Boomer Space


Diskuse ke článku : PINK CREAM 69 - One Size Fits All
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Zetro
05.11.2020 21:54

80%

 

Prowler80
04.11.2020 15:50

Dle nicku tipuju Kupku z ODS.

 

Prowler80
04.11.2020 15:49

Takhle je třeba sázet:

https://www.tipsport.cz/tiket?idu=-77571556737&idb=-1&hash=2d236cba

 

Stray
04.11.2020 14:03

Díky, budeme vytrvale pokračovat.

PS: Jinak Deris je snad jediný Andi na světě, který se píše s měkkým "i".

 

Krys
04.11.2020 12:52

Recenze podle mýho gusta. Brilantní a hlavně nečeká. PC mám rád, hlavně ty původní s Andym. Už dávno je sice nesleduju, ale oni už snad ani nehrajou. Bravo C Diamonde, novinky a historická okénka zvládáte bezkonkurenčně nejlíp.

 

Alda
03.11.2020 21:14

Výborná recenze, ve které byly lehce zmíněny desky následující, i deska předchozí.
Zřejmě budu taky patřit k těm, kteří P.C. objevili až s přestupem k Helloween, a navíc rok 1991 patřil jiným jménům, namátkou METALLICA, SEPULTURA, NIRVANA, KABÁT.
Takže One Size Fits All naposloucháno až zpětně a ano, je to výborná až vynikající deska, za mě cca 90-95%, kupodivu mi tam trošku nesedí "Walkin Out To Heaven“, jinak parádní songy. Balerrinu hrají docela často v rádiu. Podtrženo sečteno, je to deska, o kterou bych měl doplnit svou sbírku CD. Když jsem to dnes pozorně poslouchal, ve dvou třech sonzích jsem slyšel...Helloween :-) ... není divu, když veškerou muziku napsal (s pomocí) Derris. Následující Games People Play mám, je za silných 80-85%.
A AXXIS? Ti mi neunikli, Kingdom of the Night 1989 + Axxis II 1990 jsem posluchal hodně a často (z kazety) a i teď si je pustím a průbězně je sleduji.
A tuším, že se blíží doba, kdy se Horyna "hecne" a pisne něco o ANGEL DUST! :-)

 

spajk
03.11.2020 17:51

Myslel jsem si, že mám tuto desku ve sbírce, tak jí jdu hledat a našel jsem jen debut, Change a Electrified. Možná to mám na vinylu, ale nemám většinu vinylů doma.
Už jsem to hodně dlouho neslyšel, tak jsem pustil debut a není to špatná deska. Change pouštět nebudu, když hair metalisti spustí grunge, zní to dost trapně. Ted jedu už potřetí Electrified a je to sakra silná deska! Vzhledem k tomu, že na debutu má většinu kreditů Derris, jde o příjemné zjištění a skladatelský výpadek se podařilo nahradit perfektně.
Hrajou ještě vůbec borci? Možná už to zapíchli, když Ward vzal angažmá v Magnum.
Docela překvapivá recenze na PC69. Už jsem na ně trochu pozapomněl. Takže díky za připomenutí.

Byli zmíněni Axxis. Na jejich prvních dvou deskách jsem v době vydání dost ujížděl. I když v Metal Hammeru byli redaktoři na domácí kapely až moc přísní a obodovali je do druhé poloviny tabulky, nedám na ně dopustit.

 

orre
03.11.2020 15:01

Souhlasím ze Strayem. Deris je srdcař a Readmanovi ten melody metal nějak nevěřím. Není tam to srdíčko cítit. V dobách Change zpíval ala Soundgarden a to mu sedělo víc. Co to už bylo kapel a nahrávek! A pamatuje to někdo?

 

Stray
03.11.2020 13:06

Ono nejde jen o koncerty, ale o celkové působení toho člověka, napříč nahrávkou a jeho veřejnými výstupy hudebního i nehudebního druhu, a já si nedovedu představit, že by Readman kdy stál za realizací něčeho tak dobrého jako první dvě řadovky PINK CREAM 69, tam to spojení kvartetu: Deris/ Ward/ Kopfler/ Zafariou/ mělo prostě sílu. Mě se na One Size ty skladby prostě až moc líbí.

 

Imothep
03.11.2020 11:45

Stray: ano, je urcite treba oddelovat studiovky od koncertu. No, ja na skoro zadne koncerty nechodim, takze me fakt, jestli nekdo uspokojive poskakuje po podiu nebo dela veletoce, ci piruety vubec nezajima ... no a krom toho, momentalne stejne zadne koncerty nejsou a zrejme dlouho nebudou. Dale je to zalezitost pomijiva jako skoro vsechno ... no az na ty desky, ty tu zustanou naveky. A tam se proste Deris nikdy nemuze Readmanovi ani vzdalene priblizit. Pro zajemcer doporucim druhou desku skvele kapely Adagio - Underworld. Kdo ma usi a vkus v poradku, tak pochopi a uzna, ze to je proste naprosto jina a nesrovnatelna liga.

 

Stray
03.11.2020 11:19

Pěvecky s Readmanem žádnej problém, ale jako frontman je prostě méně výraznej. Brichta byl taky odborníky považovanej za horšího zpěváka než Toužimský, ale pro mne existuje ARAKAIN jenom s ním.:) Zkrátka a dobře devízy frontmana nepředstavuje jen školenost hlasu, jsou zde i jiné složky právě u tohoto postu důležité. jsou věci, které u basáka třeba nevadí, ale u zpěváka jo - třeba takové drobnosti, když na pódiu stojí jako prkno. Deris je sakra vynikajícím lídrem a skvělým frontmanem bez ohledu na to, jestli jeho hlas někomu přijde jako projev kačera Donalda. Ten člověk působí ve své show velmi přítomně a řídí ji se vším všudy, Readman je na proti tomu někdo, koho si divák za pár let už ani moc nepamatuje.

 

Imothep
03.11.2020 10:50

David Readman je imho jeden z nejlepších a nejosobitejsich zpěváků na hard rockové scene. Nebál bych se jeho kvality přirovnat ke zlaté éře Davida Coverdala(tzn ne posledních 10 let, kdy pan naprosto propásl možnost jak důstojně odejít) nebo Jorna Landeho.
Andy Deris je proti němu směšný kašpárek s barvou hlasu typu Kačera Donalda - čili ano - k Helloween se paradne hodí :D

 

Stray
03.11.2020 08:48

Tohle album mám velmi rád a prakticky s plným počtem v tomto případě i souhlasím. ne, nepatřím k těm, kdo se dozvěděli o existenci PINK CREAM 69 až s nástupem Derise do HELLOWEEN. Tuhle desku jsem měl prakticky měsíc po jejím vydání nahranou na kazetě z burzy, na druhé straně debut SKYCLAD. Kapelu PINK CREAM 69 jsem do roku 1991 vůbec neznal a okamžitě se mě jejich hudba zalíbila, tu kazetu jsem si sehnal kvůli Walkyierovi, jehož SABBAT jsem jako thrasher před tím sledoval, i SKYCLAD se mě moc líbili. Už několik týdnů po objevu One Size jsem si sehnal debut, kterej jsem svého času hodnotil stejně dobře, zpětně je pravda, že debut je o něco horší, ale jen ždibec. Song, který patří bezesporu k nejlepším na této desce, ale také celkově od PC69 je "Talk To The Moon", velmi se mi líbí i čtvrtá hodně hravá píseň motající se okolo slova "Like" a také samozřejmě obě skvělé balady. Následnou desku games People Play jsem vždy hodnotil o dost níž, střízlivě tak za 70% a dlouho jsem jí ve sbírce ani neměl, páč Master Of the Rings mě bavilo víc (pouze než Games samozřejmě, One Size je jiná liga, které se HELLOWEEN s Derisem nikdy neměli šanci dotknout), Deris vlastně HELLOWEEN svého času zachránil a byl skvělou volbou. Od Change jsem PC69 nějakých pět let vůbec nesledoval, až zpětně jsem si na Readmana zvykl, svou roli hrála znovu se zlepšující kvalita alb na přelomu milénia.

 


 

 

 

 

TOPlist