Boomer Space


Diskuse ke článku : WALTARI - Below Zero
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

sicky
01.11.2020 07:35

Tuhle desku mám rád. Pro mě znamenala návrat k Waltari po takřka deseti letech odloučení, kdy jsem je opět začal poslouchat. Nejsou to sice úplně ti klasičtí Waltari z devadesátek, ale na této desce jsou neméně dobří. Chytlavé melodie, metalové kytary, trochu elektroniky, ve výsledku hitové skladby, které ovšem nejsou laciné a ano, ta stopáž, na kterou dojíždějí předchozí dvě řadovky, je tady příjemně akorát.

 

seventh
31.10.2020 11:38

Musím říct, že tímhle albem mi Waltari po dlouhé době udělali velkou radost. Přitom Below Zero je ve své podstatě celkem nenápadná deska, nekonají se tady žádné bujaré hudební orgie, žádné pokusy s koncepčním pojetím skladeb jako na Release Date, ani zvukově to není, minimálně na poměry Waltari, nic extravagantního. Prostě přiměřeně dlouhé album nabité jednoduchými a snadno přístupnými rock metalovými songy s jemnou příměsí elektroniky, z nichž každý je na albu právem a neplní funkci vaty. Zkrácení hrací doby na přiměřenou tři čtvrtě hodinu celku jednoznačně prospělo, kvalita a vyváženost všech 10 kousků je až nečekaná. Těžko vypíchnout nejlepší položky, většina skladeb se s tím nemaže a jede v podstatě na první signální. Kärtsy znovu potvrdil, že je rozený "hitmaker" a když chce, dokáže sázet jeden ukrutně chytlavý motiv za druhým.

Jak už naznačil v recenzi DarthArt, poněkud překvapivá pro mě byla nulová pozornost, kterou se albu ve své době rozhodly věnovat (nejen) české rockové a metalové servery. Možná jsem jenom špatně hledal, ale na česky psanou recenzi na Below Zero jsem nikde na netu nenarazil. Ani s anglickými recenzemi to ale není o nic lepší. Pokud by se tak člověk v roce 2009 po faktu, že vyšlo nové album Waltari, vyloženě nepídil, zůstalo by mu to utajeno.
Což by byla hrozná škoda, protože Below Zero je velice příjemně poslouchatelná a povedená deska.

 

Kuklač
31.10.2020 09:51

Pre mna je Below Zero take nenapadne album v ich diskografii ktore neurazí a ani nenadchne. Pohodovo sa to pocuva ale niesu tam pecky ktore by ma postavili do pozoru. Moje hodnotenie 7/10.

 


 

 

 

 

TOPlist