Boomer Space


Diskuse ke článku : MOONSPELL - Hermitage
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Honza
01.05.2021 21:24

Nesedí mi soft verze Moonspell,Fernardův hlas mam rád hrubśí.Chybí mi tam syrovost a dravost.Vzpomínám na prvni alba Wolfheard,Ireligois,Antidote,a vrchol Memorial a Night Eternal.Od alba Alpha a Omega to kouzlo už nefunguje.Co je po tom už mi nesedí.A Hermitage mě nepřesvědčilo.Patřím ke starým fanouśkům,ale věřím že si nové najde,já už k nim nepatřím.

 

racik
21.03.2021 15:31

Skvělé album, zatím se mi zdá nejlepší za hodně dlouhou dobu, možná od Butterfly Effect. Nesází na hitovost jako Extinct, je víc o atmosféře míň na první poslech. A vlastně je spíše víc rockové než metalové.
Osobně nemám problém s žádným jejich albem, Darkness and Hope i The Antidote mám vysloveně rád, na chvostu jsou pak Memorial a Night Eternal, kde díky sázce na tvrdost přišli o svůj ksicht.

 

zdenos
17.03.2021 21:42

Já mám z Hermitage daleko větší radost, než z historického alba o Lisabonu, které bylo přehnaně tvrdé a zkrátka mi nesedlo.

Hermitage má hity: úvodní suita, obě klipovky, zamyšlená Entitlement, riffy nabušená Apophtgmata. Skvělé.

Novodobý top (Extinct) sice nepřekonán, ale i tak spokojenost. 85 procent.

 

Muf
14.03.2021 16:38

Poslouchám Moonspell od jejich začátku po dnešní dny. Vybírám obvykle podle nálady a je u nich z čeho vybírat. Novinka se mi líbí. Má temnější zvuk, na který si ucho za chvíli zvykne. Nicméně když jsem nedávno hned na to poslouchal Wolfheart, tak jsem si opět uvědomil, kam většina dnešních kapel směřuje. Pokud by se nebáli vlivu doby a zachovali zvuk z 90, tak by to bylo o kus poslouchatelnější. I tak nápaditá deska, která stojí za koupi. Kvalitní zvuk už bohužel nacházím jen u některých progrockových(metalových) kapel.

 

Mbody
09.03.2021 17:20

U mna megaspokojnost na 90%, najzaujimavejsi material od Sin/Pecado. Tie floydovske vplyvy su skvele, vobec cely album prekypuje originalitou, odvahou byt progresivny a muzykantskym fortielom, co som u Moonspell videl naposledy v 90s...

 

Smolik
06.03.2021 18:59

Typické neurazí-nenadchne. Je to příjemné, vlastně asi ani ne zklamání, ale určitě se to zařadí mezi slabší díla jejich kolekce. Mám rád Irreligious, Extinct, Sin/Pecado, k těm se vracím nejčastěji. Obávám se, že s novinkou to tak nebude.

 

gin
06.03.2021 10:39

Hirvis. Taky to tak vidím. Už 14 dní se snažím. Do sluchátek, do prostoru, v autě a i když mám Moonspell ve velké oblibě, stále nic. Nemám vlastně problém s žádným jejich starším albem, ale asi budu patřit k těm jedincům, co nové cd nepochopili.
I když se neztotožňuji, recenze moc hezky napsaná.
Nej alba: Irreligious, Extinct, 1755.

 

Hivris
06.03.2021 08:49

Já váš optimismus z Hermitage nesdílím. Album mi přijde jako ležák naředěný vodou z kohoutku. Ty nápady tam pořád jsou, ale už nemají říz.

 

Vatutin
05.03.2021 20:54

Hezká recenze. Přesně potvrzuji své podobné pocity z novinky, stejně tak podepisuji také svůj negativní vztah k prostřední části kariéry Moonspell, nebo radost z desek SIN Pecado, nebo Extinct. Možná škoda, že autor nepřekročil svůj současný odstup od kapel jako je Paradise Lost a třeba právě Moonspell, neboť deska je velmi povedená a pokud jí člověk věnuje čas, tak velmi potěší. Podle mne by jí slušelo 80%, ostatně většina recenzí v zahraničí hodnotí často i výše.

 


 

 

 

 

TOPlist