Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Petr
30.03.2021 22:51

K albu jsem se dostal až na kazetě z x té kopie, a v té době jsem měl naposlouchano Killers a jeden koncertní živák : ) Překvapilo mě jak je na albu Hallowed méně agresivní. Ale jinak asi není o čem diskutovat, svět bez Apple, Google a The Number by nebyl v pořádku. Malůvky Eddie-ho to je nesmrtelný vizuál jako kráva.

 

Sanntrik
30.03.2021 16:54

Takže tu nie je o com debatovať, úžasný album. Môj vôbec prvý album od IM ktorý som počul prvý krát pred cca 20 rokmi, a bavy ma dodnes. Nikdy sa mi neopočúvala ani jedna skladba. Toto je jeden z albumov pre ktorý som začal počúvať metalovu hudbu. 10/10. Ďakujem za výbornú recenziu

 

Jan Tleskač
30.03.2021 16:34

Super napsané. The Number Of The Beast byla první metalová deska, kterou jsem slyšel, točil jsem ji ve dokola prakticky do zemdlení. Tričko s motivem tohoto alba bylo zároveň prvním, které jsem si pořídil a hrdě ho nosil do školy v době, kdy metalu zvonila hrana a všichni kolem poslouchali Nirvanu nebo The Offspring. Báječná léta to byla: první lásky, první letní festivaly, první víkendové kalby u kamarádů - a soundtrackem tohoto období mého dospívání pro mě dodnes zůstala třetí řadová deska Iron Maiden. Dokonce jsem o ní psal na gymplu slohovku a naše krásná a mladá slečna učitelka, do které jsme byli všichni kluci ze třídy beznadějně zamilovaní, mi za to dala jedničku s hvězdičkou :-)

Souhlas s Endyamonem, že těch dvou "hlavních" songů už jsem přeposlouchaný a na koncertech bych je klidně slyšet nemusel, ale to je jako říct, aby Slayer nehráli Raining Blood, Judas Priest ať vynechají Painkillera, Sabati se vyprdnou na Paranoid a tak dále. Prostě to nejde, jsou to největší hity kapely ze zásadního období. Vrchol desky je jednoznačně závěrečný vál, pro mě nejlepší metalová skladba v historii. Tam je úplně všechno, neuvěřitelné. Jednu dobu ji Harris a spol. naživo nehráli, což mě hrozně štvalo, ale už se jim do setlistu vrátila. Opomenutý klenot je 22 Acacia Avenue, ten by měl na koncertech také mít místo a zejména Children Of The Damned, kde se Bruce pěvecky žene někam k nebesům, neskutečná nádhera. A velký souhlas s postřehem ohledně The Prisoner, ten nevyužitý potenciál je pro mě dodnes záhadou, ale i zde kvituji, že se do live setlistu navrátil.

Jasných 10/10, takhle se má kurva dělat muzika!

 

Endyamon
30.03.2021 15:19

Báječne zhrnutá recenzia, ďakujem!
Určite 100% album, škoda, že titulku a RttH mám príšerne opočúvanú z nespočetných live nahrávok. Preto vďaka za Invaders a Gangland, ktoré mi aj dnes zneju sviežo.
Hallowed Be Thy Name – tam je všetko, o čom ‚epický’ IM kedy bol. Melodika, tvrdosť, sóla, text, postupný rozbeh,jednoducho najlepšia IM skladba ever.

 

Leo
30.03.2021 14:22

Super recenze, všechna čest autorovi, čte se to skoro samo. Taktéž jsem se dozvěděl nové informace.
Měl jsem tu výhodu, že mi kamarád nahrál Number z LP na kazetu a nějak se mu povedlo nejprve nahrát stranu B. Takže pro mne dlouho tato deska začínala titulní skladbou a byla to absolutní šleha. Až později jsem zjistil, že pořadí skladeb na LP je jiné.
Zajímavost co se týče obalu zmiňoval S. Harris v dokumentu na ČT art. Původní barva nebe byla šedá, ale pro první vydání v tiskárně změnili šedou na modrou.
A Total Eclipse se objevila na reedicích jako č. 8 po Gangland a před Hallowed.

 

Mickej
30.03.2021 11:28

Invaders mi teda nikdy k srdcu nejak enormne neprirastla, ale nemam s nou zasadny problem, beriem ju ako sucast pre mna absolutne zasadneho albumu, ale je pravda, ze The Number...by bol ako otvarak urcite lepsia.

 

J.Rose
30.03.2021 10:07

Nikdy mě nenapadlo, že může být skladba Invaders vnímána tak negativně. Už jsem tohle tvrzení ale párkrát slyšet. Je fakt, že jsem také nikdy nepochopil, proč album nestartuje titulní šlehou, na druhou stranu to album znám od dětství a skladba Invaders mi nikdy vyloženě nevadila.

Mimochodem, obsahově nadupaný článek. Některé věci jsem vůbec nevěděl.

 

Metalirium
30.03.2021 09:13

Invaders je pre mňa jedna z najstupídnejších skladieb od IM a najhorších začiatkov albumu v histórii vôbec. Takto len 90%.

 

Hooya
30.03.2021 00:57

Škoda, že pořádně odpíchnout album se Maideni naučili až na Powerslave. Co je to za nápad dát na začátek takovou slabotu jako je Invaders (ten refrén bolí), když mají v rukávu titulku s dokonalým intrem?

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist