Boomer Space


Diskuse ke článku : MESSIAH - Fracmont
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

 

Helvetes
15.11.2020 01:12

Já se musím připojit k nadšeným posluchačům nové desky MESSIAH.Je výborná.
MESSIAH a jejich album CHOIR OF HORRORS považuji za vůbec nejlepší Death metalovou evropskou desku.To je opravdu co skladba to skvost.Geniální kytary,vokály,prostě vše.
Na stejnou pozici bych ještě zařadil desky MASSACRA-ENJOY THE VIOLENCE a MORGOTH-CURSED.

 

/PKR/
12.11.2020 14:15

"Medvěd" je pro mě naopak kultovní věc a srdcovka, a i ten zcela nemetalový přebal dokonale vystihuje muziku uvnitř :)... Deska se nesoudí podle obalu, ale podle obsahu - podobných "polodebilních" by se asi dalo dát dohromady XY /z žánrově příbuzných namátkou: HYDRA VEIN-Rather Death than False of Faith nebo moje oblíbené ACID REIGN-Obnoxious + třeba D.R.I.-Dealing with It! a co si budeme povídat, ani např. "Paranoid" není 2x žádná hitparáda :)/. MESSIAH byli vždycky tak trochu jiní, a dokazuje to i tahle nová deska, kdy dost často se stane, že návraty klasických kapel znějí stejně jako většina moderně-thrashové produkce, ne však tady, kde se podařilo zachovat ducha a velmi důstojně navázat na staré počiny...

 

Pekárek
10.11.2020 20:40

Díky!! Cením si slov i shodného naladění na strunu Messiah.:) K Rotten Perish mám srdeční vztah.

 

Alda
10.11.2020 19:58

Super recenze! Je zřejmé, že autor recenze ji psal se zaujetím a s nadšením!
S recenzí souhlasím, i těch 80% je OK (možná 85%?) a zvuk této desky je úplně v pořádku. MESSIAH mám dost naposlouchané, a i já to vidím tak, že nej alba jsou Choir of Horrors a Rotten Perish. Novinka je srovnatelně dobrá, ne-li lepší.
LUXUSNÍ RECENZE!

 

Pekárek
07.11.2020 10:17

Fajn, že jsi to vůbec dal...

 

Stray
06.11.2020 20:21

Pár bodů k MESSIAH:

a) Letmo znám v podstatě jen ta dvě alba z osmdesátek a teď novinku.
b) Novinka se mě líbí víc než ta stará tvorba, k té nemám vůbec žádný vztah, k novince ho asi nebudu mít také, ale přijde mě to prostě lepší, soustředěněji a zkušeněji zhotovené.:-)
c) Myslel jsem, že Extreme Cold Weather je naopak jejich zásadní deska, zněla tehdy příšerně, odrovnalo mě to tehdy vztah k celé kapele do oblasti pouhých teorií, ten lední medvěd na obale je debilní.
d) Novince Fracmont bych dal při nejlepším 70%, což je u mne v podstatě hodnocení silné desky, u které je možné realizovat koupi. Asi bych se rozhodoval mezi 60 a 70%.
e) Hodnocení 90 a 100% by se mělo dávat asi stejně často jako 20 a 30%, tedy skoro nikdy.

 

Pekárek
06.11.2020 16:09

Díky za postřehy pánové, u piva by se to probíralo dobře. Třeba vokál mladého Schuldinera vs Mameliho vs. pošilhávání Messiah po Floridě. Proč Messiah, i když nemají úroveň Morbid Angel, nabízejí Metal, a jak se dá i s usedlejším přístupem natočit výborné death thrash/album.
Mickej: s tím vokálem nemáš pravdu, nedal by to:) Ten dojem povislosti ovšem pobavil:), zpočátku jsem taky ta uvažoval a chtěl je víceméně setřít.
Škoda, takhle po netu to není ono. Ale všechno beru na vědomí.

 

Mickej
06.11.2020 15:37

Dakl som tomu zhruba desat posluchov a nemam potrebu sa k novinke vracat. Ako som uz raz spominal novinka mi pride akasi unavema, cely cas akoby na pol plynu, stale som mal pocit, ze chlapci maju volu pritlacit, ale nejako to nejde presne tak ako v spalni, kde uz tymto seniorom poriadne nestoji pero a pri pohlade na manzelkine ovisajuce faldy z racochejla viacej ako polomakku erekciu nevyrazia. Skvele momenty su striedane nevyraznymi. Pekarkovi mozno zvuk prisiel adekvatny, ako z kobky, mne len divny a nejde o to, ze by som bol mladsi ,pretoze v hnusnozvuku a oldschooloch sa vyzivam. No a vokal, tam si viem predstavi, ze takto by to dal moj tata, ktory metal nikdy nepocuval a kamarati ho zavolali skusit zachrchlat do skusobne. Napriek tymto vyhradam nahravka nepostrada atmosferu a urcite caro, myslim, ze 70% si obhaji, ale vyssie tentoraz, aspon u mna, urcite nie.

 

Valič
06.11.2020 13:48

Recenze je moc krásně a poutavě napsaná, jen mám pocit, že jsem slyšel nějakou úplně jinou desku než Pekárek. Ta hudba mi přišla dost nezáživná a zastaralá, i když se tam pár zajímavějších momentů našlo. Vzhledem k té nadšené recenzi tomu ale určitě ještě šanci dám, možná mi to po dalších deseti posleších docvakne. Nejsem si ale jistý, jestli by nebylo lepší ten čas věnovat třeba poslechu kompletní diskografie Morbid Angel. :-)

Stray: Ledního medvěda nebrat! Podle mě je to jedno ze dvou nejhorších alb kapely. Za nejlepší jsou většinou lidí považovány ty dvě desky ze začátku devadesátých let (Choir Of Horrors a Rotten Perish).

 

Stray
06.11.2020 13:41

Dobrá recenzička. Ta novinka se mě vcelku líbí, připomíná mě to trochu PESTILENCE (vokálně trochu Mameliho) v časech Testimony. A to jsem MESSIAH nikdy neposlouchal a moc neuznával, včetně jejich alba s ledním medvědem mě to přišlo až moc zaseknutý v metalovém ug (obdobně jako třeba PROTECTOR), nevím, třeba maj lepší desky než tu s ledním medvědem, každopádně novinka Fracmont jí určitě je. Koncert na Brutalu - z mého pohledu nic moc! Odešel jsem po dvou skladbách, i když to jsem udělal i při CORONER o čtyři roky dříve.:-)

 


 

 

 

 

TOPlist