Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Hivris
09.04.2021 10:05

Ještě jeden aktuální (a tradičně poněkud bizarní) cover od Roberta Frippa (KING CRIMSON) a jeho ženy Toyah:

https://youtu.be/S5WNeghQ-fA

 

Kuklač
04.04.2021 08:15

TNOTB prakticky nový začiatok kapely....pre mna ako skalného toto nie je ich naj fosna. Fantasticky album ale opať ....... velke veci este len prídu. 9/10

 

stefanos
04.04.2021 00:37

22 Acacia Avenue je parádní, nejlepší na desce. Kombinace názvu ulice a číslo popisné dokáže být nečekaně poetická.

 

lukáš
04.04.2021 00:32

The Number of the beast 7 /10
Piece of mind 10/10

The Number of the beast - obsahuje klenoty Halloweed ..., Children of the damned
- i mé málo oblíbené Invaders, Gangland


 

Stray
03.04.2021 23:37

Tady není nutné si honit péro, jen je třeba vést v patrnosti nejdůležitější alba historie metalu.:-) Ale zas prrr s tím, že bych se jako chtěl nějak angažovat, nejsem nějakej "Kalina", kterej by si vytýčil vštěpovat někomu nějaký dogmata, ať komoušský nebo nesmysly jinýho druhu :-), bavím se hudbou a za ty roky vím, že týpek z generace "Roots Bloody Roots" nikdy nemůže mít stejný cítění jako ten z generace "The Number Of the Beast"...:-)

 

Demonick
03.04.2021 21:23

Kľudne si tu nad TNOTB hoňte pero chalani, avšak v rámci diskografie IM (tak tieto dosky aj hodnotím) mám o dosť radšej ich nasledujúce nahrávky, takže prednešok to bude iba za 7,5/10.
Iron Maiden 8/10
Killers 6/10
The Number Of The Beast 7,5/10
Piece Of Mind ?/10

 

Endyamon
03.04.2021 20:37

22 Acacia Avenue považujem za skrytý klenot a nie za ťažký priemer..nuž, čo človek, to názor...

 

Stray
03.04.2021 19:06

Heh, 7,5/10 pro Number? Neblbni, IRON MAIDEN první poloviny osmdesátých let nejsou Whitesnake.:-)

 

Demonick
03.04.2021 17:36

7.5/10 - samozrejme nesmrteľná klasika, avšak ja ju radím o chlp za skvelý debut. Nástup Brucea samozrejme nemohol byť lepší a spevák tu ihneď predvádza svoje majstrovstvo, avšak ja sa dnes už tejto doske vraciam iba sporadicky - Gangland, 22 Acacia, Invaders (na pomery IM ťažký priemer), titulka, Run (tie skladby mám už tak opočúvane, že z nich chytám vyrážku), Children, Prisoner, Halloween (fantastické hymny, posledná menovaná možno najlepší IM vôbec!)

 

Prowler80
02.04.2021 13:37

Pekárek: Ona dotyčná coververze COF má celkem pět variací(drobné odlišnosti pěvecké, aranžérské; celková délka). Zdařilé jsou všechny, mně osobně se nejvíce líbí ta, jež zařazena jest na kompilačce Lovecraft & Witch Hearts. Dle krátkého náslechu v tom mají chaos i někteří autoři videí na YT, včetně kapely samotné. Mnou zmiňovaná zde:

https://youtu.be/GGOrgbYiXB4

Díky za tip na Wilderun, zajímavá coververze. Vedu v patrnosti tvou zdejší recenzi jejich posledního alba, tvorbu kapely jinak vůbec neznám, nová uskupení prakticky neposlouchám. Výjimku neučiním ani zde.:-)

Jo, ještě jsem opomněl zdůrazniti, že TNOTB s přehledem nejprodávanějším albem Mejdnů. Každým dalším rokem nalezne svého majitele pěkných pár desítek tisíc kousků, pročež celkový prodej dle oficiálních údajů loni překročil 15 milionů nosičů.

 

Mauglí
02.04.2021 12:31

Vynikající, obšírně pojatá recenze, jejíž přečtení jsem si cíleně odkládal na dnešní sváteční dopoledne a moc dobře jsem udělal. Desku znám samozřejmě nazpaměť, během ‘80 let jsme ji sjížděli do zblbnutí, ale pak se frekvence poslechů postupně snižovala a teď už vlastně ani nemám potuchy, kdy jsem ji celou slyšel naposled - jsou to roky a nebude jich málo.
Při čtení samozřejmě pecky do uší, rozjíždí to “Invaders” a pak už jedna super skladba střídá druhou. Je zajímavé, že i takhle notoricky oposlouchané album, díky přečtení skvělé recenze opět tak neskutečně naroste. Zážitek to byl tak silný, že jsem si to dal hned bez přestávky ještě jednou, potom jsem si byl zaběhat a co jsem si pak, nadopován endorfiny, pustil v koupelně během sprchy nemusím ani psát - dotřetice TNOTB!

 

Apucko
01.04.2021 06:28

Všechny recenze super. Díky. Na PoM se těším. Za mě nejlepší metalové album.

 

Stray
31.03.2021 22:41

Všem díky za příspěvky. Cením si toho a už mám sepsanou první A4 stránku k období Piece of Mind, čítající zatím celé tři odstavce, z nichž ani jeden se netýká popisu alba, byť se k němu s pátým a šestým odstavcem začnu přibližovati...

 

Pekárek
31.03.2021 22:37

Prowler: Jinak díky za další postřehy, včetně toho Flamenga:-). Mám rád historickou paměť a mně neznámé kontexty i další detaily, event. autentické zážitky.

 

Pekárek
31.03.2021 22:34

Prowler:
ad hodnocení:))
ad cover, COF jsou vynikající, kámoš si tenkrát tu limitku paní hraběnky koupil a byli jsme unešený:). To mi připomíná, že jsem stále neslyšel jejich cover Sabbat z japonské verze Midian. Z posledních coververzí mě dostali Wilderun se Seventh, pokud si neslyšel určitě zkus, i když to na tebe bude nejspíš příliš hipísácký:)
ad legáta Murrayho - jedna z věcí, kvůli kterým snesu i novější alba. Neznám zakulatěnější metalovou kytaru:-)

 

Hivris
31.03.2021 19:56

Taky se přidám s Hallowed Be Thy Name coverem - má oblíbená verze je od CEREMONIAL OATH (zpěv Anders Fridén)
https://youtu.be/Lr22KFTevHE

 

Sanntrik
31.03.2021 17:08

Moj najobľúbenejší cover Hallowed Be Thy Name je od Machine Head,

 

Prowler80
31.03.2021 15:14

Sakra, to je to dlouhý. Nezdálo se mi. Soráč.

 

Prowler80
31.03.2021 15:13

Vše podstatné sděleno ve výtečné recenzi. Absolutní hodnocení, jímž album obdařil Stray, tomuto výtvoru vpravdě archetypálnímu náleží zcela právem. Osobně jsem za všechna ta dlouhá léta známkou nejvyšší ocenil pouhých(?!) 27 metalových alb. Ano, vím, Peky, je to málo.:-) Já však odmala posud ovlivněn zůstávám tvrdou školou domácích i zahraničních recenzentů(např. Kuře v hodinkách kdys v Melodii průměr toliko 3,4/5 - tedy podstatně méně než třeba krátce předtím debut The Progress Organization - Barnodaj). Záhy po několika výposleších předmětnéhož zaujal Bruce post mého nejoblíbenějšího pěvce své doby. Jistě, bráno čistě exaktně, není vokalistou zcela komplexním, jeho slabinou byl vždy čistý rejstřík falzetový. Však na jeho jedinečném registru modálním již během působení v Samson zaznamenati lze masivního progresu, jenž po nástupu k IM nadále excitován k téměř naprosté dokonalosti. Nadto obdařen oním charismatem, jež masy mocně vábí, pročež nejen pro mne jednoznačně nejlepším metalovým frontmanem všech dob.
Závěrem již jen stručný pel-mel. První sólo ve skladbě titulní náleží k mým vůbec nejoblíbenějším. Dave zde, s drobnou asistencí wah-wah pedálu, dokazuje, že zcela hoden jest přezdívky, jíž jsem jej kdys obdařil. Vskutku mistrovská ukázka jeho legátové techniky. Skladba dočkala se nesčetných coververzí, leč této výjimečné kytarové práci nepřiblížil se žáden z instrumentalistů ni na dosah, ač začasté šlo o hráče relativně technicky disponovanější. Inu, vše je relativní.
Za vůbec nejvydařenější coververzi IM všech dob osobně považuji Hallowed Be Thy Name v provedení COF. Právě proto, že nesnaží se otrocky připodobniti Bruceově pěveckému stylu(zde by to zřejmě ani čistě teoreticky možné nebylo), na čemž si mnoho renomovaných pěvců notně zuby vylámalo. Stačí namátkou připomenouti někdejšího koncertního provedení DT, LaBrie se s tím pral statečně, leč v nižších polohách často neznělý, evidentní problémy i v pasážích vypjatějších, což u tohoto typu středního tenoru jeví se býti faktem vcelku překvapivým.
Před koncertem v El Pasu(zde se informace občas liší), jenž uskutečnil se v srpnu 1982, střetla se s členy IM vnučka posledního náčelníka kmene Cree, by kapele vyjádřila svůj vděk za textovou složku hitovky Run to the Hills. Počátkem téhož měsíce zakoupil jsem v obyčejné hamburské trafice dva pohledy, na nichž vypodobněn obal alba(britský původ čumkaret s logem EMI). Jeden zaslal jsem na adresu naši, neb sestra slavila narozeniny, druhý sousedovic Bohoušovi. Byl to takový experiment. Choval jsem v sobě jisté pochybnosti, zda právě tyto dorazí na místo určení. Následně vcelku mile překvapen, neb bez viditelné úhony stalo se tomu tak, byť trvalo to celý týden.
V souvislosti se Strayem zmiňovanou MTV taková noticka. Prvním odvysílaným hudebním klipem této hudební stanice 1.8. 1981 logicky stala se jediná hitovka uskupení The Buggles - Video Killed the Radio Star(česká verze Saturn - Potmě nám může rádio hrát). Když Horn a Downes(samo později též ASIA) dosti překvapivě objevili se v řadách YES(tato sestavička žel starý kontinent prakticky opomenula), stávalo se, že znenáhla začali preludovati onen motivek z refrénu VKtRS, což prý spustilo ohromnou odezvu ze strany tolerantního publika, jak jsem se kdys dočetl.
Jo, ještě jsem si vzpomněl, že Children of the Damned hráli po dlouhých letech během The Book of Souls World Tour, v Praze zazněla v Edenu 2016 hned po dvou skladbách z The Book of Souls. Osobně jsem ji tehdy živě slyšel teprve podruhé. Omlouvám se za chaotický příspěvek a případné chyby. Nečetl jsem to po sobě, jsem poněkud mimo. Tě bůh všem.:-)
P.S. Velmi si cením názoru o generaci mladších posluchačů, kteří chápou výjimečnost alb, ke kterým náleží toto a jemu významově obdobná.

 

Smolik
31.03.2021 11:04

Invaders jako otvírák mi přijde také jako slabota. Ale Hallowed By Thy Name je pro mne naprosto signifikantní IM pecka, která má vše. Pravděpodobně i pro mne jejich nejlepší song vůbec a na koncertě musí zaznít vždy. Recenze výborná, díky za ni.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist