Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Lord Džoudemort
09.04.2021 11:03

parádní je i audiokniha, film i vlastní knížka jsou samozřejmě také super, každopádně již několikrát jsem se snažil přečíst další knihy a zatím jsem zvládnul jen Pražský hřbitov. Každopádně seriál o filmech je super

 

Tomáš
08.04.2021 23:05

Recenze výborna

Knížku jsem nečetl, beletrie mě moc nebaví, film je supr. Právě to realistické ztvárnění středověku se mi hodně líbí.

A ani tuším 6-8? dílný seriál (na ČT snad předloni) nebyl špatný

 

Stray
08.04.2021 22:01

Jméno růže staženo, dostal jsem chuť si to o víkendu vychutnat po recenzi. Poprvé viděno asi v roce 1989, v dnes již neexistujícím mini-kině Jiskra v Plzni na Skvrňanech, taky mi na pár minut houplo.

Ještě je prostor přibrat sedmého pravidelného přispěvatele, ale lépe čekat v sedě se zkříženýma nohama, ledovým klidem a zapíchnutým kopím pod Carterem visícím ze skály, tak jako nějaký příslušník kmene Asinibojnců, než hekticky někoho popohánět. Ten pravý přijde a C.D. zvítězí.

 

DarthArt
08.04.2021 19:58

Stray: To bylo sdělení takové razance, až se můj telefon lekl a zkolaboval :))

 

Stray
08.04.2021 19:20

Tak to jo.:)

 

Pekárek
08.04.2021 19:16

Jsem myslel samozřejmě i Konnie:)

 

Stray
08.04.2021 19:03

:-) Jaké headhunterské schopnosti? Kluk se mi přihlásil, dal jsem mu šanci, v devíti oblastech z desíti má za jedna, v jedné za pět. :-) Je to zvláštní úkaz, nikdy jsem tu nikoho podobnýho neměl. Je tam cit pro poutavost textu a jeho melodiku, ale i emocionalita a dynamika, faktografii taky zná a umí ji zapasovat, ale jednu jedinou věc neumí. Fotbalovou terminologií bych řekl, že nám ho sem poslali na hostování z Táborska, páč mě napadá jediné jméno - Abdallah Sima, a bojím se pomyslet na to, až pochopí, jak funguje princip umisťování čárek mezi větami v souvětích :-))) -> ...Mbappé!

Darthovi jsem v telefonu vyrazil dech sdělením: BUDUJI VELKOU ČÍNU, kámo!:-)))

 

Pekárek
08.04.2021 18:44

Konečně film, který jsem viděl. Text jsem si moc užil. Autorovi i jeho spolupracovníkům děkuji. Nemá to chybu!

Michal: Výška té laťky mě začíná strašit.:-) Vypadá to, že se (a spolu) fakt držíme a že Stray navíc prokázal solidní headhunterské schopnosti.:-) Absence Sickyho a Subeera mě nicméně stále mrzí. Myslím, že každý vztah prochází krizemi, ten rozchod (resp. odchod) nutný nebyl. Ale co už, nějak bylo, je a bude.:-)

 

Stray
08.04.2021 13:20

J.Rose: V pohodě. Kolektivní kontrola a editace (jak ty říkáš post-produkce) je běžná součást práce těch médií, které za něco stojí. No a já holt asi chci, aby to tu za něco stálo.:-)

 

KrebsKandidat
08.04.2021 12:50

Za mňa je to veľmi podarená adaptácia knihy a nemám voči spracovaniu námietky.
Vydarená je i recenzia.

 

J.Rose
08.04.2021 12:23

Dík za pozitivní reakce od všech. Zásluhu má i Stray. Během postprodukčních prací na těch článcích, mi velice brzy došlo, že se z člověka snaží vymlátit maximum. Tedy v tom nejlepším slova smyslu. Můj největší problém (mimo dosazování čárek) je velikost textu. Nechci aby to byl román a zároveň chci říct co nejvíce. Dal jsem si tedy maximální limit 3000 znaků na článek a zatím to funguje.

Na spolupráci s DarthArtem se rovněž těším a jsem zvědav. Mimochodem Lima je jeden z elitních uživatelů na CSFD, který ovšem není arogantní (velký problém CSFD) a dá se s ním normálně bavit. Kdysi dávno jsem mu jakožto úplná nicka, naspal zprávu do pošty, týkající se seriálu Major Zeman a úplném v klidu a pohodě mi odpověděl.

 

pista
08.04.2021 12:03

Sakra.Mělo tam být vynikající recenze

 

Michal
08.04.2021 10:42

Skvělé!
Film jsem poprvé viděl v osmdesátých letech v letním kině v Novém Kníně, kam jsme jako haranti chodili na nepřístupáky, což byly v té době filmy jako Vetřelec, Čelisti, asi i Jak svět přichází o básníky (!!! :)) ... a Jméno růže, na které by nás ve městě nepustili. To kino kupodivu funguje dodnes, což je vynikající.
Později jsem přečetl i výbornou knihu, musím si to zopakovat. Film na mě funguje dodnes, včetně zmíněné scény :))).

A mimochodem, zdá se mi, že už tak vysoko nasazenou laťku v článcích letos přeskakujete s velkou rezervou. Super!

 

pista
08.04.2021 10:24

j.rose,vínikající recenze.

 

DarthArt
08.04.2021 10:18

Když jsem si text v rámci vnitropodnikového dění četl, říkal jsem si "ty vole, on nám ten Rose už ve třetím článku kvalitativně dotáhl Limu". Líbí se mi nejen celek, ale spousta aranžerských drobností, nápadů o čem psát, fakt dobrý, neotřelý, poutavý. Těším se na spolupráci, na tomhle bude radost participovat :)

 

Walram
08.04.2021 08:26

Skvěle napsaná recenze na fantastický film a vynikající knihu. K tomu bych doporučil i jednu z nejlepších českých rozhlasových inscenací (natočena v roce 2002), co jsem slyšel, s elitní českou hereckou sestavou.

 

Fenris 13
08.04.2021 07:30

Skvělé, skvělé! Jen houšť takovýchto filmových recenzí! Děkuji za připomenutí vynikajícího filmu a ještě lepší knihy. Přesně jak píšeš, Connery byl charismatický až na půdu, na druhou stranu Perlmana (Salvátora) by člověk z lítosti nejradši umlátil klackem :-) Každopádně bych chtěl každému doporučit knihu, neb i přes onu "ukecanost" při obdivování architektury nebo při popisování "řeky kacířství" je to kniha nesmírně čtivá a nenajdete tam pasáže, kde by tempo zvolnilo, maximálně se zvýší napětí. Navíc se dozvíte, proč ve středověké Itálii šlechtici pásli vepře :-) Pro mně je to stejné jako s Pánem prstenů, kniha i film jsou odlišné, leč naprosto skvělé, každé médium svým způsobem. Ne každému je ale shůry dáno, takže letos se bojím, že moje milovaná Duna bude, opět, na plátně sprzněna.

Jo a asi jsme to viděli v podobném věku neb pamatuji na scénu, kterou zmiňuješ v závěru a též mi při ní slušně zahučelo :-)))

 


 

 

 

 

TOPlist