přinesla současně s ním i dvě kazety. Dechovku “U svaté Ludmily” pro sebe a “stříbrné” live album KATAPULT pro mě a pro mladšího bráchu. Tím mi, i když nechtěně, definitivně předurčila hudební směr, kterým jsem se tehdy vydal a už z něj nikdy nesešel. Psal se rok 1979 a o nějakých IRON MAIDEN tady ještě neměl nikdo ani potuchy.

 

Pekárek
14.04.2021 21:21

První jsem od IM slyšel Seventh, a to jako novinku. Nemohl jsem se ho nabažit. Při nynějším repete jsem se zasekl u Killers, které mě aktuálně dostalo. To je nátěr jak hovado.:)

 

Louža
14.04.2021 21:08

Já první slyšel někdy kolem roku 89 právě Live After Death ještě z elpíčka, který tehdy měl můj strejda. Mocná startovní pozice. Ten album miluju dodnes a to v četě cover a tak nějak celku. Každopádně jsem nikdy nebyl schopný doposlouchat milionáře do konce, stejně jako Skunkworks. Obě alba jsem úplně vytěsnil. Strašný sračky. Pro mě Dickinson začíná na výborném Balls to Picaso a i to Tyrany jsem nakonec vzal na milost. I když je to rychlokvaška bez Adriana, ale aspoň je to hevík...

 

Pekárek
14.04.2021 21:01

Jj, každý to má jinak. Za mě Balls:)

 

Pekárek
14.04.2021 20:56

Prowler: S tím Brichtou to bylo fajn, díky.

 

Stray
14.04.2021 20:28

Zajímavé. Každej to má prostě jinak. Pro mne je Tattoed Millionaire druhou nejméně poslouchanou Bruceovou sólovkou, méněkrát jsem si pustil už jen Tyranny Of Souls.:-) Staré Maideny samosebou jedu mnohem víc. Když vyšel Milionář, tak furt jely v Headbangers Ball klipy a já je na té VHS vždy coby nudu přetáčel, toho chlapa jsem chtěl vidět u Maiden, a celkově jsem se pídil hlavně po thrashi+FAITH NO MORE (Epic!!!). Byl rok 1990! V období No Prayer i Fear of the Dark jsem měl Maideny dost rád a hrozně mě zklamalo, že bruce pak odešel, z toho jsemk se dlouho nemohl dostat a z toho důvodu jsem ze začátku i dost ignoroval ten hype okolo Balls to Picasso. Až se Skunkworks a tou nouzí u Maiden jsem se shovívavě k Bruceově sólo tvorbě vrátil a uznal, že je vlastně docela dobrá.:-)

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist