Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

down
05.10.2020 09:50

Byli jsme letos v létě. Pivovarů je tam víc ...Poláci do toho asi jdou stejně jako my, dokonce se to pivo i dá pít. Větší pivovar, ale celkem dobré pivo je Amber (kousek od Gdanska), v Gdansku jsem narazil na PG4 a Piwna. V Sopotech je taky nějaký, má to být restaurace. Bohužel jsem ssebou tahal i ženské, těm se mnou bohužel došla trpělivost :) takže jsem ho nenašel. Na Helu je stánek s prima výběrem piv :)
Jináč jsme prošli asi podobná místa jak Darth + tedy poloostrov Hel a jeho obranné stanoviště a bunkry. Byli jsme na Lebě na Polské poušti, taky tam jsou staré vojenské objekty.
Není nic lepšího, než si dát večer u pláže rybu a k tomu pivko za 15Zl. Přímo v Gdansku jsem narazil na stánek s Vratislavickým pivem a hned vedle mi paní namazala na půlmetrový krajíc centimetrovou vrstvu škvarkové pomazánky. Kdo je fanda do (nejen)vojenské historie, tak si bude chrochtat blahem a i na té pláži se dá chvilku vydržet. Lidi super, akorát chodí jak berani a o jejich řidičských schopnostech se dá s úspěchem pochybovat, zvášť kruháče jsou pro ně asi neřešitelný problém.

 

Endyamon
04.10.2020 09:39

Pekný článok. V Gdaňsku je aj lokálný pivovar s výbroným pivom (žiaľ na názov si nespomeniem).
Ak niekto plánuje navštíviť Gdaňsk, odporúčam spojiť to s návštevou križiackeho hradu Malbork, ktorý nie je tak ďaleko a stojí určite za to.

 

Hivris
04.10.2020 09:05

Díky za zajímavý článek i tip na výlet. Já na rozdíl od spajka mám turistiku rád, byť spíš v přírodě a bez lidí. Poznávání cizích měst a nasávání tamní atmosféry se ale taky nebráním. A pokud je tam navíc přístav, není co řešit. Škoda, že ze mě čas a nelítostná příroda udělaly skinheada, určitě bych nakouknul i do vyhlášeného Nergalova barber shopu:).

 

spajk
04.10.2020 08:35

Danzig se jmenuje podle polského města? To bude asi jen nějaká shoda náhod, ne?
Nikde jsem o tom nenašel sebemenší zmínku. Jestli jo, tak beru obě jeho alba, co mám a hážu je do koše :-)
A ted vážně. Nesnáším turistiku! Když mám někam jet, nedej bože jít pěšky, jsem nepříčetný. Úplně nejhorší je to blemcání se po památkách z jednoho konce města na druhý. Naposledy jsme takhle byli v Kroměříži a já myslel, že umřu.
Naopak třeba prohlídky hradů a zámků s průvodcem, ty mě bavějí nejvíc. Čím delší, tím lepší.
Toto Darthovo povídání mě z nějakého neznámého důvodu dost bavilo. Možná jsem se jen dobře vyspal a je to jeden z prvních článků, co po ránu přečetl.
Spousta lidí má Polsko zaškatulkováno jako nějaký podřadný stát, kam se jezdí ze zájezdem nakupovat nebo se tu vyrábí ten levný a nekvalitní nábytek, ale známý tam byl loni na dovolené a říkal, že lepší dovolenou nezažil. Strašně příjemní lidé a moře taky pěkné. A to není žádný pecivál, ale významný weltman a zcestovalý muž, který se tím živí formou besídek pro školy.

 


 

 

 

 

TOPlist