Boomer Space


Diskuse ke článku : AMARANTHE - Manifest
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

jirka7200
07.11.2020 23:09

Mě to 10ti bodové hodnocení přijde docela fajn. Pokud je ve slovním hodnocení vidět snaha o objektivní zhodnocení, tak potom se klidně může v počtu bodů projevit více subjektivní názor recenzenta.

 

Stray
07.11.2020 21:45

Jirka7200: Víš o čem jsem na chvíli na základě tvého příspěvku zapřemýšlel? I když je na změnu vlastně pozdě a není třeba měnit zajetou tradici. Zkrátka a dobře, kdyby se bodovalo v méně detailním módu, tedy od 1 do 5ti bodíků, v podstatě by valná většina alb končila s hodnocením 3 nebo 4 body a nikoho by ta hodnotící stupnice vlastně ani nevzrušovala, těžiště smyslu by leželo na textu, jenže nějak jsme to začali a tak je v tom třeba pokračovat. mě třeba v názvu webu hrozně sere slovo "Crazy", ale už s tím nic nenadělám. Jakýpak my jsme crazy? My jsme Washington Post metalové publicistiky.:-)

 

jirka7200
07.11.2020 21:31

Závěrečné hodnocení není také až tak důležité. Důležitější můžou být sdělené postřehy z poslechu desky samotné. Ačkoliv já bych zhodnotil desku Amaranthe značně rozdílně, tak se závěry Straye v recenzi souhlasím.

 

Stray
07.11.2020 21:11

Honza H. : Velmi správně. Zadarmo tvoříme něco, co třeba druhé může zajímat a nás na druhou stranu velmi bavit.

Ty jo, asi nebudu úplnej ťunťa, možná pro někoho, kdo se zkratkovitě orientuje jen na základě nahodilých diskusních výstupů, floodere. To "zadarmo" zmiňuju jen pro to, že dvacet a víc let nazpět byla doba, kdy tohle někdo měl jako regulérní zaměstnání a třeba se to s naším levelem, při vší úctě, nedalo srovnat a to ani vzdáleně. Nám stačí dobrý osobní pocit z vykonané práce a vědomí nejlepších!:-)))

 

Honza H.
07.11.2020 20:50

Jj, průměr recenzí může být zrádnej a ne vždy má tu správnou vypovídací hodnotu - vyhovuje všem a zároveň nikomu. Já se řídím spíše subjektivními názory -prověřených- recenzentů, i proto chodím sem :)

 

Stray
07.11.2020 19:30

flooder: Možná právě pro to je dobré mít vlastní stránky a udělat si to podle sebe. Kdyby ty stránky byly blbé, tak sem nikdo nechodí. Čti si co chceš.

 

flooder
07.11.2020 19:26

Proč nejsou první ti, nebo ti, protože kamždý můžem mít vlastní pohled na věc a ani ťuňťa z Plzně na tom nic nezmění.

 

Stray
07.11.2020 18:58

Každej extrém je blbě. Mě třeba to nedoceňování všeho měkkého a chytlavého z pohledu tvrdě-metalových psavců svým způsobem vadí. Na druhou stranu je styl hodnocení kolikrát nastaven tak, že se nejvýš dostane něco, co vadí menšímu počtu lidí, a to je ještě větší chyba. Pro mne třeba ti nový SODOM, ze kterých zatím znám dvě skladby a obě naprosto na hovno, prostě nemůžou být nikdy výš než novinka od bočáku MJ Keenana PUSCIFER. Je vůbec nějakej důvod, proč ve sparkovském hodnocení alb měsíce je první novej SODOM a to za situace, že jsou druzí ARMORED SAINT a třetí KILLER BE KILLED? Proč nejsou ARMORED SAINT první na místo těch vychlastaných německých klepačů koberců?

 

Honza H.
07.11.2020 17:46

Každej extrém je blbě,na poslední místo to asi není... spíš jsem chtěl poukázat na to, že ne vždy se jde inzerentům na ruku, což je, myslím, dobrá zpráva.

 

Stray
07.11.2020 16:56

Honza H.: A to je dobře nebo blbě? Jsou kapely až moc cpané do popředí, které průměrnému metalistovi nevadí (AMON AMARTH), protože jejich hudba je prostě ryze metalová, a pak jsou takové, které maj sice všude reklamy, ale v jejich zvuku to není jen o tom metalu, ale jede se vstříc i popu (AMARANTHE) a ty už metalistovi mohou vadit a když se k tomu připojí i nějaká ta recenze od pilného metalového bumlíka, kterej se pohorší už i nad občasným elektro beatem, pak je o výsledek lehce postaráno. Rock Hard je metalový časák, v názoru na AMARANTHE není relevantní. já se spíš směju prvnímu místu pro nové SODOM ve Sparku, jdou na ruku padesátiletým koblihám s kelímkáčem, co potřebujou tak akorát nakopat prdel!

 

Honza H.
07.11.2020 16:40

Drobná zajímavost: V Rock Hardu se album umístilo na krásným 49.,tedy posledním místě....a to přesto, že celou zadní obálku zabírá reklama na Amaranthe.

 

jirka7200
07.11.2020 14:42

Amaranthe jsou pro mne zajímavým oříškem. Nemám nic proti této symbióze tanečního synth popu s naroubovanými metalickými kytarami a chápu, že třeba něžnější polovina lidstva může najít v této produkci zalíbení. Rozumím i tomu, že se asi bude jednat o komerčně uspěšnou záležitost a časopisy typu Spark se o této kapele prostě zmínit musí.
Jinak u ostatních internetových metalových stránek mě ta vstřícnost k tomuto tělesu přijde zbytečně přebujelá.

 

Smolik
17.10.2020 08:42

Tak to rozhodně :-)

 

Stray
16.10.2020 20:36

Pro mne jsou něco jako LINKIN PARK v časech prvních dvou desek, akorát, že ten hitově nabombenej materiál už roztáhli na dekádu a na šest řadových alb, navíc mě ta zpěvačka přijde vizuálně i vokálně mnohem zajímavější než Bennington.:-)

 

Smolik
16.10.2020 19:59

Já tu scénu také nesleduji, jen jsem potřeboval něco do auta na cestu z dovolené a na dovolenou a manželka Ulcerate nedávala :-) . A proto jsem tam dal poslední Dynazty a s tím jsem měl úspěch. Amaranthe poslední CD jsem zkusil (téměř) dvakrát, podruhé už jsem to celé nedal. Opravdu se stále opakují.

 

Stray
16.10.2020 12:32

Nějak tu scénu nesleduju, ale právě z těch zvukově přebujelých velkých kapel: NIGHTWISH, POWERWOLF, SABATON, AMARANTHE, WITHIN TEMPTATION, EPICA, RHAPSODY OF FIRE, DELAIN, STRATOVARIUS a dalších... jsem zjistil, že mě baví jenom AMARANTHE, a čím dál víc jejich tvorbu projíždím, tak musím říct, že objevuji její kouzlo. Ta holka má naprosto neobyčejný hlas. Hlavně když si po vzoru Britney žádá Boomerang-rang! :-)

https://www.youtube.com/watch?v=Wjdm5tJ5NiA&list=RDWjdm5tJ5NiA&start_radio=1

 

Meres
16.10.2020 11:58

V dobe prvých dvoch albumov ma Amaranthe veľmi bavili, na tú dobu to bola veľmi zábavná a svieža záležitosť. Tretí album už bol o niečo horší, vyfľusli ho celkom skoro, ale ešte som si posluch užiť dokázal. Zlom nastal pri ich štvrtom albume Maximalism, ktorý ma nebavil už od začiatku a s výnimkou zhruba dvoch podarených pesničiek ma už Amaranthe začali skôr iritovať. Jednoducho som sa prejedol, neustále opakujú tú istú formulu s tým istým producentom a ja som im to už prestal žrať. Takže áno, tento kolovrátok je už pár rokov solídna sračka. Radšej si vypočujte nový album Unleash the Archers, ktorí s ním naprdeli Amaranthe rovno do ksichtu.

 

Smolik
16.10.2020 08:18

Já ti nevím, mně to přijde jako docela solidní sračka. Poslední CD Dynazty se mi zdá mnohem zábavnější, když už zabrousím do vod tohoto pop metalu, který se má zalíbit na první poslech.

 


 

 

 

 

TOPlist