Boomer Space


Diskuse ke článku : LENKA DUSILOVÁ - Řeka
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

Stray
25.12.2020 20:21

DarthArt: Genetičtí nepřátelé... haha :-))

 

DarthArt
25.12.2020 20:19

Jo a vždycky mi byli děsně nesympatičtí členové LUCIE - Koller, Kodym, Chovanec ... snad jen Dvořák mi přijde trochu víc ok. Nic mi ti chlapci neudělali, ale když se na ně podívám, prostě vím, že jsou to moji "genetičtí nepřátelé" (prosím brát s nadsázkou) ...

 

Stray
25.12.2020 20:17

DarthArt: Však víš, že taky hodně dobrý.:)

 

DarthArt
25.12.2020 20:16

Mě se LUCIE hnusila hlavně díky takovým těm popěvkům typu "Sex je náš", "Troubit na trumpety" a podobně. Totéž u prvních dvou WV. "Černý kočky mokrý žáby" bylo najednou nadupanej, špinavej a uhánějící rokenrol, balady byly skvostný, i klipy byly dobrý, třeba u "Laura" se povedlo úplně všechno. Výborný album, od toho dalšího mě to zase už ale nezajímalo. Od tý doby už jen jednotlivý hitovky typu "Pohyby" nebo "Medvídek". Ale na tý trojce šli každopádně strašně vpřed, první dvě alba mi pořád přijdou jako takovej postpubertální bigbít (teď se na mě asi snese sprška nevole :):).

 

Pekárek
25.12.2020 19:54

Darth:))
Sluníčko jsem si koupil v bazáči tak před 10 lety. Kdybys mi někdy kolem roku 1996 řekl, že se o ně budu jednou zajímat, poslal bych tě do prdele.:) Bylo mi to odporný. O Lucii nemluvě:) Tam přišel zlom tuším s druhou Kollerovou sólovkou.
Stray: Díky

 

carcass
25.12.2020 19:46

Lenku Dusilovou uznávám jako super zpěvačku s přesahem, ale nikdy jsem si od ní nic nepustil, a nemíním to měnit :-). Byl jsem kdysi na jejím koncertě, který podporoval nějaký její tehdejší jazzový projetk, hrálo se ve velkém kostele, no a to prostředí bylo pro tu intimní hudbu dokonalé, líbilo se mi to, byl jsem tam tehdy i s exmanželkou, která z toho byla vyloženě nadšená a pak si doma od ní i něco pouštěla :-). Je fajn, že tady v Česku máme takové super zajímavé zpěvačky :-)

 

DarthArt
25.12.2020 19:35

Stray: Souhlas, i když tu filozofickou debatu jsme spolu zatím nevedli :)

 

DarthArt
25.12.2020 19:34

Já jsem v Dusilce úplně mimo, poslední písnička, co jsem od ní zaznamenal, byla "Holka magor", což už je, pokud se nepletu, déle než třeba pět let :):)

Viděl jsem ale dvakrát koncert SLUNÍČKA. Poprvé v Brně na velodromu na nějakým open-airu, kde ještě hráli staří hardcoroví SUPPORT LESBIENS. SLUNÍČKO tehdy bylo blesk z čistýho nebe, po koncertě tam "kemplovali" na trávě mezi lidma, takoví hipíci. Hudebně se mi to hrozně líbilo - takovej bigbít-grunge s takovou ruskou melodikou .... mi to přišlo. Proto jsem pak na ně šel, když předskakovali v Liberci LUCII na turné "Mokrý žáby". Musel jsem se přemáhat, protože LUCII jsem v té době z duše nenáviděl, ale tam mě naopak zaujali a album si pak i koupil. Na tom koncertě a následném jediném albu mě ale už SLUNÍČKO moc nebavilo, seděla mi k nim právě taková ta raná zkušebnová nevycválanost.

Pancho měl pak po rozpadu kapelu LOS PANCHOS a album "Řezy" (někdy 97), ale singlovka "Zasněnej" byla pěkná blbost, tak jsem po tom už dál nepátral. To ta "Růženka" od SLUNÍČKA byla aspoň dobrá písnička. Jo, a hrozně se mi hnusil obal SLUNÍČKA, to obrovský břicho kytaristy na obalu jsem nechtěl mít doma .... tehdy jsem ještě netušil, že jednou budu vlastnit podobný :)

 

Stray
25.12.2020 19:31

Pekárek je borecká posila. Pisatelsky i lidsky obohacující. Hrozně rád se s ním bavím po telefonu, o hudbě, o aspektech života.:-) Týmovej hráč co dokonale naplňuje možnost osobitosti a vysoké článkové kvality, která si získá přízeň odběratelů a je u ní pravděpodobná možnost povýšení mojí laťky dál.

 

spajk
25.12.2020 19:19

Jmenuje se to Pancho - Divokej kraj. Nevím, jestli zrovna ty to oceníš, je to jednoduchý kytarový poprock.
https://youtu.be/7Ghp-Db37js
https://youtu.be/-ogZe21s_IY

 

Pekárek
25.12.2020 18:57

Spajk: Jsem to napsal rád, se Strayem jsme o tom mluvili už dřív, šel jsem i do CD.
CD Sluníčko jsem bohužel někam zašantročil. Na tu sólovku se juknu. Díky za tip. Hlavenková nakopla i mě:) Prostě mládí a 90. léta = jízda:-). Prostě mládí....
Tu dnešní polohu ji spíš věřím. Takže se nezmiňuju ani o stylizaci.
Teď napíšu pár metalových desek, bude-li čas:-)

 

spajk
25.12.2020 18:38

Já Dusilku zas mám rád a kupuju její desky až od Baromantiky. Vypadá to, že ji Hlavenková hodně otevřela oči. Viděl jsem jí i naživo jen sama s kytarou a looperem. Je strašně drobounká a subtilní.
Desku už mám samozřejmě doma asi 3 týdny, ale vic jak poslech jsem zatím nezvládl. Hlavně že otravuju kluky s recenzí. Ještě jsem ji nečetl, nechávám si jí k poslechu. Jsem rád, že tu je a že jí psal Pekárek.


Dřív jsem jí rad vůbec neměl, přišla mi jak Kollerova milenka slušně řečeno. Možná syndrom vyrůstání bez otce, někde jsem četl, že jí vychovala jen maminka. Měla hodně vyzývavé vzezření a tipuju jí na sex, drogy, rokenrol.

Jednookej Pancho. Dobrá historka od Valiče. Mám tu jeho pozdější kapelu Los Panchos a jeho skvělou písničkářsky pojatou solovou desku.
Prý snad i vyučoval hře na kytaru. Medávno jsem ho viděl na fb. Zarostlej jak Krakonoš.

 

Valič
25.12.2020 17:27

Kluci, pokud máte u vás opravdu samé „krásné, jemné, citlivé, zranitelné, voňavé“ holky, tak vám to celkem závidím. To já jsem vyrůstal na vesnici, kde se většinou ženské od chlapů na první pohled lišily pouze tím, že měly o něco menší kníry (těch pár výjimek si samozřejmě rozebrali šohaji s těmi největšími grunty).

https://youtu.be/mnAixO2ixm0?t=72

Stray, DarthArt: „Paní Valičová“ pravděpodobně samopal složit neumí, ale nedávno jsem náhodou zjistil, že má v mobilu mezi předplacenými časopisy i „Zbraně a náboje“. Prý to jedno číslo dostala zdarma v rámci nějaké reklamní akce, ale já se spíš obávám, že si buď přečetla, co jsem o ní v místních diskusích v posledních letech psal, nebo zjistila, jaké Youtube kanály jsem si nedávno přidal do odběrů:

https://youtu.be/e3px2WvZIZg?t=40

Novější tvorbu Lenky Dusilové vůbec neznám, takže nemám ponětí, jak je na tom momentálně s něhou, romantikou a jemnocitem, ale kdysi jsem byl na koncertě její původní kapely Sluníčko, na kterém se snažil jejich kytarista během asi desetiminutové přestávky způsobené nějakými technickými problémy bavit diváky. Mimo jiné tam zazněla i věta „Hele, ať vám Dusilka ukáže kozy!“, na kterou Lenka bez zaváhání zareagovala: „Klidně, ale ať vám nejdřív Pancho ukáže čůráka.“ Pak si ještě vybavuji hlášku „Kdo si nekoupí naši novou desku, tomu do roka a do dne přestane fungovat řitní svěrač a stráví zbytek života s igelitovým pytlíkem.“. Když k tomu připočtu ještě dvojsmyslné texty typu „Jsi má růže z Jericha, co voní, ale nepíchá.“, tak to byl ve výsledku hodně zábavný zážitek. :-)

 

Tomáš
25.12.2020 15:14

Tak zase musím přiznat, že času mám (na hudbu) asi nejvíc za posledních 20 let.

Home office, rozvod a single, odrostlejší dítě žijící v jiné zemi - prakticky i při sportu furt něco poslouchám. Letos jsem ještě skoncoval s TV, takže i tady jsem získal nějaké další hodiny týdně na poslouchání muziky.

Přesto se té nové muziky valí taková kvanta, že to není v lidských silách naposlouchat. Zejména, když si občas člověk pustí i nějaké starší věci. Berme to ale jako příjemné starosti.

 

DarthArt
25.12.2020 14:25

Já mám času, kolik chci. Prostě jsem si to tak v životě zařídil, abych se nestresoval víc, než je nezbytně nutné. V minulosti jsem na přemíru stresu párkrát ošklivě dojel a už to nechci opakovat.

 

Pekárek
25.12.2020 14:11

Tomáš: mám to podobné. S tím časem bohužel také.

 

DarthArt
25.12.2020 14:10

My jsme měli takovou amatérskou (přesněji řečeno diletantskou :) kapelu, v ní jsme měli krásnou holku s kytarou, a bylo to fajn. Bohužel, když jsme to namířili do black metalu, holka si založila folk/rockovou kapelu a bylo po kráse :(

 

Pekárek
25.12.2020 14:10

Darth: technologie tam mám. S druhým odstavcem souhlas:). Sexualitu bych rozhodně nepodceňoval.:)

 

Tomáš
25.12.2020 14:00

Tož já se musím přiznat, že nejsem žádný kovaný metalista, spíš rocker. A jak stárnu, nebo zraju, tak se otevírám i dalším stylům, interpretům a pod.

Mně se třeba i za mlada hodně líbili ženské rockerky - Hole, Sheryl Crow, L7, právě Lenka, Garbage Co může být víc sexy, než krásná holka s kytarou (už jen krásnější holka s basgitarou alá Melissa auf der Maur).

No a teď objevuji i různé písničkářky, alternativní scénu, trochu elektroniky. Silná je teď vlna moderních interpretací tradiční/ lidové hudby.

Nejkrásnější na tom je, že máme obrovskou svobodu výběru. A ten výběr je neskutečně široký. Blbý je, že den má furt jen 24 hodin, občas člověk musí pracovat a prostě se to nedá stihnout všechno vyslechnout...

 

DarthArt
25.12.2020 13:59

Jo, to se asi hodně změnilo. Budou v tom ale asi hrát roli i současné technologie - takový to, že si můžeš dneska všechno zařídit, nahrát, zpropagovat i vyprodukovat sám. V době, kdy to všechno sedělo na vlivným chlápkovi v kanclu, kterej byl vzhledem k tomu kvádru a mercedesu i pořádnej mačo, to bylo určitě pro holky těžší. A ženský v hudbě taky hodně experimentujou, což si v analogových časech troufnul málokdo zafinancovat. Bylo by to na debatu u piva, doufám, že ji zrealizujem, až budem naočkovaný....

Jinak je ale žena za vznikem většiny hudby. Jak vznikla většina kapel? Kluk chtěl holku, ona ho přehlížela, tak vzal do ruky kytaru ..... ;) Většinu tvůrčího pohybu inspirujou holky, jenom v tý Trojský válce se to nějak zvrtlo ... :)

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist