Boomer Space


Diskuse ke článku : CORONER - Grin
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Stray
16.12.2020 05:25

Nevím, co je na adoraci SMASHING PUMPKINS nepochopitelného. Sice je zde krom mě chválí zatím asi jen jeden čtenář, ale i tak si myslím, že ta deska špatná určitě není.
SODOM nedehonestuji, jen prostě moc nepřesvědčili, dodali nutné minimum k tomu, aby se řeklo, že jde o docela dobré album. Asi mě příště recenzentsky zajímat už nebudou.
CORONER jsem si nově oblíbil a mám všech pět alb, ale tahle experimentální věc se mě nelíbí. Vypnuto po minutě.

 

Alda
15.12.2020 20:09

... těm, kteří docela nepochopitelně adorují nový S.P., a dehonestují Sodom..
C O R O N E R !!!
https://www.youtube.com/watch?v=Av3jjaCbNbA

 

stefanos
12.12.2020 20:18

Nevadí mi to poslouchat, ale chybí tam nějakej příbeh třeba že se někde vožrali a měli na sobě křiváky a rozmlátili auto nebo tak...

 

Widl
09.12.2020 10:11

V kontextu doby a toho jak alba vycházela je každé jejich album krásně jiné. Plné nápadů a touhy hrát a skládat zajímavé věci. Úplná tvůrčí erupce, tolik nápadů vtěsnaných do 5 alb za 7 let. A každé album o krůček dál. Jiní by z toho těžili desetiletí :) Moje nejoblíbenější thrash kapela, která si zasloužila rozhodně větší úspěch. Na nové album jsem víc než zvědavý.

P.S.: Až budete mít možnost vidět naživo, neváhejte. Koncerty jsou parádní, chlapi fakt umí hrát. Je to takový ten druh koncertu, kdy si myslíte, že to všechno někdo ze zákulisí pouští z desky :)

 

Stray
01.12.2020 09:49

Je to štědré, velmi štědré hodnocení.:-) V podstatě se rozhoduju mezi 60 a 70%. SODOM nakonec píšu já, vykšeftoval jsem recenzi s Pekárkem, kterej se bude věnovat tomu, čemu spíše chce - Dusilka, Kaťata. Nic proti SODOM, ale tahle deska nevybočuje zas až tolik z těch průměrnějších, lehce nadprůměrnějších věcí jejich diskografie. U In War And Pieces jsem možná přestřelil, ale kdo nemá nějakej slabší moment?:-)

Urazit určitě jen proto, protože na tomhle webu se předpokládá, že zde aktivní osoba už o tom všem taky trochu něco ví, tudíž že se jí nemusí navážno připomínat, že SODOM je zcela jiná hudba než AC/DC.:-)

 

Valič
01.12.2020 09:20

Stray: U Tebe mi přijde 70 % jako hodně štědré hodnocení vhledem k tomu, že jsi kdysi dal In War And Pieces, což je podle mě o něco lepší album, známku 4/10. Tenkrát mi to samozřejmě způsobilo závažné psychické trauma, a dokonce ještě teď se občas uprostřed noci budím se srdceryvným křikem a hrůzou vytřeštěnýma očima. :-)

Nevím, proč by se někdo měl kvůli mému komentáři urážet. Prostě jsem jen chtěl říct, že každá z těch dvou kapel operuje v jiném teritoriu (nějaké společné fanoušky ale určitě mít budou), a srovnávat jejich novinky mi přijde podobně absurdní jako řešit, jestli je lepší jídlo svíčková nebo štrůdl. :-)

 

Stray
01.12.2020 05:24

80% ode mne SODOM za to aktuální album určitě nedostanou. To by bylo fakt šílenství, nejsem nějaký načuřený metalový maleček od hnědých. 70% je naprostej strop se všemi pozitivy a vydanou pisatelskou vstřícností.
Mám se za Tvůj vážný přístup ("S AC/DC bych Sodom určitě nesrovnával...") urazit? :-)))





 

Valič
30.11.2020 22:44

S AC/DC bych Sodom určitě nesrovnával, ti se pohybují v úplně jiném vesmíru, ale když zůstanu u těch metalových veteránů, kteří v poslední době vydali nové album, tak třeba ti noví Benediction mě baví o dost víc a mám chuť se k nim pořád vracet. Od Genesis XIX jsem po rozpačitém dojmu z prvních zveřejněných skladeb moc nečekal, takže jsem zklamaný určitě nebyl, ale pochybuji, že se někdy zařadí mezi mé nejoblíbenější alba kapely. Zatím to vidím spíš na slabších 80% a nemyslím, že by se to hodnocení s dalšími poslechy nějak výrazně zvýšilo. Otázka je, jestli v blízké době nějaké další poslechy budou. Momentálně mám spíš chuť si pustit Persecution Mania nebo Tapping The Vein. :-)

 

Stray
30.11.2020 21:50

Novej SODOM je docela dobrej, ale určitě ne tak dobrej jako nový AC/DC.:-)

 

zdenos
30.11.2020 20:54

Já jsem vlastně s tím novým SODOM spokojený. Minulá deska byla na poměry SODOM poměrně moderní - samply, zdvojené vokály, produkce. Decision day byl takový závěr trilogie

IWAP - nejpromakanější novodobý SODOM
Epitome of torture - potvrzení dobré formy
Decision day - pokus o možná písničkovější thrash (Caligula) a otevřenost, preciznost

Ted s návratem níže zmíněného Franka (a několika povedených EP skladbách, např. Partisan, Down of your knees) přichází syrová prasečinka, zvukově trochu připomínající kytary nejnovějších Possessed (nikoliv energií a soly, čistě spíš vyzněním, ostrostí).
Jak říká Valič, občas ten flašinet hraje dokonce na pomalejší bahnivou notu. Pokud bych dal IWAP nebo M-16 devadesát % za skvělý retro, tady v případě novinky Genesis xix by to prostě bylo méně. I tak je beru, se zařazenou zpátečkou.

 

Stray
27.11.2020 06:03

Bude. Možná budou dokonce všechny čtyři Grinu předcházející alba. Jen mě na to dej tak dva měsíce času.

 

Demonick
27.11.2020 01:18

"Dá se říct, že jsem konečně objevil kouzlo CORONER. Po jednatřiceti letech od prvního setkání s jejich hudbou.:) Včera jsem si dal Mentax Vortex a je to naprosto fantastické album." - a práve preto by tu recka na "Mentala" mala byť :)

 

Stray
26.11.2020 10:21

Mě se jak obal, tak obsah Decision Day hodně líbily. Ano, cover byl po vzoru MOTÖRHEAD, což beru vlastně jako klad, ale hudebně to řezalo a mělo perfektní nasazení. Skladby z novinky se mě nelíbí, ten aktuální obal v podstatě od zveřejnění nesnáším, vůbec se mi nelíbí, protože se snaží zachytit všechno a ve výsledku rozplývá pozornost fanouška na více malých postaviček, mám rád obaly, kde je uprostřed jeden výrazný motiv, postava, objekt, na tyhle mapy výjevů fakt nejsem moc zvědavej.:-)

 

Valič
26.11.2020 09:44

Stray: Já jsem moc nechápal to všeobecné nadšení po návratu Franka Blackfirea do kapely. Vždyť ten člověk od svého odchodu z Kreator v roce 1997 už nic významného nenahrál (jeho sólovka Back On Fire z roku 2015 byla pouze mírně nadprůměrná). Letošní album Assassin, na kterém hraje, jsem zatím neslyšel, ale recenze nějak extrémně nadšené nebyly.

S obalem Genesis XIX problém nemám. Líbí se mi určitě víc než ten pro Decision Day. Oba namaloval Joe Petagno, který je podepsaný mimo jiné i pod obaly Overkill, Bomber, Orgasmatron a mnoha dalších alb Motörhead. Barevné ladění bych zatím nehodnotil, ono to asi bude ve skutečnosti vypadat trochu jinak než na obrazovce počítače. Když jsem tady nedávno spekuloval nad tím, co je na té malbě vyobrazeno, v podstatě jsem se trefil. Podle Toma se jedná o zničení jednoho z těch dvou biblických měst, jen ho místo Boha likviduje jejich maskot Knarrenheinz. :-)

 

Stray
26.11.2020 07:01

Dá se říct, že jsem konečně objevil kouzlo CORONER. Po jednatřiceti letech od prvního setkání s jejich hudbou.:) Včera jsem si dal Mentax Vortex a je to naprosto fantastické album.

Ano, ze SODOM mám v současnosti také smíšené pocity. Cítím, že Angelripper upřednostnil cestu, kdy je důležitější marketing než obsah hudby. Jakoby si na ten SODOM a na proklamovaný návrat ke kořenům jen hráli. Ten jedovatej hnus obal, kde je všechno a nic to jen potvrzuje. Na novinku se těším, ale obávám se, že mě dost zklame.

 

Valič
25.11.2020 22:09

Stray: Jasně, tenkrát se většina řadovek Coroner nedala moc sehnat, takže jsem moc nechápal, proč to chceš prodávat. Později naštěstí všechny vyšly v re-edicích za celkem lidové ceny. Podobný případ byli i ti Sadus. Ty pak vydali Listenable Records (za ne až tak lidové ceny). To, že se Ti ty desky teď líbí, pro mě šokující zpráva určitě není. Coroner považuji za jednu z pěti nejlepších evropských thrash metalových kapel z toho klasického období, ale chápu, že pro hodně lidí jsou některé jejich desky na první poslech dost nestravitelné (ten divný „zpěv“ a ne moc povedený zvuk na původních verzích jejich raných alb tomu taky moc nepomáhá).

Já mám teď spíš opačný problém u těch nových Sodom. Ani ta pátá oficiálně zveřejněná skladba se mi moc nelíbí, což je v mém případě fakt dost znepokojivé. Návrat ke kořenům mi v principu nevadí, ale něco mi na tom novém materiálu prostě nesedí. Celkem by mě zajímalo, jestli je ta porucha pouze na mém přijímači. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=3WsdM3_AoWk

 

Stray
25.11.2020 19:19

Valič: Nedokážu odhadnout, jak dalece je to pro Tebe šokující zpráva. No, po pravdě, ještě před měsícem bych nevěřil, že budu mít za čtyři týdny CORONER komplet.:-) Už mě chybí jen No More Color. Přemýšlel jsem, komu jsem tohle neposlouchané cd před dvěma lety prodal a zjistil jsem, že Tobě.:-)

 

Valič
25.11.2020 17:27

Strayovi se začali líbit Coroner? Tak to už se ten konec světa opravdu blíží. :-)

 

Stray
24.11.2020 21:34

Ono je vlastně skvělé dokonce i to první album "R.I.P." z 87´, jak to tak poslouchám, tak to má neuvěřitelně namakanej zvuk a řeže to jak prase. Jsem rád, že jsem si CORONER zachoval do dneška neoposlouchané...

 

Stray
24.11.2020 13:44

Když Horyna začal CORONER s albem Grin, tak ke mě v podstatě nevědomky vyslal signál, že se stran té kapely pisatelsky vyčerpal. My tu nejsme žádnej chlív, abychom začínali mapovat band od konce nebo tak nějak na přeskáčku.:-)Člověk, kterej by patřičně komunikoval, by se to dozvěděl.
A tys udělal tu chybu, žes uvedl: "Tak recenziu na fantastických CORONER by som na týchto stránkach rozhodne nečakal...", správně mělo být: "Tak recenziu na CORONER by som na týchto fantastických stránkach rozhodne nečakal...". :-)
U mě je napsání Mental Vortex možné, ale nedokážu odhadnout, jestli bych ti vyhovoval jako autor a navíc bych si tu desku rád ještě pár měsíců žmoulal v uších.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist